Bachelor kiezen maar de Online Open Dag gemist?

als eerstejaars student komen er veel nieuwe dingen op je af. we leggen alvast het een en ander uit!

Je bacheloropleiding duurt drie jaar. Een jaar bestaat uit vier kwartielen van tien weken en elke tien weken volg je een module. In totaal rond je tijdens je opleiding twaalf modules af. 

Eerste en twee studiejaar

Zowel in het eerste als tweede jaar volg je iedere tien weken een module. Binnen een module draait alles om één thema waarin je - in teamverband - een actueel vraagstuk uit de maatschappij of het bedrijfsleven behandelt. Al theorievakken en practica die je volgt, hebben daarmee te maken. Je verdiept je grondig in het thema. Je móet ook wel, want je hebt kennis van het ene vak nodig om het andere vak te kunnen begrijpen. Dat maakt je opleiding uitdagend en interessant en de ervaring leert dat je zo sneller en beter studeert.

Elke module sluit je met jouw team af met een eindopdracht. Je verdeelt het werk en iedereen levert zijn aandeel. Natuurlijk zorg je voor jouw individuele bijdrage, je medestudenten zijn immers afhankelijk van jouw resultaten. Ook begrijp je wat de anderen uit jouw projectgroep hebben gedaan, daar word je ook op getoetst. Ook zijn er individuele tentamens binnen een module.

Derde studiejaar

Je gaat in dit jaar afstuderen! Het derde jaar bestaat voor de helft uit keuzeruimte; de andere helft besteed je aan de afsluitende bacheloropdracht. De keuzeruimte vul je zelf in (m.u.v. de opleiding Technische Geneeskunde).

Keuzevrijheid: dit zijn jouw opties
  • Stage lopen: een uitstekende manier om werkervaring op te doen, nog meer zicht te krijgen op het onderwerp van studie en je netwerk te verbreden. Wij werken samen met veel externe organisaties en helpen je graag aan een goede stageplek. Natuurlijk kun je ook zelf met een voorstel komen.
  • Stage lopen of studeren in het buitenland: een geweldige manier om je internationale ervaring te ontwikkelen, evenals je taalvaardigheid en je vermogen om in diverse teams en omstandigheden te werken. 
  • Losse keuzemodules: Verbreed je kennis door modules te volgen bij andere opleidingen aan UT.

Je sluit de opleiding af met een bacheloropdracht, waarin je een actueel vraagstuk op een wetenschappelijke manier oplost. Dit kun je doen voor een onderzoeksgroep van de UT of voor een bedrijf of (semi) overheidsinstelling.

Wil je Meer uitdaging?

Universiteit Twente biedt diverse excellentieprogramma's aan voor ambitieuze studenten die extra uitdaging zoeken, naast hun bachelor opleiding. Studeren in het buitenland is ook een mogelijkheid.

Activiteiten naast je studie

Samenwerken en ondernemen zitten in ons DNA. Als meest ondernemende universiteit van Europa stimuleren wij studenten om zich in te zetten voor een actief studentenleven. Zoals deelname aan een studententeam. Alleen mag dat niet ten koste gaan van je studieresultaten. Met ons projectonderwijs zorgen wij voor een intensieve opleiding. Je gaat diep, maar juist door die inspanning wordt je studententijd onvergetelijk.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies