Studiebegeleiding

Studiekeuze gemaakt?

Op de universiteit verwachten we een flinke dosis zelfstandigheid van je. Het tempo ligt hoger dan je op het vwo gewend bent.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de voortgang van je studie. Gelukkig hoef je het niet helemaal alleen te doen. Soms heb je een beetje hulp nodig. Een duwtje in de rug om je studie goed te doorlopen. 

Studieadviseur

Bij de start van je opleiding krijg je een studieadviseur toegewezen, met wie je kunt bespreken hoe je studie vordert en waar je tegenaan loopt. Bij elk project krijg je ook een tutor toegewezen die jouw projectgroep begeleidt.

Tijdens je studie word je intensief begeleid door de studieadviseur, docenten en tutoren. Tijdens projecten houden zij een vinger aan de pols: hoe loopt het project? Boeken jullie vooruitgang? Kan iedereen uit de voeten met de taken? En voel je niet geremd als je een docent buiten collegetijd wilt spreken. De Universiteit Twente staat bekend om haar kleinschaligheid en open en informele cultuur.

Je weet snel of je op je plek zit

Elke opleiding is zo opgezet dat je binnen een half jaar een goed beeld hebt van de inhoud en het niveau. Vind de opleiding in die periode moeilijk, dan kun je nog tijdig een alternatief bedenken: een andere studieaanpak, andere opleiding of ander onderwijs. Je studieadviseur helpt je daarbij. Ontdek je pas aan het eind van het eerste jaar dat je niet op je plek zit en heb je minder dan 45 van de 60 studiepunten gehaald? Dan krijg je een negatief en bindend studieadvies: je moet stoppen met de opleiding. Door vroegtijdig initiatief te nemen, kun je dit voorkomen.

Studiebegeleiding

Belemmeren persoonlijke omstandigheden zoals ziekte of een handicap jouw studievoortgang? De begeleiders van Student Affairs Coaching & Counselling (SACC) helpen je een geschikte vorm van ondersteuning te vinden. Bij mentale klachten zoals somberheid, heimwee, problemen met ouders, een relatie of medestudenten, of twijfels aan je studiekeuze, kun je kosteloos onze studentenpsychologen inschakelen. 

Raadpleeg de career counsellor bij twijfel aan je studiekeuze en als je overweegt te stoppen of over te stappen naar een andere studie. Bij het kiezen van een master kun je de career counsellor inschakelen. Bij de studentendecanen van SACC kun je ook terecht met vragen over jouw rechten en plichten, studiefinanciering en financiële ondersteuning, coaching en studiefaciliteiten.

Trainingen persoonlijke ontwikkeling

Ervaar je stress, uitstelgedrag, tentamenvrees of vind je het lastig om grenzen te stellen? Volg een mindfulness of zelfmanagement training. Het helpt je steviger in je schoenen te staan! 

Bekijk alle trainingen voor studenten

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies