Studieprogramma

Twents Onderwijsmodel (TOM)

Vernieuwend onderwijs, waarbij je het beste uit jezelf haalt en dat ook écht interessant en actueel is!

In het Twents Onderwijsmodel (TOM) staat iedere tien weken één actueel thema centraal. Al je colleges, practica en projecten staan in het teken van dat vraagstuk. De kennis van het ene vak heb je nodig om het andere te kunnen begrijpen. Je studeert dus niet puur voor een tentamencijfer: je gaat je echt in de materie verdiepen.

Ben jij een onderzoeker, ontwerper of organisator?

Ben je een echte onderzoeker die nieuwe technieken ontwikkelt? Of een ontwerper die techniek inzet voor technologie die voor iedereen toegankelijk is? Misschien ben je wel een geboren organisator die ervoor zorgt dat de samenleving gebruik wil maken van al die technieken en innovaties. Door projectmatig en in steeds wisselende teams en rollen te werken, leer jij jezelf en jouw talenten steeds beter kennen. Je ontdekt welke rol bij jou past door de projecten waaraan je vanaf de eerste dag meedoet. Of je nu Technische NatuurkundePsychologie of één van de andere bacheloropleidingen volgt. Weten waar je goed in bent, geeft je straks een flinke voorsprong als je na je bachelor een geschikte masteropleiding of baan zoekt.

JIJ WORDT EEN T-SHAPED PROFESSIONAL

Dat is het resultaat van ons projectonderwijs. Bij elk project ga je echt de diepte in (de verticale ‘poot’ van de T). Je bekijkt een thema van alle kanten, raakt er helemaal mee vertrouwd. Door onderzoek en experimenten ga je op zoek naar nieuwe kennis. Tegelijkertijd leer je die kennis in de breedte toepassen. En zoals iedere student weet: pas als je kennis toepast, blijft het hangen. Ook leer je met mensen uit verschillende vakgebieden te werken zodat je samen tot nieuwe inzichten en ontwerpen te komen (het horizontale ‘deel’ van de T).

Chat offline (info)