Tessa over haar ervaring met Engels

"Hallo! Mijn naam is Tessa en ik ben eerstejaarsstudent International Business Administration. Ik kom uit Emmen, houd van winkelen, sporten, leuke dingen doen met vrienden en ik ben lid geworden van een studentenvereniging. Ik wil je graag wat vertellen over mijn ervaring met Engels tijdens de opleiding.

Laura
“Na verloop van tijd viel mij op dat het steeds makkelijker werd om in het Engels te studeren en dat mijn Engels beter werd.”

Minder dan een jaar geleden koos ik ervoor om International Business Administration te studeren aan de Universiteit Twente. Er was echter een groot obstakel: de opleiding is volledig in het Engels; de boeken, colleges, de verslagen die je moet schrijven en de discussies met je medestudenten. Op de middelbare school had ik moeite met Engels. Ik vond de grammatica lastig en ik was bang om Engels te spreken. Mijn grote zorg was of ik in het Engels kon studeren en of ik er wel van zou genieten. Ik dacht er goed over na en uiteindelijk schreef ik me toch in.

En daar was ik dan, tijdens mijn eerste week aan de UT, na een heerlijke zomervakantie en net op tijd voor de Kick-In. Dat is een introductieweek waarin je kennismaakt met je medestudenten, de universiteit en de stad Enschede. Hoewel er veel Nederlandse studenten waren, bestond mijn projectgroep voornamelijk uit internationale studenten. Ik vond het moeilijk om Engels te spreken en het schrijven van een verslag of het lezen van een boek duurde erg lang. Maar na verloop van tijd viel mij op dat het steeds makkelijker werd om in het Engels te studeren en dat mijn Engels beter werd.

Het valt mij op dat veel studenten moeite hebben met studeren in het Engels en dat hun Engels ook niet perfect is. Nu vind ik het totaal geen probleem meer om in het Engels te studeren, hoewel ik nog steeds fouten maak. Ik ben nu veel beter in het lezen en schrijven en ik vind het helemaal niet erg meer om Engels te spreken. Maak je dus geen zorgen! Met wat doorzettingsvermogen komt het allemaal goed."

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies