Ervaringen

Alumnuservaring

Alumniervaring

Process engineer bij AkzoNobel

Sander van Weerden is 2013 afgestudeerd en werkt als process engineer bij AkzoNobel.

Mijn keuze voor chemical engineering aan de Universiteit Twente

Grote bulkprocessen vond ik op de middelbare school al erg interessant en ik vind de combinatie van techniek en scheikunde heel leuk. Het was dus een logische stap om Scheikundige Technologie (Chemical Engineering) te gaan studeren. In het laatste jaar van de middelbare school heb ik meegelopen bij verschillende universiteiten, waarbij de Universiteit Twente mij het meest aansprak. Het is een mooie universiteit/campus en voor mijn gevoel het meest gericht op een vervolgstap naar het bedrijfsleven.

Mijn dagelijkse werkzaamheden bij AkzoNobel

Op dit moment ben ik werkzaam als procestechnoloog bij AkzoNobel in Delfzijl. AkzoNobel is een bedrijf dat zich in drie markten begeeft: decorative paintings, performance coatings en specialty chemicals.

Mijn werkzaamheden bestaan uit vier speerpunten: 1) troubleshooting, de plant dagelijks zo optimaal mogelijk laten draaien 2) continuous process improvement, het creëren van nieuwe ideeën om processen te verbeteren, efficiencyverbeteringen 3) projectondersteuning, deelnemen aan grote projecten waarbij je verantwoordelijk bent voor de procestechnologische kennis en 4) communicatie, geregeld lezingen houden op universiteiten, rondleidingen geven en op congressen en beurzen staan om AkzoNobel en de functie van procestechnoloog te promoten.

De kennis die ik voornamelijk gebruik uit mijn studie, is de basiskennis. In een plant is het erg belangrijk dat je verbanden ziet. Als er aan het einde van het proces een afwijking wordt geconstateerd, kan het zijn dat die in het begin van het proces wordt veroorzaakt. Het is daarom belangrijk dat je effecten van druk/temperatuur/flows op kwaliteit, efficiency en capaciteit goed kunt plaatsen, zodat je de juiste beslissingen kunt nemen.

Mijn gouden tip voor toekomstige studenten

Zet je in voor je studie en grijp alle kansen die je worden aangeboden, maar vergeet vooral niet te genieten van je studententijd. Denk goed na tijdens je studie waar je jezelf ziet werken ná je studie en speel daar slim op in met de keuzes die je maakt.

Chat offline (info)