Doorstuderen en arbeidsmarkt

Studiekeuze gemaakt?

Afgestudeerd! En nu?

Na het behalen van je bachelordiploma Applied Mathematics, kun je je verder specialiseren door een masteropleiding te volgen. Ongeveer 70% van onze afgestudeerden kiest voor de master Applied Mathematics aan de Universiteit Twente. Nog eens zo’n 20% doet een andere masteropleiding. Een enkeling gaat meteen de arbeidsmarkt op of start een eigen bedrijf.

Doorstuderen: de master Applied Mathematics

De meeste alumni van Applied Mathematics stromen door naar de tweejarige Engelstalige masteropleiding Applied Mathematics van de Universiteit Twente. Met je bachelordiploma Applied Mathematics heb je direct toegang tot deze master. Binnen deze master kun je je specialiseren in moderne wiskundige technieken, waarbij je intensief in aanraking komt met andere academische disciplines, zoals natuurkunde, engineering, logistiek en informatica. Je wordt junior lid van een onderzoeksgroep en je neemt actief deel aan het onderzoeksprogramma van je begeleider.   

Binnen de master Applied Mathematics kun je je specialiseren in: 

Andere masteropleidingen

Met je bachelordiploma Applied Mathematics kun je ook vele andere masteropleidingen volgen. De bachelor AM is ook een uitstekende voorbereiding op een andere (technische) master, bijvoorbeeld Industrial Engineering and Management, Applied Physics of Computer Science. Bij de meeste engineering & technology-masters ben je met een bachelordiploma Applied Mathematics toelaatbaar na het afronden van een pre-master. Dit geldt eveneens voor masters aan andere (inter)nationale universiteiten. Ook een masteropleiding in de sociale wetenschappen, bijvoorbeeld psychologie, filosofie of bestuurskunde, is mogelijk. Meestal is een pre-master op maat nodig.

Sommige studenten combineren de master Applied Mathematics met onze Nederlandstalige master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen, waarmee je onder meer in het onderwijs aan de slag kunt.

Bekijk de pagina met onze masteropleidingen voor een overzicht van alle mogelijke masters bij de Universiteit Twente.

Na je master een baan vinden

Je bent opgeleid om met jouw diepgaande wiskundige expertise problemen te analyseren en op te lossen op allerlei maatschappelijke terreinen. Wil je straks met je masterdiploma Applied Mathematics meteen aan het werk, dan zijn er voldoende baankansen, onder meer in Twente, een regio die steeds meer opvalt als industriële koploper. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag:

Bekende bedrijven waar afgestudeerden van deze opleiding aan de slag zijn gegaan zijn onder meer: Ford, ASML, Nedap, ORTEC, ANWB, KPMG, NLR (Netherlands Aerospace Centre) en diverse ministeries. In de regio Twente hebben we alumni bij onder meer Demcon, Apollo Vredestein en Thales. 

Start je eigen bedrijf

Je kunt met een door jou ontwikkelde oplossing ook een eigen bedrijf beginnen. De UT geniet erkenning als 'de meest ondernemende universiteit' van Nederland. Wij zijn sterk in de toepassing van expertise om de samenleving zinvol te beïnvloeden. Samen met onze studenten werken we daarbij graag samen met de innovatiespecialisten van Novel-T, die zich graag vastbijten in kansrijke innovatieve business cases.

Een voorbeeld van een spinoff die uit deze opleiding is voortgekomen is SciSports, een bedrijf dat big data inzet op de transfermarkt binnen het professionele voetbal.

Wil je meer weten over studeren aan de UT? Kijk of stel jouw vraag op Student Services

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies