UTDesignLabDesignLab Academy

DesignLab Academy

Blijf op de hoogte van aankomende workshops en masterclasses!

Leer koersen op straks, zodat je vandaag weet wat te doen

Klimaatverandering, energietransitie, vergrijzing en de impact van AI op ons werk en leven, zomaar een greep uit de belangrijke en complexe uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Wetenschap en technologie brengen boeiende kansen. Maar oplossingen die vandaag werken, kunnen op de lange termijn weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengen. Wat in de ene context werkt, kan in een andere falen. 

In dit tijdperk van transitie is het cruciaal om strategische beslissingen te nemen die bijdragen aan positieve veranderingen in de wereld om je heen.

Dit vraagt om een aanpak voor transformatie en innovatie waarin mensen vanuit uiteenlopende disciplines en met verschillende achtergronden, (levens)ervaring en expertise met elkaar aan de slag gaan. Dit wordt ook wel transdisciplinaire samenwerking genoemd. 

RESPONSIBLE FUTURING

Om gewenste toekomsten te kunnen vormgeven heeft DesignLab de Responsible Futuring aanpak ontwikkeld. Sinds 2020 passen we deze aanpak toe in onderwijs bij Universiteit Twente en (internationale) partneruniversiteiten, alsook bij workshops en masterclasses voor bedrijven en overheidsinstellingen.

Bij DesignLab Universiteit Twente brengen we wetenschappers, professionals vanuit het bedrijfsleven, kunstenaars, beleidsmakers, burgers, ontwerpers en innovators samen om met elkaar mogelijke toekomsten te verkennen. We werken aan projecten die ons inspireren om actie te ondernemen en ons sturen richting wenselijke toekomsten. Ieder vanuit zijn eigen perspectief en expertise. Voor onze samenleving nu en voor toekomstige generaties. Wil jij ook verschil maken?

DesignLab Academy
in het kort

Ons aanbod

Bij DesignLab Academy kan je rekenen op een collaboratieve en enerverende leerervaring die een blijvende indruk achterlaat en van jou een verantwoordelijke innovator maakt. Onze creatieve en interactieve workshops en masterclasses zitten bomvol inspiratie en handige tools. Aan de hand van de Responsible Futuring aanpak leer je vaardigheden om niet alleen de uitdagingen van vandaag aan te gaan, maar ook om toekomsten vorm te geven die wenselijk en verantwoord zijn.

We bieden 1-daagse workshops en 2-daagse masterclasses Responsible Futuring waar je je als individu voor kan aanmelden. Bij elke editie staat een ander onderwerp centraal. We wisselen tussen de thema’s klimaat & duurzaamheid, innovatie & gezondheid en de digitale samenleving. Ben je op zoek naar een traject om je eigen organisatie toekomstproof te maken? Bekijk dan ons incompany aanbod

Komende workshops & masterclasses

Schrijf je nu in

Ben jij een professional, innovator, changemaker, beleidsmaker, toekomstdenker die impact wil maken? Klaar om verschillende toekomsten in kaart te brengen, te ondervinden wat dit nu betekent voor jouw organisatie en het tastbaar over te brengen in jouw netwerk? En wil je gezamenlijk een interactieve en creatieve omgeving creëren waarin we met elkaar verkennen en van elkaar leren? Neem deel aan workshops en masterclasses bij DesignLab Academy.


KIES DE DEELTIJDOPLEIDING DIE BIJ JOU PAST

Contact

Heb je vragen of opmerkingen?
Mail ons of laat jouw telefoonnummer hieronder achter. Dan nemen wij contact met je op.