Heb jij de nieuwste alumninieuwsbrief al gezien?

De UT verzorgt een aantal diensten voor haar alumni. Maak er gebruik van!

E-mail

Alle alumni van de UT krijgen een gratis ‘life long’ e-mailaccount (naam@alumnus.utwente.nl). Dit account gebruiken wij om contact te houden met de alumni door bijvoorbeeld de digitale nieuwsbrief of uitnodigingen voor events naar toe te sturen. Kijk even naar de onderstaande tips.

Tip 1: Zet forwarding aan. E-mails worden dan doorgestuurd naar een e-mailadres naar keuze. Bijvoorbeeld het e-mailadres dat je dagelijks gebruikt. Je hoeft dan geen enkele nieuwsbrief of uitnodiging te missen!
Tip 2: Om je alumnus e-mail in te stellen op je mobiele apparaat of in je e-mail client, kun je deze instructies volgen of de handleiding alumni-account mobiele apparaten onderaan de pagina openen. 
Tip 3: Dit alumni e-mailadres is ideaal voor gebruik bij bijvoorbeeld sollicitaties of privé-leveranciers zoals een energiebedrijf.

Nieuwsbrief & Magazine

We houden je graag op de hoogte van relevante ontwikkelingen bij de UT. Dat doen we via de Alumni Netwerk website, social media, een maandelijkse digitale nieuwsbrief én via het gratis UT-Magazine dat twee keer per jaar verschijnt. 

De digitale nieuwsbrief sturen we naar je alumni e-mailaccount. In deze nieuwsbrief vind je nieuws van de UT en informatie over activiteiten aan de UT. Wil je deze nieuwsbrief lezen? Check dan je alumni e-mailaccount of lees de nieuwsbrief digitaal.

Twee keer per jaar verschijnt het UT-magazine. Hierin staan achtergrondverhalen over ontwikkelingen aan de UT en verhalen over alumni. Een leuke manier om op de hoogte te blijven van het wel en wee van de universiteit en van het alumninetwerk. Alle alumni krijgen dit magazine op de deurmat. Gemist? Update dan je gegevens of lees het magazine digitaal.

Alumniportal

Via de alumniportal kun je in contact komen met studiegenoten en/of andere alumni. De portal beschikt onder andere over een contactenboek en een alumninetwerk. Als alumnus van de UT heb je de beschikking over een account voor de alumniportal. Nooit accountgegevens ontvangen of ben je ze kwijtgeraakt? Via update gegevens kun je ze opnieuw aanvragen. 

Voordelig overnachten in U ParkhotelSpeciaal voor alumni en hun partner biedt het nieuwe U Parkhotel (gehuisvest in de vroegere Hogekamp of EL/TN gebouw) een voordelig tweedaags arrangement. Voor maar €49,50 p.p. verblijf je een nacht in een Comfort kamer, word je ontvangen met een heerlijke kop koffie of thee met krentenwegge en geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet. Verder is het mogelijk om een driegangen diner van de chef te boeken voor €27,50 (i.p.v. €32,50).

Hoe werkt het?
Geef bij het reserveren telefonisch (053 433 1366) of via e-mail (info@uparkhotel.nl) aan dat je gebruik wenst te maken van het ‘UT Alumni Arrangement’. Het U Parkhotel verrekent dan direct jouw korting. Let op: het alumni arrangement is niet te selecteren wanneer je reserveert op de website, dus neem altijd even telefonisch of per mail contact op met het hotel. Voor meer informatie over het U Parkhotel, zie hun website.

Voorwaarden UT Alumni Arrangement:

  • Tweedaags arrangement (1 overnachting)
  • Ontvangst met koffie/thee en krentenwegge
  • Overnachting in een Comfort kamer
  • Uitgebreid ontbijtbuffet
  • Informatiepakket van de omgeving
  • Diverse wandel- en fietsroutes
  • Gratis WIFI en parkeren
  • Optioneel een driegangen diner van de chef voor €27,50 p.p. (i.p.v. €32,50)
  • Optioneel toeslag luxere Superior kamer €10,00 p.n (i.p.v. €15,00 p.n.)
  • Geldig tot en met 31 december 2020 (m.u.v. feestdagen)  en op basis van 2 personen per kamer. Aankomst op alle dagen van de week. Voor 1 persoon geldt een arrangementsprijs van € 81,50.

Bibliotheek

UT-alumni kunnen gratis gebruik maken van de bibliotheek alsook zoeken in digitale systemen. Om van deze service gebruik te maken heb je een bibliotheekpas nodig. Meld je bij de Centrale Bibliotheek in de Vrijhof en op vertoon van een geldig legitimatiebewijs ontvang je een gratis bibliotheekpas.

Wij bieden ook een gratis printservice aan. Hiervoor kan je je ook melden bij de service desk van de Centrale Bibliotheek en vragen naar de alumni printpas (hiervoor heb je wel een bibliotheekpas van de UT nodig, deze is gratis voor alumni en kan direct door de service desk van de Centrale Bibliotheek aangemaakt worden. Ook als je toegang wilt hebben tot de digitale systemen kan je via de service desk een gebruikersaccount aanvragen voor een dag). Samen met de printpas ontvang je een USB-stick waarop je documenten kan bewaren. Om te printen, houd je de kaart voor de kaartlezer van de printer, plaats de USB-stick en selecteer je de te printen documenten. Vergeet niet voordat je de printkaart weer inlevert om de documenten te verwijderen van de USB-stick. Let op deze service is niet mogelijk voor alumni die nog staan ingeschreven als UT-student.

Het alumnibureau biedt in samenwerking met de universiteitsbibliotheek haar alumni ook toegang tot de online JSTOR-database. Via deze database hebben alumni dan toegang tot tienduizenden artikelen en meer dan tweeduizend vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften op alle vakgebieden, vanaf de eerste publicatie tot op heden. Je kan nu via de alumniportal inloggen op JSTOR en zo je favoriete journals en wetenschappelijke artikelen opzoeken!

Studie en Loopbaan

Je diploma is een uitstekende basis, maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet! Om je te blijven ontwikkelen in je vakgebied, is het regelmatig volgen van cursussen en opleidingen van belang. Hieronder staan een aantal interessante links.

UT Career Services

De University of Twente Career Services ondersteunt studenten en alumni bij het ontwikkelen van hun loopbaan. Door middel van workshops, trainingen en coaching bereiden zij studenten en alumni voor op de volgende stap in hun carrière. Meer informatie over het aanbod van Career Services vind je op hun website.

Daarnaast biedt Career Services Jobteaser aan, hét online banenplatform voor UT studenten en alumni.  Ben je op zoek naar UT-talent voor een stage of vacature? Geef het door via Jobteaser - en bereik zo tienduizend getalenteerde UT-studenten. Het posten van een stage, vacature of ander bericht is gratis.

POST-ACADEMISCHE OPLEIDINGEN

Bij Professional Learning & Development (PLD) kan je terecht voor een praktijkgerichte deeltijdopleiding, master, cursus of masterclass. De opleidingsprogramma’s zijn verbonden aan de kennisgebieden van de UT. Een combinatie van wetenschap en het toepassen ervan in de praktijk. PLD heeft als specialisatie de parttime Master Public Management en de Master Risicomanagement.

TRAINEESHIPS

Professional Doctorate in Engineering (PDEng) biedt per jaar een aantal traineeplekken gericht op Civiele Techniek, Energie & Procestechnologie of Robotica. Als PDEng trainee volg je een post-Master ontwerpersopleiding aan de UT met een duur van 2 jaar. De PDEng programma’s combineren wetenschappelijk onderzoek in een industriële context met onderwijsmodules uit een breed scala aan onderwerpen. Daarbij ligt de focus sterk op technologisch ontwerpen. In deze opleiding staat het ontwerpen centraal en wordt het ontwerpproject door de opdrachtgever aangedragen. Het opleidingstraject wordt in samenspraak met de organisatie van de trainee vormgegeven.

Het Connect International Traineeship Programme van de UT en Saxion Hogescholen biedt kansen voor net afgestudeerde buitenlandse studenten, maar ook voor bedrijven. Voor bedrijven is het programma de ideale manier om in contact te komen met topstudenten. Op hun beurt is het voor de internationale afgestudeerde studenten de ideale kick-start voor een bloeiende carrière in Nederland. Lees hier een artikel van Kennispark Twente over Connect.

EEN EIGEN BEDRIJF OPSTARTEN?

De UT biedt een groot aantal voorzieningen voor studenten, medewerkers en alumni die een eigen bedrijf willen opstarten. Op de website van Kennispark Twente vind je alle mogelijkheden en contactpersonen.

HET VINDEN VAN EEN BAAN

Een baan komt niet vanzelf aanwaaien. Zeker een baan die leuk is en die bij je past. Het zoeken naar de ideale baan wordt een stuk eenvoudiger als jij goed weet wat je wilt. Wil je een profit of een non-profit bedrijf? Wil je een flexibele baan of juist een baan van negen tot vijf? Dit soort informatie is van belang als je op zoek gaat naar een baan. Op Intermediair en Monsterboard staan allerlei testen die jou inzicht kunnen geven in wat voor een baan je zoekt. 

GET CONNECTED

Twente Get Connected is de communicatievorm waarmee Twente Branding ondernemers, starters, studenten en talenten wil verbinden met de regio en wil stimuleren naar Twente te komen om te ondernemen, studeren, werken en zich vooral ook te vestigen. Twente kiest voor een (inter)nationale positionering als toptechnologische, ondernemende en innovatieve kennisregio met een focus op High Tech systemen en materialen. De vele carrièremogelijkheden, de kwaliteit van wonen, leven, de veiligheid en het brede culturele aanbod zijn belangrijke argumenten om voor Twente te kiezen.