Route en plattegrond

De Universiteit Twente ligt tussen Enschede en Hengelo en is goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein en bus) en auto. (Let op: De faculteit ITC is niet op de campus gehuisvest, kijk voor een routebeschrijving naar ITC op www.utwente.nl/itc.)

OPENBAAR VERVOER

Met de trein (stoptrein)
Uitstappen op station Enschede Drienerlo. Van hieruit vertrekken er regelmatig bussen richting universiteit (buslijn 1). De loopafstand vanaf station Enschede Drienerlo tot aan de hoofdingang van de Universiteit Twente is ongeveer 8-10 minuten.

Met de bus
Vanuit Enschede
: Lijn 1 richting Universiteit rijdt over de campus, lijn 8 en 9 naar Hengelo rijden niet over de campus maar stoppen wel bij de hoofdingang (halte Kennispark/UT).
Vanuit Hengelo: Lijn 8 en 9 rijden van Hengelo naar Enschede en stoppen beiden in de buurt van de hoofdingang.

De bushaltes op de campus zijn ook opgenomen op de plattegrond van de UT.

Let op: in het weekend rijden er minder bussen en zijn de routes aangepast. Bij thuiswedstrijden van FC Twente rijden de bussen niet de campus op. Tijdens spitsuren rijden extra buslijnen. Zie www.9292.nl voor meer informatie.

AUTO

Vanaf de A1 de A35 volgen richting Enschede. Neem de afslag nr. 26 Enschede-West/Universiteit. Houd de rechter rijstrook aan, volg aanwijzing Universiteit/Enschede-West. Aan het eind van de afslag, ga bij het stoplicht linksaf. Blijf de borden Universiteit volgen. Maakt u gebruik van een navigatiesysteem, dan kunt u als bestemming het adres Drienerlolaan 5, Enschede invoeren. Vanaf de hoofdingang de borden met de gebouwnummers volgen, om bij het juiste gebouw te komen of naar één van de parkeerplaatsen te rijden.

 

PLATTEGROND

Een plattegrond van het UT-terrein kunt u hier downloaden.

route

Meer over de campus en onze bereikbaarheid.