Route en plattegrond

De Universiteit Twente ligt tussen Enschede en Hengelo en is goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein en bus) en auto. (Let op: De faculteit ITC is niet op de campus gehuisvest, kijk voor een routebeschrijving naar ITC op www.utwente.nl/itc.)

OPENBAAR VERVOER

Met de trein (stoptrein), uitstappen op station Enschede Drienerlo. Van hieruit vertrekken er regelmatig bussen richting universiteit (buslijn 1). De loopafstand vanaf station Enschede Drienerlo tot aan de hoofdingang van de Universiteit Twente is ongeveer 8-10 minuten.

Met de bus vanuit Enschede of Hengelo. Vanaf station Enschede met de buslijn 1 richting universiteit en vanaf station Hengelo met de buslijn 9 en/of 18 richting Enschede/Glanerbrug/Gronau (uitstappen bij de halte UT hoofdingang).

Voor het plannen van een reisroute naar de universiteit met het openbaar vervoer kunt u gebruik maken van het Reisadvies van 9292, www.9292.nl. Het centrale adres van de UT is Drienerlolaan 5, Enschede. Voor de adressen van de specifieke gebouwen, zie de adressenlijst.

AUTO

Vanaf de A1 de A35 volgen richting Enschede. Neem de afslag nr. 26 Enschede-West/Universiteit. Houd de rechter rijstrook aan, volg aanwijzing Universiteit/Enschede-West. Aan het eind van de afslag, ga bij het stoplicht linksaf. Blijf de borden Universiteit volgen. Maakt u gebruik van een navigatiesysteem, dan kunt u als bestemming het adres Drienerlolaan 5, Enschede invoeren. Vanaf de hoofdingang de borden met de gebouwnummers volgen, om bij het juiste gebouw te komen of naar één van de parkeerplaatsen te rijden.

 

PLATTEGROND

Een plattegrond van het UT-terrein kunt u hier downloaden.

route