HomeOnderwijsMasterCETT-studiebeurs voor zes UT-studenten
CETT-studenten

CETT-studiebeurs voor zes UT-studenten

De vraag naar ondernemende innovatieve professionals in de energiesector is groot. De sector staat aan de vooravond van een energietransitie, waarbij duurzame energievoorziening steeds meer centraal komt te staan. Gisteren (maandag) werd de feestelijke aftrap gegeven voor de Community of Energy Top Talents (CETT). Zes UT-studenten krijgen een beurs via CETT.

Masterstudenten Martijn Blom, Frederieke van Dixhoorn, Thije Harbers, Evthimios Karaliolos, Martijn Ratering en Chris Vos tekenden gisteren bij netbeheerder TenneT in Arnhem hun overeenkomst voor de beurs, onder toeziend oog van de aanjager van Techniekpact, Doekle Terpstra. De studenten studeren Chemical Engineering en Sustainable Energy Technology aan de Universiteit Twente. 

Pilot

Vijf Nederlandse universiteiten (TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen) zijn gestart met de CETT-pilot, gericht op masterstudenten die een energie-gerelateerd programma volgen en die de ambitie hebben om te gaan werken in de Nederlandse Energiesector. 

In CETT werken masterstudenten en bedrijven intensief samen aan energietransitie. CETT is één van de beursprogramma’s van de energiesector en vormt een belangrijke pijler van de Human Capital Agenda (HCA) die de aansluiting tussen onderwijs en het innovatieve bedrijfsleven versterkt. 

Netwerk

CETT moet talentvolle jongeren enthousiast maken voor een carrière in de techniek. Deelnemende bedrijven die beurzen verstrekken, hebben via deze Community toegang tot een netwerk van talentvolle studenten die zij kunnen uitdagen in energievraagstukken middels masterclasses, multidisciplinaire onderzoeksopdrachten, et cetera. Studenten krijgen de kans om hun kennis van de wereld van energie te vergroten, internationale ervaring op te doen, hun netwerk met bedrijven te vergroten en zich breder te ontwikkelen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies