Bachelor

Waarom studeren aan de Universiteit Twente?

Aan de Universiteit Twente kun je je eigen leerroute bepalen. Je leert kennis en vaardigheden toepassen op de problemen van de toekomst. Als je een opleiding in Twente met succes hebt afgerond dan heb je uitstekende arbeidsmarktperspectieven. Studenten die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van technologie en technologie willen inzetten in de samenleving, kiezen voor de Universiteit Twente. Wij bieden namelijk wetenschappelijke opleidingen aan die inhoudelijk van hoge kwaliteit zijn. Opleidingen waarin we de nieuwste leermethoden combineren met persoonlijke leerervaringen op een campus met state-of-the-art faciliteiten. Wij leiden studenten op tot creatieve en internationaal georiënteerde academische professionals, die global citizens zijn. Naast inhoudelijke expertise op het gebied van technologie en samenleving, beschikken zij over sterk ontwikkelde persoonlijke vaardigheden op het gebied van ondernemen, onderzoeken en ontwerpen.

Education on Demand

De Universiteit Twente biedt education on demand: als student heb je veel keuzeruimte. De academicus van de toekomst is flexibel en vakoverstijgend, dus ons onderwijs ook. We hebben een smart campus waar je theorie in praktijk kunt brengen. Door het ondernemende karakter van de Universiteit Twente kun je optimaal gebruikmaken van ons netwerk, waar carrièreperspectieven, (bedrijfs)beurzen en mogelijkheden om zelf te ondernemen uit voortkomen.

bachelor-Masterstructuur

Het hoger onderwijs in Nederland is ingericht volgens de Europese bachelor-masterstructuur, ook wel bama genoemd. Voor elke module die je met succes afsluit ontvang je credits volgens het European Credit Transfer System (ECTS). Een studiejaar bestaat uit 60 credits en 1 credit staat voor 28 studie-uren. Per reguliere studieweek ben je gemiddeld 40 uur bezig met opleiding.

Het Twents Onderwijsmodel

De Universiteit Twente heeft het Twents Onderwijsmodel voor alle bacheloropleidingen, waarbij we aandacht hebben voor de opbouw van je studie en jouw studiebegeleiding. Studenten die nog meer uitdaging zoeken kunnen deelnemen aan een van de excellentie programma's

Chat offline (info)