Zie Bachelor

Waarom studeren aan UT?

zoek jij een bachelor die jou op het lijf geschreven is? Negen redenen waarom studeren aan UT een slimme keuze is.

1) Een van de beste onderzoeksuniversiteiten ter wereld

Onder de 18.000 universiteiten die de wereld rijk is, behoort UT tot de top 200! In Europa gelden we als een van de 25 beste universiteiten. Onze onderzoeksinstituten genieten wereldwijde bekendheid op verschillende gebieden waaronder nanotechnologie, biomedische technologie, informatietechnologie, bestuur, duurzame energie en hightech systemen. Lees meer over onze ranking

2) High Tech, Human Touch

Om te begrijpen wat er op onze planeet gebeurt en om bij te dragen aan een beter leven, verbinden we mensen en technologie. Met scherpe focus op maatschappelijke impact, ontwikkelen we slimme oplossingen binnen onze High Tech Human Touch-filosofie: het verbinden van natuurwetenschappen, data-science, biologie en technische wetenschappen met sociale en gedragswetenschappen. Lees meer over onze High Tech Human Touch benadering. 

3) Wereldambitie in kleurrijke multiculturele leeromgeving

Met meer dan 100 nationaliteiten vormt Universiteit Twente een kleurrijke, internationale community. Bijna al onze opleidingen zijn Engelstalig, zodat jij mensen en culturen uit de hele wereld leert kennen. Je wordt een ‘global citizen’: een wereldburger, goed voorbereid om in uiteenlopende internationale contexten aan de slag te gaan. Lees meer over ons internationale profiel.

4) Europa’s meest ondernemende universiteit

De Meest Ondernemende Universiteit van Nederland zijn we al, nu zijn we die plaats ook in Europa aan het innemen. Hoe? Door ondernemende mensen aan te trekken en het belonen van creativiteit, innovatie en lef. Door ontwikkelde kennis suucesvol te vertalen naar economische bedrijvigheid. Tot nu toe levert dat al meer dan 1.000 start-ups en spinoffs op die vaak erg succesvol zijn. zoals DEMCON, Athem, Booking.com, ClearFlightSolutions en SciSports. 

5) ons onderwijsmodel maakt leren effectiever, toekomstbestendiger en boeiender dan ooit

Nederlands onderwijs staat wereldwijd te boek als zeer interactief, met een sterke nadruk op samenwerking en onafhankelijk, proactief denken. Aan UT gaan we nog een stap verder. Tijdens jouw opleiding ga je in teamverband werken aan actuele, uitdagende projecten. Door samen te werken, ontwikkel je inhoudelijke kennis en vaardigheden in ondernemen, onderzoeken en ontwerpen. In Twente ontdek je zelf welke rol bij jou past. Lees meer over het Twents Onderwijsmodel (TOM)

6) ‘Student-driven learning’ levert gepersonaliseerd onderwijs op

Naar onze overtuiging vraagt verandering niet alleen om intelligentie, maar om persoonlijke toewijding. Daarom investeren wij graag in jouw persoonlijke ontwikkeling als student. We schuiven je niet alleen maar kennis toe, we helpen je ook ontdekken hoe jij je kennis het best in de echte wereld kunt toepassen. Bijvoorbeeld als ondernemer, organisator of ontwerper van oplossingen. Lees meer over ons ‘Student-driven learning’ concept.

7) De enige ‘all-in’ campus van Nederland

Een van de kroonjuwelen van UT is zonder meer onze campus: een schitterend, groene omgeving van 146 hectare met hypermoderne faciliteiten – van bibliotheken, collegezalen en laboratoria tot culturele en sportgelegenheden. Een campus met de bedrijvigheid van een kleine wereldstad. Een dynamische woon-, werk- en leercommunity. Lees meer over de campus en faciliteiten van UT

8) wereldspeler in onderzoek met maatschappelijke impact

Vandaag de dag zijn de uitdagingen groter dan ooit. Om voorbereid te zijn op een onvoorspelbare toekomst, voelen onze wetenschappers, docenten en studenten een grote verantwoordelijkheid om oplossingen voor wereldwijde vraagstukken te ontwikkelen.  Zij hebbben toegang tot eersteklas onderzoeksinstituten gericht op nanotechnologieICTbiomedische technologie en technische geneeskunde, governance & gedragswetenschappen, engineering en geo-informatie wetenschappen en aardobservatie. Hun onderwijs en onderzoek dragen bij aan verandering, vooruitgang en innovatie op onderstaande - door ons benoemde - wetenschappelijke thema'sLees meer over onze onderzoeksinstituten.

9) breed scala aan bachelor-, master-, postdoctorale en Honourstrajecten

Wij bieden ruim vijftig bachelor-, master- en postdoctorale opleidingen, naast ambitieuze Honourstrajecten (waaronder de ‘ATLAS’-bacheloropleiding van University College Twente) en opleidingen voor hoger opgeleide executives en managers. We richten ons op de vakgebieden Biomedical Technology & Health, Engineering, European Public Administration, IT, International Business Administration, Behavioural Sciences en Science & Technology. Lees meer over ons onderwijs

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies