Bachelor

Waarom studeren aan de Universiteit Twente?

De Universiteit Twente (UT) is anders dan andere universiteiten, zowel in Nederland als daarbuiten.

Hier zijn negen redenen waarom studeren aan de UT een slimme keuze is.

1) Een van de beste onderzoeksuniversiteiten ter wereld

Onder de 18,000 universiteiten die de wereld rijk is, behoren wij tot de top 200. In Europa gelden we als een van de 25 beste universiteiten. Onze zes onderzoeksinstituten genieten wereldwijde faam op verschillende terreinen, waaronder nanotechnologie, biomedische technologie, informatietechnologie, bestuur, duurzame energie en hightech systemen.

Lees meer over onze ranking

2) High Tech, Human Touch

Onze interdisciplinaire benadering – waarbij we techniek combineren met gedrags- en sociale wetenschappen – geeft ons een unieke positie. Bij ons worden het verleggen van grenzen en het leggen van onverwachte verbanden je tweede natuur. Je wordt een probleemoplosser van de toekomst, toegerust om in wisselende teams aan oplossingen te werken waar mens en maatschappij echt op zitten te wachten: High Tech, Human Touch.

Lees meer over onze interdisciplinaire visie

3) Wereldambitie in een kleurrijke multiculturele leeromgeving

Met meer dan 80 nationaliteiten vormt de Universiteit Twente een kleurrijke gemeenschap. Het gros van onze opleidingen is Engelstalig en we hebben ons internationale profiel bewust versterkt. Bij ons leer je mensen en culturen uit de hele wereld kennen. Je wordt een ‘global citizen’, een wereldburger, toegerust om uiteenlopende internationale contexten aan de slag te gaan.

Lees meer over ons internationale profiel

4) Europa’s meest ondernemende universiteit

De Meest Ondernemende Universiteit van Nederland zijn we al, nu zijn we die plaats ook in Europa aan het innemen. Hoe? Door ondernemende mensen aan te trekken. Door onze opleidingen te doordesemen met ondernemerschap. Door startende ondernemingen te ondersteunen. Door het belonen van creativiteit, innovatie en lef.

Lees meer over de meer dan 900 succesvolle spinoffbedrijven die aan of via de UT zijn gelanceerd

5) Een onderwijsmodel dat leren effectiever, toekomstbestendiger en boeiender maakt dan ooit

Nederlands onderwijs staat wereldwijd te boek als zeer interactief, met een sterke nadruk op samenwerking en onafhankelijk, proactief denken. Aan de UT gaan we daarin nog een stap verder. In onze uit modules opgebouwde opleidingen gaan uitdagende teamprojecten, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke impact hand in hand. Dat maakt leren effectiever, toekomstbestendiger en boeiender dan ooit.

Lees meer over het Twents Onderwijsmodel (TOM)

6) ‘Student-driven learning’ levert gepersonaliseerd onderwijs op

Naar onze overtuiging vraagt verandering niet alleen om intelligentie, maar om persoonlijke toewijding. Daarom investeren wij graag in jouw persoonlijke ontwikkeling als student. We schuiven je niet alleen maar kennis toe, we helpen je ook ontdekken hoe jij je kennis het best in de echte wereld kunt toepassen. Bijvoorbeeld als ondernemer, organisator of ontwerper van oplossingen.

Lees meer over ons ‘Student-driven learning’ concept

7) De enige ‘American-style’ campus van Nederland

Een van de kroonjuwelen van de UT is zonder meer onze campus: een schitterend en duurzaam onderhouden park van 146 hectare doorspekt met hypermoderne faciliteiten – van bibliotheken, collegezalen en laboratoria tot culturele en sportgelegenheden. Een campus met de bedrijvigheid van een kleine wereldstad. Een dynamisch woon-, werk- en leergemeenschap.

Lees meer over de campus en faciliteiten van de UT

8) Een wereldspeler op het gebied van onderzoek

De wereld van vandaag staat voor ingrijpende ecologische, economische, sociale en politieke uitdagingen. Wetenschappelijk onderzoek kan een cruciale rol spelen en het creëren van de randvoorwaarden die nodig zijn deze planeet leefbaar te houden. Onze onderzoeksinstituten gaan daarin voorop op terreinen variërend van nanotechnologie tot technische geneeskunde, gedragswetenschap en geo-informatiewetenschappen en aardobservatie.

Lees meer over onze onderzoeksinstituten

9) Een breed scala aan bachelor-, master-, postdoctorale en Honourstrajecten

Wij bieden ruim 50 bachelor-, master- en postdoctorale opleidingen, naast een aantal ambitieuze Honourstrajecten (waaronder de ‘ATLAS’-bacheloropleiding van University College Twente) en opleidingen voor hoger opgeleide executives en managers. We richten ons op de vakgebieden Biomedical Technology & Health, Engineering, European Public Administration, IT, International Business Administration, Behavioural Sciences en Science & Technology.

Lees meer over ons onderwijs

Chat offline (info)