Waarom studeren aan de Universiteit Twente?

Studiekeuze gemaakt?

Ben je op zoek naar een universiteit die de perfecte studie en leeromgeving biedt?

Wil jij studeren aan een topuniversiteit die voor maatschappelijke impact gaat door middel van hoogwaardig onderwijs, onderzoek en ondernemerschap? De Universiteit Twente heeft een breed aanbod van hooggewaardeerde, innovatieve opleidingen. Met drie krachtige onderzoeksinstituten en zo'n 400 labs heb je toegang tot een eersteklas onderzoeks- en leeromgeving. Studeren bij ons geeft je dus een uitstekende kickstart voor je toekomstige carrière!

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom studeren aan de UT een slimme keuze is.

Een technische universiteit die mens en planeet op de eerste plaats zet

Wil jij bijdragen aan een gezondere, slimmere en duurzamere wereld? Dan pas jij precies binnen onze ambitieuze gemeenschap. Al ons onderwijs en onderzoek is gericht op het bedenken van oplossingen voor de uitdagingen van vandaag. Of het nu gaat om het verbeteren van de voedselzekerheid in Afrika, het bedenken van een slimme app die patiënten met diabetes kan ondersteunen of het realiseren van de overgang naar elektrische voertuigen. Met een UT-diploma kun jij het verschil maken!

Geweldig studentenleven met veel studentenverenigingen

Enschede is een echte studentenstad met meer dan 30.000 studenten en meer dan 140 verschillende studie-, sport-, culturele, sociale en internationale verenigingen. Je begint je studentenleven met de introductieweek 'The Kick-In': de allerbeste manier om andere studenten te ontmoeten en de campus en alle andere aspecten van je toekomstige studentenleven te ontdekken!

Een van de kroonjuwelen van onze Universiteit is ongetwijfeld onze campus. Een groene en levendige omgeving van 146 hectare - ongeveer 200 voetbalvelden. Hier vind je een dynamische, internationale gemeenschap en alles wat je nodig hebt om te leren, werken en leven. Meer over onze campus en de faciliteiten vind je hier.

Profiteer van een persoonlijke aanpak

Het onderwijs aan de UT is interactief, met een sterke nadruk op samenwerking en zelfstandig, proactief denken. Tijdens je opleiding werk je in teams aan uitdagende projecten uit de praktijk. Door samen te werken ontwikkel je academische kennis en vaardigheden op het gebied van ondernemerschap, onderzoek en ontwerp, en ontdek je welke rol het beste bij jou past.

Heb je buiten de colleges om een vraag voor je docenten? Klop gewoon op hun kantoordeuren! Onze Universiteit is kleinschalig, wat betekent dat de docent je naam kent en je persoonlijk helpt. Hierdoor profiteer je niet alleen van persoonlijk onderwijs, maar voel je je ook snel veilig en thuis.

Wij geloven dat verandering persoonlijkheid vereist, niet alleen intelligentie. Daarom investeren we graag in jouw persoonlijke groei als student. We dragen niet alleen kennis over, we helpen je ook om de beste manier te vinden waarop je die kennis in de echte wereld kunt gebruiken: bijvoorbeeld als ondernemer, organisator of ontwerper van oplossingen.

Studeer aan de meest ondernemende universiteit

Heb je een goed idee voor een start-up? Bij de UT kun je het werkelijkheid laten worden! Sinds de oprichting in 1961 is de UT uitgegroeid tot een internationaal platform voor talent, met studenten die allemaal een nieuwsgierige, ondernemende geest delen. Met meer dan 1000 startups op onze naam wordt de UT erkend als de meest ondernemende universiteit van Nederland. We willen jouw wetenschappelijke kennis graag toepassen in oplossingen waar mens en maatschappij behoefte aan hebben. Jouw innovatieve ideeën, creativiteit en lef om naar buiten te treden worden beloond.

Expertise opdoen en tegelijkertijd je horizon verbreden

We weten dat problemen niet vanuit één discipline kunnen worden opgelost. Daarom hechten we veel waarde aan interdisciplinaire samenwerking. Op de UT kun je niet alleen diepgaande expertise opdoen en specialist worden op je eigen vakgebied, maar je leert ook over de grenzen van je eigen discipline heen te kijken. Wees dus niet verbaasd als je vakken van andere opleidingen kunt volgen, of in een project kunt samenwerken met studenten met een andere achtergrond!

Ontvang voor jou belangrijk nieuws

Wil je updates ontvangen die voor jou interessant zijn? Over het vinden van de juiste studie en onze Open Dagen bijvoorbeeld? Meld je dan aan!

Ontvang updates over onze studiekeuze-activiteiten

Vul je gegevens in en ontvang e-mails met informatie die je helpt bij jouw studiekeuze.

Vanaf nu houden we je op de hoogte! Als je de volgende informatie nog invult, kunnen we onze e-mails beter op je afstemmen.

Bedankt!
Je ontvangt vanaf nu onze e-mails.
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies