Waarom studeren aan de UT?

Hulp bij je studiekeuze?

Ben je op zoek naar een universiteit die de perfecte opleiding en leeromgeving biedt?

De Universiteit Twente (UT) onderscheidt zich van andere universiteiten, zowel in Nederland als internationaal. Lees hier waarom studeren aan de UT een slimme keuze is.

 • Onderwijs en onderzoek focust op oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

  Onze wereld wordt vandaag de dag geconfronteerd met grote ecologische, economische, sociale en politieke uitdagingen. Om te begrijpen wat er op onze planeet gebeurt en om bij te dragen aan een beter leven, verbinden we mensen en technologie. Met scherpe focus op maatschappelijke impact, ontwikkelen we slimme oplossingen binnen onze High Tech Human Touch-filosofie: het verbinden van natuurwetenschappen, data-science, biologie en technische wetenschappen met sociale en gedragswetenschappen.

  Wereldspeler in onderzoek met maatschappelijke impact

  Om voorbereid te zijn op een onvoorspelbare toekomst, voelen onze wetenschappers, docenten en studenten een grote verantwoordelijkheid om oplossingen voor wereldwijde vraagstukken te ontwikkelen. Al ons onderwijs en onderzoek is erop gericht bij te dragen aan oplossingen voor de uitdagingen van vandaag, door verstandig gebruik te maken van wetenschap, technologie en teamwerk.

  Zij hebbben toegang tot eersteklas onderzoeksinstituten gericht op nanotechnologieICTbiomedische technologie en technische geneeskunde, governance & gedragswetenschappen, engineering en geo-informatie wetenschappen en aardobservatie. Hun onderwijs en onderzoek dragen bij aan verandering, vooruitgang en innovatie op onderstaande - door ons benoemde - wetenschappelijke thema's. Lees meer over onze onderzoeksinstituten.

 • Breed aanbod opleidingen in diverse vakgebieden

  Je kunt kiezen uit twintig bacheloropleidingen, aangeboden door vijf verschillende faculteiten. De focus ligt op de studierichtingen:

  • Bedrijfs- en bestuurskunde
  • Engineering & technologie
  • Informatietechnologie (IT)
  • Life Sciences & geneeskunde
  • Natuurwetenschappen
  • Sociale wetenschappen

  Op zoek naar een master, post-doc of honoursprogramme? Naar het totaal aanbod onderwijsprogramma's

 • Persoonlijk en toekomstbestendig onderwijs

  Nederlands onderwijs staat wereldwijd te boek als zeer interactief, met een sterke nadruk op samenwerking en onafhankelijk, proactief denken. Aan de UT gaan we nog een stap verder. Tijdens jouw opleiding ga je in teamverband werken aan actuele, uitdagende projecten. Door samen te werken, ontwikkel je inhoudelijke kennis en vaardigheden in ondernemen, onderzoeken en ontwerpen en ontdek je welke rol het beste bij jou past. 

  Wij geloven dat verandering niet alleen intelligentie vereist, maar ook persoonlijkheid. Daarom investeren we veel in jouw persoonlijke groei als student. We dragen niet alleen kennis over, we helpen je ook om de beste manier te vinden waarop je die kennis in de echte wereld kunt inzetten, als ondernemer, organisator of ontwerper van oplossingen. 

 • Meest ondernemende universiteit

  De UT wordt erkend als de meest ondernemende universiteit van Nederland. Wij zijn sterk in het omzetten van kennis in business om zo de samenleving zinvol te kunnen beïnvloeden. Hoe doen we dat? Door ondernemende mensen aan te trekken en het belonen van creativiteit, innovatie en lef. Door ontwikkelde kennis succesvol te vertalen naar economische bedrijvigheid. Tot nu toe levert dat al meer dan 1.000 start-ups en spinoffs op die vaak erg succesvol zijn. zoals DEMCON, Athem, Booking.com, ClearFlightSolutions en SciSports. Op de campus huisvesten we meer dan 130 studentenstartups. Wat zijn jouw plannen?

 • Een van de beste onderzoeksuniversiteiten ter wereld.

  Onder de 18.000 universiteiten die de wereld rijk is, heeft de Universiteit Twente eeft in verschillende wereldwijde en nationale rankings een toppositie ingenomen. In Europa gelden we als een van de 25 beste universiteiten. Onze onderzoeksinstituten genieten wereldwijde bekendheid op verschillende gebieden waaronder nanotechnologie, biomedische technologie, informatietechnologie, bestuur, duurzame energie en hightech systemen. Lees meer over onze ranking 

 • De enige ‘all-in’ campus van Nederland

  Een van de kroonjuwelen van de UT is onze campus: een schitterende, groene omgeving van 146 hectare met hypermoderne faciliteiten – van bibliotheken, collegezalen en laboratoria tot vele culturele en sportfaciliteiten. Een campus met de bedrijvigheid van een kleine wereldstad en een dynamische, internationale woon-, werk- en leercommunity. Lees meer over de campus en faciliteiten van de UT.

  Word een wereldburger

  Met meer dan 100 nationaliteiten vormt Universiteit Twente een kleurrijke, internationale community. Bijna al onze opleidingen zijn Engelstalig, zodat jij mensen en culturen uit de hele wereld leert kennen. Je wordt een ‘global citizen’: een wereldburger, goed voorbereid om in uiteenlopende internationale contexten aan de slag te gaan. Lees meer over ons internationale profiel.

Ontvang het laatste nieuws

Wil je updates ontvangen die voor jou interessant zijn? Bijvoorbeeld over het vinden van de juiste studie en onze informatie activiteiten? Meld je dan aan!

Houd me op de hoogte van het laatste nieuws

Vul jouw gegevens in en ontvang e-mails die op jou zijn afgestemd.

Vanaf nu houden we je op de hoogte! Als je de volgende informatie nog invult, kunnen we onze e-mails beter op je afstemmen.

Bedankt!
Je ontvangt vanaf nu onze e-mails.
Welke bacheloropleiding past bij jou?
Overzicht
Of bekijk de toelatingseisen en hoe je je kunt aanmelden
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies