• Hoeveel eerstejaars studenten heeft deze opleiding?

  Gemiddeld beginnen we elk studiejaar met ongeveer honderd eerstejaars bachelorstudenten.

 • Wat is de man-vrouwverhouding bij deze opleiding?

  Per honderd studenten zijn er ongeveer vijftig vrouwen en vijftig mannen.

 • Wat is het verschil tussen deze opleiding hier en elders?

  De opleiding Industrial Design Engineering in Twente onderscheidt zich door projectonderwijs, kleinschaligheid en toekomstgerichtheid.

 • Wat is het verschil tussen Industrial Design Engineering bij de Universiteit Twente en op hbo-niveau?

  Het verschil tussen Industrial Design Engineering op een universiteit en op het hbo is voornamelijk het niveau. De universitaire opleiding is abstracter en het tempo van lesgeven is hoger. Daarnaast leren wij je op de universiteit om na te denken over de oplossingen die je hebt gevonden, met vragen als: Waarom is dit de beste oplossing? Is er een alternatief? Kan het beter? Efficiënter?

 • Wat is het verschil tussen deze opleiding en aanverwante opleidingen aan de Universiteit Twente zoals Creative Technology?

  Bij Creative Technology leer je de nieuwste slimme technologie te ontwikkelen en in te zetten om onze samenleving te voorzien van oplossingen die bijdragen aan een betere toekomst. Kennis uit de informatica en elektrotechniek staan centraal in deze opleiding. Bij Industrial Design Engineering ligt de focus meer op technisch inzicht (engineering), creativiteit en gevoel voor consumentengedrag om producten te ontwerpen of te verbeteren.

  Kort samengevat: de wetenschappelijke basis voor Creative Technology ligt in informatica en voor Industrial Design Engineering in werktuigbouwkunde.

 • Krijg ik veel designvakken?

  Er zitten specifieke vakken voor Industrial Design Engineering in het programma, zoals Schetsen & concepttekenen, Grafische vormgeving en Nieuwproductmarketing. Maar we behandelen natuurlijk ook veel technisch gerichte vakken, zoals Stijfheid & sterkte, Materiaalkunde en Statica.

 • Hoe veel wiskunde krijg ik in het eerst jaar?

  Industrial Design Engineering is een technische studie. Dat betekent eigenlijk automatisch dat wiskunde een belangrijke rol speelt bij alle vakken.

 • Waar vind ik informatie over vakken die ik straks krijg?

  Je kunt altijd even een kijkje nemen op de Engelstalige website voor de huidige studenten, de zogenaamde opleidingssite.

 • In welke taal zijn de boeken geschreven en worden de colleges gegeven?

  De opleiding is volledig Engelstalig, dus ook al het lesmateriaal. Een degelijke kennis van het Engels is bij aanvang van de studie dus noodzakelijk. Voor meer informatie check de toelatingseisen.

 • Zijn er nog andere kosten aan de opleiding naast collegegeld en studieboeken

  Naast collegegeld en studieboeken zijn er andere kosten die je moet maken om te gaan studeren. Je hebt bijvoorbeeld een laptop nodig. Verder heb je misschien reiskosten, en als je op kamers gaat moet je ook denken aan onkosten als huur en boodschappen. Op deze website kun je een financieel studieplan maken. 

 • Heb ik een laptop nodig?

  Eigenlijk is al het onderwijs aan de universiteit zo ingericht dat een laptop onmisbaar is. Voor Industrial Design Engineering raden we je zelfs aan om een laptop aan te schaffen in het topsegment. Van deze laptops mag je hoge rekenkracht en grafische performance verwachten. We hebben een aantrekkelijke regeling voor studenten die via de Universiteit Twente een laptop aanschaffen. 

 • Is er studiebegeleiding?

  Op de universiteit wordt van je verwacht dat je zelfstandig bent en de zaken zelf regelt. Zeker als je net aan een nieuwe opleiding begint, is lang niet alles vanzelfsprekend. Het kan even duren voor je je draai vindt en soms heb je daarbij hulp nodig. Maar ook verderop in je studie kun je tegen zaken aanlopen, waarover je even met iemand van gedachten wilt wisselen, bijvoorbeeld bij de keuze voor een minor, bijzondere omstandigheden, studievertraging, extra vakken enzovoort.

  De studiebegeleiding bij Industrial Design Engineering bestaat uit een studieadviesteam, ecoördineerd door de studieadviseur.

  Heb je een vraag of probleem? Een gesprek met een lid van het studieadviesteam is meestal een goede eerste stap. Zo nodig kan deze studiebegeleider, met jouw instemming, je situatie bespreken met de studieadviseur.

 • Biedt de universiteit programma's voor excellente studenten?

  Ja, de Universiteit Twente biedt diverse honours programmes voor excellente studenten. The relevant web pages will give you find more information about the opportunities on offer.

 • Kan ik tijdens mijn studie naar het buitenland?

  Ja, dat kan. Er zijn verschillende manieren om je studie een internationale kleur te geven. Je kunt bijvoorbeeld meedoen met internationale ontwerpwedstrijden of zomercursussen volgen van universiteiten in het buitenland. Maar het is ook mogelijk om het eerste halfjaar van het derde studiejaar in het buitenland door te brengen. Je volgt dan bijvoorbeeld vakken aan een universiteit in het buitenland. Meestal is dat een universiteit waar de opleiding Industrial Design Engineering een overeenkomst voor de uitwisseling van studenten mee heeft.

 • Waar vind ik de veelgestelde vragen over aanmelding, het betalen van collegegeld, etc.?

  Bezoek de FAQ's op de webpagina van Student Services.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies