Service Portal

Maak gebruik van de efficiënte en flexibele rekeninfrastructuur VRE!

13 januari 2021

Ben je onderzoeker en zoek je een flexibele, efficiënte en schaalbare rekeninfrastructuur om simulaties / berekeningen uit te voeren? Maak dan gebruik van de Virtual Research Environment (VRE).

Virtuele onderzoeksomgeving

Uit inventarisatie en gesprekken met onderzoekers blijkt dat computerinfrastructuur een steeds belangrijkere rol speelt bij onderzoek. Standaard werkstationfaciliteiten zoals een desktop of notebook zijn niet geschikt of niet krachtig genoeg voor complexe berekeningen. Opschalen naar apparatuur met een hogere beschikbaarheid en / of rekenkracht is noodzakelijk.

In plaats van hun eigen computer te gebruiken kunnen onderzoekers op ieder moment snel en gemakkelijk een infrastructuur voor hun onderzoek starten en stoppen. Er wordt dan alleen betaald voor het gebruik.

De Virtual Research Environment (VRE) biedt een omgeving met de volgende kenmerken:

  • Snelle en gemakkelijke toegang tot rekencapaciteit
  • Efficiënte en flexibele ICT-oplossingen
  • Maakt gebruik van openbare cloudinfrastructuur (Microsoft Azure);
  • Niet ingewikkeld (geen technische kennis nodig)
  • Geen investeringskosten (betalen naar gebruik).

Virtual Research Environment

Om gebruik te maken van VRE moet je medewerker zijn van de UT en in het bezit zijn van een OFI-nummer waarop gemaakte kosten kunnen worden geboekt. Ga naar de VRE omgeving (kopieer deze link in een nieuwe webbrowser: https://vre.utwente.nl), hier staan documentatie voor ondersteuning.

Vragen? Neem contact op met Servicedesk ICT.


My bookmarks

Manage

Please wait a moment...