1 december 2021
Language:
NL

Twee nieuwe vrachtwagens voor logistiekvoor duurzame dienstverlening

De afdeling logistiek beschikt sinds deze week over twee nieuwe vrachtwagens voor het vervoer van goederen op en buiten de campus. Een daarvan is een volledig elektrische Renault Master. Berjan Nijzink, logistiek coördinator en Herman Kuiper, teamleider logistiek, zijn er blij mee: “De nieuwe wagens stellen ons in staat om onze dienstverlening op peil te houden. Het is natuurlijk mooi om dat zo duurzaam mogelijk te doen.”

Onopvallend en vitaal

Het is vaak onopvallend, maar vitaal werk: het goederenvervoer op en rond de campus door de afdeling Logistiek houdt het onderzoek en onderwijs van de UT draaiend. “We rijden van alles rond: van spullen voor BHV-oefeningen tot onderzoeksbenodigdheden, van materialen voor het Gogbot-festival in het centrum van Enschede tot door UT-medewerkers bestelde pakketten” zegt Kuiper. Tot nu toe had de afdeling Logistiek één vrachtwagen tot haar beschikking, maar dat was niet meer voldoende. “De afgelopen jaren is het aantal binnenkomende pakketten gestaag gegroeid. Voor 2022 verwachten we een verdere stijging van zo’n 20% in het aantal pakketten dat wij op de campus rondbrengen. Ook andere vervoersbewegingen nemen de laatste jaren toe. Daardoor kwam onze dienstverlening onder druk te staan. Een extra vrachtwagen was dus noodzakelijk, terwijl ook de oude aan vervanging toe was.”

Duurzame organisatie

Het aanschaffen van een elektrische vrachtwagen past in het streven van de UT om een duurzame organisatie te worden. De tweede vrachtwagen is wel een diesel geworden, een Volvo FL. Kuiper: “Dat is een grotere vrachtwagen, wat regelmatig nodig is. Het was helaas niet haalbaar om ook daar een elektrisch model aan te schaffen: dat zou tonnen extra gekost hebben, nog los van de benodigde infrastructuur zoals een laadpaal met meer vermogen. Wel is het een moderne vrachtwagen die voldoet aan de huidige Euro-6 norm, en daarmee een stuk schoner dan de oude. Waar mogelijk rijden we met de elektrische vrachtwagen, dus het scheelt zeker in de uitstoot.”

Beide wagens zijn per direct ingezet, maar worden nog voorzien van wrapping in UT-stijl.


C.A. van der Kuil (Corjan)
C.A. van der Kuil (Corjan)
Persvoorlichter (aanwezig ma-do)

My favorites

About my favorites
Add your favorite apps to your bookmarks by using the favorite button

Please wait a moment...