Service Portal

Deze pagina geeft je een overzicht van verschillende initiatieven ter bevordering van jouw fysieke en mentale gezondheid. Houd daarbij ook de medewerkersportal in de gaten voor actueel aanbod toegespitst op well-being. 

Ben je een student?

Op de pagina utwente.nl/student-wellbeing geven we je enkele praktische tips en adviezen en bieden we hulp wanneer je even wat minder goed in je vel zit en je veel stress ervaart. 

ONTWIKKELAANBOD

AANBOD SPORTCENTRUM

Het Sportcentrum biedt een divers aanbod op het gebied van well-being van medewerkers. Hieronder enkele highlights onderverdeeld in mentale en fysieke gezondheid.  

Kijk ook naar het 'nieuws-overzicht' van het sportcentrum UT voor de actuele mogelijkheden in deze corona-periode.

  • De UT biedt 10 weekse cursussen aan om mentaal fit te blijven. Denk hierbij aan Yoga, meditatie en Tai Chi. Deze cursussen starten in november en weer in februari. Kijk op het cursus aanbod Sportcentrum voor het complete cursusoverzicht en aanmelding.  
  • Het Sportcentrum biedt jou verschillende mogelijkheden om te sporten en je mag gebruik maken van de verschillende sportfaciliteiten. Kijk voor meer informatie en wat mogelijk is op de Engelse overzichtspagina.
  • Naast on campus sporten zijn er ook verschillende workouts die je online kunt volgen. kijk op online workouts om actief te blijven.  
  • Aanvullend biedt het Sportcentrum ook medical services aan zoals een diëtiste, medische fitness en fysiotherapie. Dit is een bestaand en doorlopend aanbod.  

GEZONDE (THUIS)WERKPLEK

Het hebben van een gezonde (thuis)werkplek is van groot belang om zo duurzaam mogelijk te kunnen werken. Hiervoor is het belangrijk dat jouw thuiswerkplek aan een aantal voorwaarden voldoet. 

Doe de KANS-check en zorg voor de juiste faciliteiten voor een gezonde thuiswerkplek.

Beoordeel je thuiswerkplek

Op de thuiswerkplek pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden voor het bestellen van thuiswerkplekbenodigdheden en ICT werkplekondersteuning. Maar thuiswerken is meer dan alleen het inrichten van de juiste faciliteiten en het hebben van de juiste werkhouding. Denk er bijvoorbeeld ook aan om regelmatig pauzes te nemen, een vast rooster op te stellen of te kijken of een vergadering ook in 50 minuten kan worden gehouden, zodat je tussendoor een korte pauze kunt nemen. 

Ook kun je contact opnemen met één van onze fysiotherapeuten voor een online consult mocht je lichamelijke klachten ontwikkelen of voor advies om klachten te voorkomen.

CONTACTPERSONEN

UT Medewerker welzijns onderzoek

Omdat de huidige omstandigheden uniek zijn en we nog niet kunnen voorspellen hoe de zaken over drie maanden zullen zijn, is bewust gekozen in de onderzoeksopzet voor drie verschillende meetmomenten (lente, zomer, late herfst) om zo goed mogelijk een actueel representatief beeld te krijgen. Dit betekent dat medewerkers zijn verdeeld in drie representatieve groepen en dat je als medewerker maar één keer wordt uitgenodigd om deel te nemen. Hierdoor kunnen wij als universiteit het hele jaar door op drie verschillende momenten input krijgen zonder dat de medewerkers extra onder druk komen te staan. Iedereen krijgt een persoonlijke uitnodiging om mee te doen in een van de deelmetingen. Het meest recente rapport gaat over de resultaten van deelonderzoek 2 (juli-augustus 2021). Het onderzoek opzet was precies hetzelfde als deelonderzoek 1 (april-mei 2021).

De meest recente rapporten zijn hieronder. Op de HR pagina kun je ook rapporten vinden van voorgaande medewerker welzijn onderzoeken. Een definitief eindrapport voor 2021 volgt na de laatste in meting aan het einde van het jaar.


INFOGRAPHICS

RELATED LINKS

My bookmarks

Manage

Please wait a moment...