Lean werken

Language:
NL

Lean: continu verbeteren op de UT

Om onze doelen te realiseren is het kunnen samenwerken aan complexe vraagstukken die impact hebben op de maatschappij van essentieel belang. Dit vraagt om een effectieve en efficiente way of working, het ontwikkelen van bijpassende vaardigheden en de wetenschap dat fouten gemaakt mogen worden in deze lerende organisatie.

Hiervoor maken we in verschillende projecten gebruik van de best practices van het Lean en Agile Scrum gedachtengoed. Lean staat voor het optimaal leveren van meerwaarde voor de klant en/of de organisatie door middel van een hands-on methode. Tevens stelt ieder departement, afdeling of cluster voor zichzelf doelen gericht op kwaliteitsverbetering. Deze richt zich met name op het ontwikkelen van die vaardigheden die nodig zijn om zoveel mogelijk tijd beschikbaar te maken, door het vermijden van verspilling en niet waarde-toevoegende tijd, om deze doelen ook daadwerkelijk te kunnen waarmaken.

Voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden, kun je je via de coursefinder – persoonlijke effectiviteit inschrijven voor de volgende trainingen:
* lean green belt
* agile scrum

Wanneer je als team aan de slag wilt met een specifiek vraagstuk hebben we de volgende workshops beschikbaar:
* Structured-problem solving
* Processen verbeteren
* Projecten in lijn brengen met afdelingsdoelstellingen
* Persoonlijke voorkeursstijlen in samenwerken
* Begeleiding bij een verbetervraagstuk
Wanneer je interesse hebt in één van deze workshops kun je hierover contact opnemen met José Franken

Lean community

Een training volgen is vaak het begin van de reis. Echt vaardig worden in het toepassen, ook in complexe situaties, volgt door vooral veel te doen. Om deze reden is iedereen met een opleiding op gebied van lean of agile, welkom in de UT lean community. Binnen de community organiseren we masterclasses en creëren we de mogelijkheid voor peer-group learning. De volgende activiteiten staan voor najaar 2023 gepland:

Upcoming Events: Save the date
  • 15 juni 2023, 13:00-17:00
    Masterclass Kaizen structured problem solving: Lokatie U-park hotel


Via de Lean community mailinglijst worden collega’s uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Mocht je lean opgeleid zijn (minimaal lean green belt) en je willen melden voor deze mailinglijst, stuur dan een berichtje naar José Franken.

Wil je meer weten over de algemene principes van lean? Bekijk dan ook eens deze GoodHabitz 'lean' training
Wil je meer weten over agile scrum (binnen IT organisaties): Bekijk dan deze GoodHabitz 'Agile scrum' training

Meer weten over de aanpak van continu verbeterenop de UT? Bekijk de video of University of Serious improvers:

CONTACT

Wil je graag meer informatie of wil je begeleiding bij een verbeterinitiatief? Neem dan contact op met onze Lean programmacoördinator , José Franken via j.c.m.franken@utwente.nl.

Voor ideeën, opmerkingen of aanpassingen aan deze pagina, graag mailen naar webteam-hr@utwente.nl

My favorites

About My Favorites
Use the Bookmark this page button on Service Portal pages to add that page to the My Favorites section. To add web applications, use the star icon in the webapplication list. To add pages outside the Service Portal, use the Add custom bookmark button above. Add your favorite apps to your bookmarks by using the favorite button

Please wait a moment...