Background information

Online doorvertaling

Midden 2013 is de UT gestart met het vernieuwen van al onze websites. Een nieuw jasje, dat aansluit bij de dynamische huisstijl van de Universiteit Twente.  Door gebruik te maken van de nieuwste technologische mogelijkheden en een heldere structuur, is het voor bezoekers nog eenvoudiger geworden om snel de weg te vinden naar de juiste informatie. Vanwege de grote omvang van het online domein van de UT loopt dit project door tot ver in 2015. De site waar je je nu op bevindt is al in het nieuwe ontwerp.

Kleurenschema's 

Online is dynamisch en maakt het mogelijk op een interactieve wijze gebruik te maken van het kleurenpalet van de UT. Er is gekozen voor een vijftal kleurenschema's waar een kleur wordt gehanteerd voor de content en een kleur voor actiematige boodschappen om er echt uit te springen. 

De vijf kleurenschema's zijn gekoppeld aan de drukte op de campus van de universiteit. Is het erg druk dan wordt de site in een warmer kleurenschema getoond, is het rustiger dan verschijnen de koelere kleuren. Hiermee is de site zeker geen statisch geheel.

Widgets

Wanneer je het design bekijkt is het opvallend dat er gewerkt wordt met blokken van verschillende formaten en met verschillende functies, die worden geplaatst rondom de content. Deze blokken worden widgets genoemd. De widgets maken het mogelijk naast de content bepaalde informatie uit te lichten, of aantrekkelijk te maken middel video of foto. 

Componenten

Net als in de offline uitingen kenmerkt de online stijl zich door het gebruik van de corporate basiskleuren, de universumelementen en een heldere letterfamilie.