Veel gestelde vragen

 • Per wanneer is de campus rookvrij?

  De gehele campus, exclusief woongebied, is per 30 maart 2020 rookvrij. Dit geldt ook voor de faculteit ITC, aan de Hengelosestraat. 

 • Waarom kiest de UT voor een rookvrije Campus?

  De Universiteit Twente wil haar studenten en collega’s een gezonde leer- en werkomgeving bieden. Dit sluit naadloos aan bij haar ambitie op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers, Corporate Social Responsebility (CSR) en de toegenomen medische signatuur van de UT. Daarbij staat de Tabaks- en rookwarenwet (voorheen Tabakswet) roken per 1-1-2020 niet meer toe op terreinen van onderwijsinstellingen, welke per 1-8-2020 gehandhaafd zal worden.

 • Wat als er wel gerookt wordt op de campus?

  We gaan ervan uit dat de in de bestaande gedragscode en de huisregels, voldoende handvatten voor handhaving door studenten en medewerkers staan en we elkaar kunnen aanspreken als er gerookt wordt in een rookvrij gebied. Mocht er blijvend ongewenst rookgedrag zijn, dan kan de UT hier een boete voor krijgen die zij verhaalt bij de betreffende roker.

 • Ik wil graag stoppen, bij wie kan ik mij melden voor hulp?

  Wat goed dat je wilt stoppen met roken! Stoppen doen we samen en daarom helpen we je graag. Vanaf januari 2020 bieden wij diverse stopprogramma’s aan. Lees op deze pagina meer informatie  over onze stopprogramma’s die we vanuit de UT aan medewerkers aanbieden. Ook lees je op deze pagina waar je je kunt aanmelden.

 • Kan ik als student ook hulp krijgen bij stoppen? 

  Vanuit de UT bieden we alleen medewerkers verschillende groepsprogramma’s aan. Uiteraard zijn er nog vele andere manieren om mee te doen aan hulpprogramma’s. Veel van deze programma’s worden ook vergoed vanuit je zorgverzekeraar, dus het beste kun je een kijkje nemen op de website van je zorgverzekeraar voor een hulpprogramma dat bij jou past.   

 • Waar mag dan wel gerookt worden?

  Het gehele campusterrein is rookvrij, exclusief het woongebied. 

 • Welke faciliteiten zijn er voor rokers?

  Om het rookvrije gebied helder aan te duiden, worden bij alle invalswegen en –paden, die de grens van het rookvrije gebied doorkruizen, borden geplaatst. In het rookvrije gebied zijn er geen faciliteiten zoals abri’s en doofpotten meer te vinden zijn. Deze bestaande rookfaciliteiten worden voor 30 maart 2020 van de campus verwijderd.

 • Ik heb een klacht of vraag. Waar kan ik terecht?

  Heb je een vraag, klacht of opmerking? Neem dan gerust contact met ons op via smokefreecampus@utwente.nl. We streven ernaar om jouw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.