maandag 23 november

LUNCH: ALEX BRENNINKMEIJER


    DE STAATSBURGER, EEN BRON VAN INSPIRATIE


     Minister-president Mark Rutte vindt het gebruik van het woord ‘staatsburger’ onzin, maar Dr. Alex Brenninkmeijer vindt van niet. Wat vind jij? Denk jij dat jouw mening verschil maakt? Als je gelooft in de wijsheid van de menigte, kom dan naar dit college en draag bij aan het gesprek.

Na het college staat er gratis lunch voor je klaar.


12:40 - 14:00

Waaier 1

Engels (EN)


Avond: FRANS-JAN PARMENTIER     De noordpool smelt: waarom zou ik me zorgen moeten maken?     


     Dr. Frans-Jan Parmentier werkt aan de Dept of Physical Geography and Ecosystem Science department aan de Universiteit van Lund, Zweden en aan de Arctic Research Centre aan de Aarhus Universiteit in Denemarken. 

     Dr. Parmentier (1978) heeft veel ervaring in onderzoek in het noordpoolgebied. Hij heeft veldwerk gedaan in Noord-Oost Siberie, Groenland, Alaska en Spitsbergen lees meer...


19:00 - 21:00

Waaier 1

Engels (EN)


dinsdag 24 november


Lunch: Rob Wijnberg     WAT ZIE IK NIET ALS IK HET NIEUWS KIJK?


     Dr. Rob Wijnberg is een van de initiators van ‘De Correspondent’, een online, crowd funded, journalistiek platform. Het platform heeft nu al meer dan 33.000 leden. Rob kent de wereld van de journalistiek als geen ander en zal tijdens dit college zijn ervaringen en visie met ons delen.

Na het college staat er gratis lunch voor je klaar.


12:40 - 14:00

Waaier 1

Nederlands (NL)


middag: Exposition, Curiosity @ UT     NEUWSGIERIGHEID - DE UITHOEKEN VAN JE GEDACHTEN 

     

     Dankzij nieuwsgierigheid heeft de mensheid de sterren kunnen bereiken. Maar ben jij ook nieuwsgierig genoeg? Deze expositie zal laten zien wat nieuwsgierigheid heeft gebracht van de UT. De UT streeft ernaar om een excellente universiteit te zijn, daarom worden docenten en studenten gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen.


14:00 - 17:00

Foyer Ravellijn

Engels (EN)


avond: Marli Huijer     per seconde wijzer - kwesties van tijd

     

     Als Denker des Vaderlands snijdt Prof. Dr. Marli Huijer fundamentele kwesties aan: wat is tijd en hoe beleven wij die? Hoe komt het dat wij ons huidige bestaan ervaren als supersnel, vol drukte en deadlines? Kun je nog ontsnappen aan het dwingende ritme van je smart phone? Een pleidooi voor aandacht.


19:30 - 21:00

Vrijhof, Agora

Nederlands (NL)


woensdag 25 november


Ochtend: workshop - eric mazur

Team based learning in Engineering educationDeze workshop biedt ruimte voor ± 45 deelnemers. Deelnemers van de engineering en science programma’s van de 3TU zullen uitgenodigd worden. De overage plaatsen zullen toegewezen worden aan diegenen die zich registreren voor deze workshop via de CEE website.


10:00 - 11:30


Engels (EN)


Lunch: KEYnote lecture - Eric mazur    BEOORDELING: DE STILLE MOORDENAAR VAN HET LEERPROCES

   

     Hoe kan het zijn dat de top studenten soms falen waar de drop-outs slagen? Een reden is dat de meeste, al dan niet alle huidge beoordelings systemen functioneren als dat gedacht wordt. Dit college focust zich op…lees meer

Na het college staat er gratis lunch voor je klaar.


12:30 - 14:00

Waaier 1

Engels (EN)

middag: WORKSHOP - ERIC MAZUR

Flat space, deep learning in Science educationDeze workshop biedt ruimte voor ± 45 deelnemers. Deelnemers van de engineering en science programma’s van de 3TU zullen uitgenodigd worden. De overage plaatsen zullen toegewezen worden aan diegenen die zich registreren voor deze workshop via de CEE website.


14:30 - 16:00


Engels (EN)


avond: STan Bentvelsen


     Uitdagingen bij CERN na de ontdekking van het Higgs deeltje


    In 2012 werd de ontdekking van het Higgs deeltje wereldkundig - het resultaat van een lange speurtocht met de Large Hadron Collider bij CERN. Hiervoor werden enorme hoeveelheden protonen met zeer hoge energie in botsingen gebracht en de brokstukken gedetecteerd met de ATLAS en CMS detectoren. De lezing zal verschillende aspecten van deze internationale ‘Big Science’ bespreken.

     Daarnaast zullen we ingaan op de vraag wat de huidige uitdagingen van dit onderzoek zijn. Daarbij zal het Higgs deeltje een centrale rol innemen, maar denk ook aan onderzoek naar Donkere Materie in ons universum. De LHC draait inmiddels met grotere energie en zal een geheel nieuw energie en resolutie domein in de de natuurkunde van elementaire deeltjes openen.


19:00 - 21:00

Waaier 1

Engels (EN)donderdag 26 November


ochtend: UT CAMPUS VERHALEN


     UT - ACHTER DE SCHERMEN

     

     De Universiteit van Twente is waar veel succesverhalen geboren worden. Deze successverhalen ontstaan met de hulp van velen. Kom naar het symposium om te zien wat onze universiteit tot een succesverhaal maakt.


10:30 - 12:00

Waaier 4

Engels (EN)


middag: artificial intelligence symposium


     DE WERELD VAN MORGEN, VANDAAG!


     Is het denkbaar dat op een dag machines een hogere intelligentie zullen ontwikkelen dan hun uitvinders? Zouden robots op een gegeven moment robots kunnen ontwerpen en produceren? Dit symposium, waarvoor werelds toonaangevende experts zijn uitgenodigd, gaat over deze en andere vragen. Voor meer details en het volledige programma klik hier.


12:45 - 18:00

Waaier 1

Engels (EN)


avond: MUsic & pub quiz     BEWIJS JE NATUURLIJKE INTELLIGENTIE


     Een week vol inspirerende sprekers, nieuwe inzichten en out of the box thinking is bijna voorbij. Hoe slim ben jij? Bewijs je kennis tijdens de pub quiz en maak kans op een geweldige prijs, ontmoet medestudenten en beleef de laatste inspirerende avond van deze geweldige week.


19:30 - 24:00

Foyer Ravellijn

Engels (EN)