Detectie Corona met sensoren

Veel Spin-off bedrijven van de UT doen onderzoek naar sensoren voor corona

Fotonische coronasensor

LioniX ontwikkelt een coronatest gebaseerd op fotonicachips. Deze UT spin-off ontwikkelde al eerder een sensor waarmee kanker wordt gedecteerd aan de hand van speeksel en urine.

Sneltester op coronavirus

Micronit werkt aan een sneltest voor het coronavirus. Daarvoor ontwikkelen ze chips voor vloeistofanalyse. De kennis daarvoor komt van de productie van chips voor dna-analyse.

Nieuwe Medicijnverstuiver

Het bedrijf Medspray werkt aan een nieuwe medicijnverstuiver. Deze verstuiver moet het effect van de medicijnen maximaal maken als je ze in de longen brengt. De verstuiver is in principe geschikt voor elk oplosbaar medicijn.

Antistoffen in bloedcellen

VyCAP maakt apparatuur voor de detectie van witte bloedcellen. Door de witte bloedcellen op te sporen die antistoffen tegen Corona aanmaken kun je ze gebruiken om meer cellen te kweken die de antistoffen aanmaken. De antistoffen kunnen dan gebruikt worden om patiënten te behandelen.

ECsens

Pepijn Beekman en Dilu Mathew, oprichters van UT start-up ECsens, hebben een subsidie ontvangen voor het ontwikkelen van een snel (corona)virus detectiesysteem. "Het is ons doel om een klein apparaat te hebben dat overal makkelijk gebruikt kan worden. Je stopt er een monster in en binnen enkele minuten weet je of je het coronavirus hebt." Lees meer over hun sensor, de QoroNano system, in het artikel gepubliceerd in UToday (Engels).

Media-uitingen