HomeOnderzoekOrganisatie van onderzoek

Organisatievormen

De Universiteit Twente kent vijf krachtige onderzoeksinstituten die wetenschappelijke excellentie vertalen naar economische bedrijvigheid en maatschappelijke toepassingen. De verschillende vakgebieden (nanotechnologie, ICT, biomedische technologie en technische geneeskunde, governance, gedragswetenschappen, geo-informatie en aardobservatie en science based engineering) werken nauw samen en versterken elkaar.

Onze faculteiten hebben zelf ook hun eigen onderzoeksprogramma’s, die zijn ondergebracht in vakgroepen, instituten en kenniscentra. Kenniscentra zijn kleiner van omvang dan de instituten en beschikken over een specifieke expertise, je vindt ze via de websites van de instituten.

Onze leerstoelen zijn de kleinste eenheid in de organisatie van onderzoek. Ze maken altijd deel uit van zowel een faculteit als een onderzoeksinstituut (of meerdere instituten).

Twente Graduate School en EngD programma's ondersteunen de onderzoeksorganisatie met programmering van onderzoek en onderwijs aan promovendi.