Zie Student Services/Contact

Onderwijs voor aankomende studenten

Of je nu een toekomstig student bent, wil promoveren of je als professional wil blijven ontwikkelen. DE UNIVERSITEIT TWENTE biedt WETENSCHAPPELIJK ONDERWIJS voor iedereen.

Zoek je de perfecte bachelor, master of deeltijdcursus binnen een universitaire omgeving? Ben je geïnteresseerd in vakgebieden als technische geneeskunde, robotics, informatica, bestuurskunde, scheikundige technologie, geo-informatie wetenschappen en aardobservatie, natuur- of sociale wetenschappen? Universiteit Twente biedt - binnen het wetenschappelijk onderwijs (wo) - een breed scala aan programma’s aan, van pre-universitaire programma's tot bedrijfstrainingen en van summerschool tot part-time masters.

Kies je opleiding

Studeren tijdens de coronasituatie

Het coronavirus (COVID-19) leidt tot vragen over de gevolgen voor jouw opleiding aan UT. Neem contact op als je een andere vraag hebt. 

Hoe ziet mijn studiejaar er in 2020/2021 uit?

Sinds eind augustus zijn de campusfaciliteiten voor onderwijs en onderzoek voor het academisch jaar 2020-2021 weer geopend. Binnen de Covid-19 richtlijnen van de overheid, zorgen we voor zoveel mogelijk contact tussen docenten en studenten. Practica, examens en lessen waarin persoonlijk contact en directe interactie essentieel en onmisbaar zijn, bieden we wanneer mogelijk op de campus aan.

In deze videoboodschap (Engels) deelt voorzitter College van Bestuur, Victor van der Chijs, onze visie op het onderwijs in het studiejaar 2020-2021.

Voor eerstejaarsstudenten

Onderwijsactiviteiten voor nieuwe eerstejaarsstudenten staan hoog op onze prioriteitenlijst, omdat we vinden dat een warm en persoonlijk onthaal belangrijk is voor een goede start van je academische studentencarrière. In dit stadium lijkt het erop dat we een aanzienlijk aantal activiteiten op de campus kunnen hervatten. Wanneer dat voor bepaalde onderdelen niet mogelijk is, verplaatsen we dat naar online. Sommige opleidingen bieden zowel fysieke als online lessen aan. Om studenten te ondersteunen die niet op de campus kunnen komen, vanwege Covid-19 gerelateerde omstandigheden in hun land of regio, bieden we desgewenst online alternatieven aan.

Vragen?

Aarzel niet om contact met op te nemen.

Regeling doostromen van bachelor naar master

Wil je na je (UT-)bachelor een UT-master volgen, dan gelden er in coronatijd wellicht andere voorwaarden. Lees hier (Engels) wat dat kan betekenen voor jouw situattie. Of neem contact op met Student Services voor persoonlijk contact.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Aankomende en huidige studenten vinden op deze pagina antwoorden op de meest gestelde vragen over bijvoorbeeld stages en opdrachten, afstuderen, regels en voorschriften en studievertraging.

Andere vraag?

Staat je vraag er niet bij, twijfel dan niet om contact op te nemen.

Onze visie op onderwijs

Onze kijk op de wereld, waarin jij werkt of gaat werken, heeft ons geleid tot een unieke visie op wetenschappelijk onderwijs - en op het soort wetenschappers, ingenieurs en professionals die onze toekomst nodig heeft. We worden geconfronteerd met uitdagingen die complexer zijn dan ooit tevoren. Het oplossen van deze problemen vraagt om mensen die creatief en multidisciplinair kunnen denken. Daarom combineren wij, in bijna alles wat we doen, technologie en engineering met gedrags- en sociale wetenschappen. Het maakt niet uit welk(e) programma, opleiding of cursus jij volgt, wij moedigen je continue aan grenzen te overschrijden en nieuwe verbindingen te leggen.