Pre-U: 1 t/m 6 vwo

Overzicht kampen & wedstrijden

WEDSTRIJDEN & Seminars

Pre-U biedt een aantal wedstrijden aan voor bovenbouw leerlingen waar je aan mee kan doen om jezelf uit te dagen en kans te maken op gave prijzen!

PROFIELWERKSTUKKENWEDSTRIJD

Ben jij een 6 vwo leerling en rond jij dit jaar je profielwerkstuk af? Meld je dan aan voor de Profielwerkstukkenwedstrijd van Pre-U! Jouw profielwerkstuk wordt samen met de andere inzendingen beoordeeld door docenten van de Universiteit Twente. De tien beste profielwerkstukken worden uitgenodigd voor een Finaledag op de campus van Universiteit Twente. De genomineerden worden beoordeeld door een deskundige jury en maken hierbij kans op gave prijzen. Kortom, een leuke en spannende wedstrijd!

TWENTSE WISKUNDE ESTAFETTE

Zit je in 5 vwo en ben je wel toe aan een wiskundige uitdaging? Lijkt het je leuk om zoveel mogelijk vraagstukken op te lossen in een korte tijd? En heb je ook nog enthousiaste klasgenoten met wie je een team kan vormen? Doe dan mee aan de Twentse Wiskunde Estafette van de Universiteit Twente!

HANNOVER MESSE CHALLENGE

Zit jij in 4/5 havo of in 5/6 vwo? Heb jij interesse in wetenschap en technologie? En lijkt het jou leuk om samen met andere leerlingen uit Overijssel naar de Hannover Messe te gaan? Kijk dan op de Hannover Messe Challenge pagina

Lees meer over:

  • Profielwerkstukkenwedstrijd
  • Twentse Wiskunde Estafette

Scholierenseminar

Tijdens het scholierenseminar worden leerlingen in groepen en tijdens workshops uitgedaagd na te denken over maatschappelijke vraagstukken die raakvlakken hebben met de Europese Unie. De leerlingen doen mee aan workshops, een think-tank en wonen seminars bij.