Alumnus Patrick

Kom naar onze Master Open Dag op 21 maart

Patrick Diepenbroek

Docent en hoofd natuurkunde, Binus International School  

Hallo ik ben Patrick Diepenbroek. Tijdens mijn afstuderen heb ik 'voor de grap' colleges gevolgd aan de VU. Daar werd ik geïnspireerd door een spreker die een lezing gaf over zijn leservaringen in Indonesië en de Flippijnen. Dus besloot ik na mijn opleiding Elektrotechniek mijn eerstegraads lesbevoegdheid te halen voor natuurkunde. Vervolgens heb ik een tijdje op een school in Hengelo les gegeven en nu geef ik les op de Binus International School te Serpong in Indonesië. Een hele uitdaging!

De lerarenopleiding Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen heeft voor mij de basis gevormd voor de eerste stappen in onderwijsland, want ik had natuurlijk nog helemaal geen ervaring met lesgeven. Ik kwam er dan ook snel achter dat je als docent veel meer moet doen dan alleen je lessen draaien. Je hebt doorzettingsvermogen nodig en communicatieve vaardigheden zijn ook essentieel. De echte vorming tot docent gebeurt echter pas in de praktijk.

‘De praktijk’ begon voor mij in Hengelo. Na twee jaar gewerkt te hebben in Hengelo, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en dit heeft ertoe geleid dat ik les ben gaan geven in Indonesië. Wat een andere wereld! Waar in Nederland mijn tijd voor ongeveer 90% bestond uit lesgeven en zaken direct gerelateerd aan het lesgeven, hier in Indonesie wordt ongeveer 70% hieraan besteed. Onderhand ben ik al een paar jaren 'Head of Physics'. Dit houdt in dat ik me richt op de coördinatie tussen docenten en vakken, en ervoor zorg dat alles op elkaar afgestemd wordt – ook een hele uitdaging!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies