Websitesystemen

Algemene informatie over de nieuwe telefoongids (later people pages)

In de loop van 2017 zal de telefoongids van de UT worden vervangen. Medewerkers kunnen dan ook zelf hun informatie in de telefoongids aanpassen en later ook uitbreiden tot een uitgebreidere profielpagina. Ook is het mogelijk om foto's te tonen. Met de uitbreiding van de mogelijkheden zullen de profielpagina's in WebHare daaarmee langzamerhand overbodig worden. 

Stap 1: De nieuwe telefoongids

In maart van 2017 zal de telefoongids intern beschikbaar worden. Vanaf de eerste fase kun je als medewerker inloggen om je eigen informatie te beheren (of andere collega's machtigen dit te doen). In april wordt het nieuwe telefoonboek beschikbaar buiten de UT en zal het het oude telefoonboek vervangen.

De eerste versie van het nieuwe telefoonboek heeft een aantal nieuwe functionaliteiten:

  • Optie om een foto toe te voegen (geen foto, foto van de medewerkerskaart of een eigen foto)
  • Link naar de website van jouw faculteit, dienst, afdeling etc. (automatisch)
  • Opties om aan te geven welke informatie extern en intern getoond mag worden
  • Weergave van de nevenwerkzaamheden

Optioneel:

  • Toevoegen van meerdere telefoonnummers
  • Het tonen van aanwezigheid (per dagdeel)
  • Het invullen van een functietitel

Vanaf het begin zal het mogelijk zijn om eigen content toe te voegen en de privacy instellingen aan te passen. Je kunt ook een andere collega's, bijvoorbeeld iemand van het secretariaat, rechten geven om jouw persoonlijke pagina aan te passen.

Een korte impressie:

In de nieuwe telefoongids kunnen ook pasfoto's van medewerkers worden getoond (indien toestemming gegeven). Hiervoor is de foto van de medewerkerskaart beschikbaar en kan alternatief een andere foto worden geupload.

Stap 2: Uitbreiding telefoongids naar persoonlijke pagina's (people pages)

Gedurende een aantal fases in 2017 zullen verschillende functionaliteiten worden toegevoegd. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het project RIS (research information system), het nieuwe systeem voor publicatiegegevens van wetenschappelijk personeel. We houden contact met deze projectgroep om ervoor te zorgen dat de publicaties op een goede manier getoond worden op jouw persoonlijke pagina. Naast de publicaties wordt het mogelijk om ook professionele activiteiten te tonen. Denk hierbij aan projecten en activiteiten binnen het onderwijs. Meer informatie over deze mogelijkheden volgt.

Vragen of opmerkingen

De afgelopen maanden hebben verschillende groepen UT-medewerkers een bijdrage aan dit project geleverd of de projectgroep van feedback voorzien. Heb je zelf ook opmerkingen (of vragen)? We horen graag van je! Stuur een e-mail naar onlinemedia@utwente.nl.