Welzijn

Language:
NL

een overzicht van verschillende initiatieven ter bevordering van jouw fysieke en mentale gezondheid.

Houd daarbij ook de medewerkersportal in de gaten voor actueel aanbod toegespitst op well-being. 

Het well-being onderzoek is live!

Als universiteit horen we graag hoe het met je gaat en hoe je – ook vooruitkijkend naar de toekomst – de organisatie ervaart. Met jouw input kunnen we het well-being aanbod van de UT verbeteren.

Deelstudie: een van de twee

De helft van alle medewerkers is uitgenodigd om de enquête in te vullen. De tweede helft krijgt in het najaar een uitnodiging. De enquête-uitnodiging wordt verzonden vanuit het Qualtrics-programma, controleer je e-mail voor de uitnodiging (deze kan in de 'other mailbox' staan)!

Als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan contact op met wellbeing-hr@utwente.nl

Ben je een student?

Op de pagina utwente.nl/student-wellbeing geven we je enkele praktische tips en adviezen en bieden we hulp wanneer je even wat minder goed in je vel zit en je veel stress ervaart. 

Ontwikkelaanbod

Aanbod sportcentrum

Het UT Sportcentrum biedt een divers aanbod aan diensten die gericht zijn op het welzijn van de medewerkers. Bekijk op deze overzichtspagina wat alle mogelijkheden zijn en blijf op de hoogte via de nieuwspagina!

Hieronder enkele hoogtepunten:

  • Gratis gebruik van fitness, zwemmen en groepslessen.
  • Cursussen van 10 weken (bijvoorbeeld Tennis, Golf, Yoga, Meditatie en Tai Chi)
  • Medewerkers met een leeftijd boven de 50 jaar kunnen gebruik maken van ons Fit50+ programma.
  • Daarnaast biedt het Sportcentrum ook medische diensten zoals diëtist, medische fitness, stoelmassage en fysiotherapie. Dit is een bestaand en doorlopend aanbod!
  • Vergroot je veerkracht! Kom door middel van Running Therapie in beweging, met als doel: mentale en fysieke ontspanning in je werkdag. Tijdens het hardlopen wordt je ondersteund in het opmerken, bijstellen en/of accepteren van mentale en fysieke ongemakken. 

Gezonde (thuis)werkplek

Het hebben van een gezonde (thuis)werkplek is van groot belang om zo duurzaam mogelijk te kunnen werken. Hiervoor is het belangrijk dat jouw thuiswerkplek aan een aantal voorwaarden voldoet. 

Doe de KANS-check en zorg voor de juiste faciliteiten voor een gezonde thuiswerkplek.
Beoordeel je thuiswerkplek

Op de thuiswerkplek pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden voor het bestellen van thuiswerkplekbenodigdheden en ICT werkplekondersteuning. Maar thuiswerken is meer dan alleen het inrichten van de juiste faciliteiten en het hebben van de juiste werkhouding. Denk er bijvoorbeeld ook aan om regelmatig pauzes te nemen, een vast rooster op te stellen of te kijken of een vergadering ook in 50 minuten kan worden gehouden, zodat je tussendoor een korte pauze kunt nemen. 

Ook kun je contact opnemen met één van onze fysiotherapeuten voor een online consult mocht je lichamelijke klachten ontwikkelen of voor advies om klachten te voorkomen.

Contactpersonen

Gezondheidsinstellingen op CAMPUS

Op de campus is een breed scala aan gezondheidsinstellingen te vinden. Naast bovengenoemde contacten heeft de campus een breed aanbod aan zorginstellingen. De meeste van deze instellingen zijn weliswaar op de campus gevestigd, maar zijn niet direct verbonden met de universiteit. Zij hebben veel ervaring met veelvoorkomende klachten van studenten, internationale kenniswerkers en hoogopgeleide professionals. De faciliteiten zijn onder andere een Huisarts, Tandarts, Reisarts, Psychotherapie, Fysiotherapeut, Diëtist, Bedrijfsarts en Arbodienst.

Bezoek deze pagina voor meer informatie over de gezondsheidsinstellingen op campus
Klik hier

UT medewerker welzijns onderzoek

Omdat de huidige omstandigheden uniek zijn en we nog niet kunnen voorspellen hoe de zaken over drie maanden zullen zijn, is bewust gekozen in de onderzoeksopzet voor drie verschillende meetmomenten (lente, zomer, late herfst) om zo goed mogelijk een actueel representatief beeld te krijgen. Dit betekent dat medewerkers zijn verdeeld in drie representatieve groepen en dat je als medewerker maar één keer wordt uitgenodigd om deel te nemen. Hierdoor kunnen wij als universiteit het hele jaar door op drie verschillende momenten input krijgen zonder dat de medewerkers extra onder druk komen te staan. Iedereen krijgt een persoonlijke uitnodiging om mee te doen in een van de deelmetingen. Het meest recente rapport is het definitief eindrapport voor 2021, welke gaat over over de resultaten van de drie metingen in 2021 (wave 1, wave 2 en wave 3)

De meest recente rapporten zijn hieronder. Op de HR pagina kun je ook rapporten vinden van voorgaande medewerker welzijn onderzoeken.

Infographics

Related links

My favorites

About my favorites
Add your favorite apps to your bookmarks by using the favorite button

Please wait a moment...