Welzijn voor medewerkers

Language:
NL

een overzicht van verschillende initiatieven ter bevordering van jouw fysieke en mentale gezondheid.

Houd daarbij ook de Service portal nieuws pagina in de gaten voor actueel aanbod toegespitst op well-being. 

Ben je een student?

Op de pagina utwente.nl/student-wellbeing geven we je enkele praktische tips en adviezen en bieden we hulp wanneer je even wat minder goed in je vel zit en je veel stress ervaart. 

Well-being weeks: Take the Lead

Tijdens de aankomende Take the lead well-being weeks (7 november tot 2 december) krijg je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in je persoonlijke patronen, door lezingen, evenals de mogelijkheid om kleine praktische tips te verzamelen in verschillende workshops.

Ontwikkelaanbod

Aanbod sportcentrum

Het UT Sportcentrum biedt een divers aanbod aan diensten die gericht zijn op het welzijn van de medewerkers. Bekijk op deze overzichtspagina wat alle mogelijkheden zijn en blijf op de hoogte via de nieuwspagina!

Hieronder enkele hoogtepunten:

  • Gratis gebruik van fitness, zwemmen en groepslessen.
  • Cursussen van 10 weken (bijvoorbeeld Tennis, Golf, Yoga, Meditatie en Tai Chi)
  • Medewerkers met een leeftijd boven de 50 jaar kunnen gebruik maken van ons Fit50+ programma.
  • Daarnaast biedt het Sportcentrum ook medische diensten zoals diëtist, medische fitness, stoelmassage en fysiotherapie. Dit is een bestaand en doorlopend aanbod!
  • Vergroot je veerkracht! Kom door middel van Running Therapie in beweging, met als doel: mentale en fysieke ontspanning in je werkdag. Tijdens het hardlopen wordt je ondersteund in het opmerken, bijstellen en/of accepteren van mentale en fysieke ongemakken. 
  • Gratis leefstijl checks.

Gezonde (thuis)werkplek

Het hebben van een gezonde (thuis)werkplek is van groot belang om zo duurzaam mogelijk te kunnen werken. Hiervoor is het belangrijk dat jouw thuiswerkplek aan een aantal voorwaarden voldoet. 

Doe een scan om te zorgen dat je de juiste faciliteiten hebt voor een gezonde thuis- en kantoorwerkplek.
Beoordeel je werkplekken

Op de thuiswerkplek pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden voor het bestellen van thuiswerkplekbenodigdheden en ICT werkplekondersteuning. Maar thuiswerken is meer dan alleen het inrichten van de juiste faciliteiten en het hebben van de juiste werkhouding. Denk er bijvoorbeeld ook aan om regelmatig pauzes te nemen, een vast rooster op te stellen of te kijken of een vergadering ook in 50 minuten kan worden gehouden, zodat je tussendoor een korte pauze kunt nemen. 

Contactpersonen

Gezondheidsinstellingen op CAMPUS

Op de campus is een breed scala aan gezondheidsinstellingen te vinden. Naast bovengenoemde contacten heeft de campus een breed aanbod aan zorginstellingen. De meeste van deze instellingen zijn weliswaar op de campus gevestigd, maar zijn niet direct verbonden met de universiteit. Zij hebben veel ervaring met veelvoorkomende klachten van studenten, internationale kenniswerkers en hoogopgeleide professionals. De faciliteiten zijn onder andere een Huisarts, Tandarts, Reisarts, Psychotherapie, Fysiotherapeut, Diëtist, Bedrijfsarts en Arbodienst.

Bezoek deze pagina voor meer informatie over de gezondsheidsinstellingen op campus
Klik hier

UT medewerker welzijns onderzoek

Omdat de huidige omstandigheden uniek zijn en we nog niet kunnen voorspellen hoe de zaken over drie maanden zullen zijn, is bewust gekozen in de onderzoeksopzet voor drie verschillende meetmomenten (lente, zomer, late herfst) om zo goed mogelijk een actueel representatief beeld te krijgen. Dit betekent dat medewerkers zijn verdeeld in drie representatieve groepen en dat je als medewerker maar één keer wordt uitgenodigd om deel te nemen. Hierdoor kunnen wij als universiteit het hele jaar door op drie verschillende momenten input krijgen zonder dat de medewerkers extra onder druk komen te staan. Iedereen krijgt een persoonlijke uitnodiging om mee te doen in een van de deelmetingen. Het meest recente rapport is het eerste rapport voor 2022, welke gaat over over de resultaten van de eerste van de twee deelmetingen in 2022. 

De meest recente rapporten zijn hieronder.

Infographics

Related links

CONTACT

Voor vragen kun je contact opnemen met HR Services, tel 053 489 8011.

Voor ideeën, opmerkingen of aanpassingen aan deze pagina, graag mailen naar webteam-hr@utwente.nl

My favorites

About my favorites
Add your favorite apps to your bookmarks by using the favorite button

Please wait a moment...