Gezondheidsbevorderende activiteiten

Language:
NL

Kleine veranderingen kunnen grote gezondheidsvoordelen opleveren

De UT organiseert verschillende activiteiten om je te helpen meer inzicht te krijgen in jouw levensstijl en waar wenselijk deze te verbeteren. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten.

 • Dietist

  Veel mensen zijn bezig met gezond leven en eten. Een diëtist is de specialist op het gebied van voeding gekoppeld aan leefstijl en gezondheid en kan je met vragen, plannen en aanpassing hierover  het beste helpen. 

  Heb je een vraag over (gezonde) voeding of voedingsgerelateerde klachten dan kun je terecht op het inloopspreekuur van de diëtist Marike ten Oever. Zij organiseert iedere eerste woensdagmiddag van de maand een inloopspreekuur. Per persoon zijn er 20 min gereserveerd waarin je jouw vraag kunt stellen en indien nodig een screening uitgevoerd kan worden. 

  Een screening kan bestaan uit meten van het gewicht, BMI, vet%, taillemeting, bloeddruk. Aan de hand van deze gegevens geeft zij een persoonlijk advies en zal zij, indien nodig, informatie verstrekken over een mogelijk vervolgtraject in het reguliere circuit. 

  Het inloopspreekuur is er  niet voor bedoeld dat je een reguliere diëtistenbehandeling krijgt, maar het is bedoeld als een laagdrempelige manier om een eerste inzicht te krijgen in jouw leef- en eetpatroon en wat een diëtist mogelijk voor jou kan betekenen.

  Locatie:  Campus UT Huisartsenpraktijk
  Campuslaan 99 7522NE Enschede - www.campushuisarts.nl

  Voor vragen voorafgaand aan het spreekuur kan er via e-mail contact worden gezocht met Marike ten Oever: m.tenoever@home.nl

  Om wachttijden te voorkomen is het belangrijk dat je je voor het inloopspreekuur inschrijft
  Schrijf je hier in
 • Fysiotherapeut

  Meer informatie over fysiotherapie op de Universiteit Twente via Fysiotherapiepraktijk Topvorm Twente.

  Telefoon: 053-7676020
  Web: www.topvormtwente.nl
  E-mail: info@topvormtwente.nl

 • Stoelmassage

  stoelmassage


  Een goede massage helpt je ontspannen en zorgt voor versoepeling van de spieren als je lange tijd dezelfde houding aanneemt tijdens je werk. Daarom biedt de UT haar medewerkers de stoelmassage aan. Dit is een zeer doordachte en effectieve drukpuntmassage, gericht op rug, schouders, armen, handen, heupen, nek en hoofd. 

  De massage is over de kleding heen en er wordt geen olie gebruikt. De massage wordt gegeven in een daarvoor gemaakte stoel, heeft een opbouwend effect, brengt lichaamsbewustzijn en werkt preventief. De circulatie wordt op die manier bevorderd en stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam. 

  Samengevat biedt de stoelmassage van de UT het volgende: 

  • Massage van 20 minuten 
  • Preventieve werking 
  • Gebruik makend van drukpunten 
  • Over de kleding heen 
  • Op een speciale stoelmassagestoel 
  • Geeft lichaamsbewustzijn 
  • Stimuleert de circulatie en gezondheid 

  We adviseren om een flesje water mee te nemen naar je afspraak. 

  De stoelmassage wordt gegeven in gebouw de Gallery, Ondernemingsloket 1.08, in de ruimte van fysiotherapie praktijk Topvorm Twente (vlakbij de servicebalie in de centrale hal).
  Let op, op maandagochtend 9.00-12.00 uur is de afspraak op locatie ITC in de EHBO ruimte, Hengelosestraat 99. 

  Om wachttijden te voorkomen is het belangrijk dat je jezelf voor het inloopspreekuur inschrijft (zie onderstaande link). 

  We vragen je er rekening mee te houden dat vele medewerkers gebruik willen maken van de stoelmassage. Je wordt dan ook verzocht niet vaker dan 1 keer per 21 dagen gebruik te maken van de stoelmassage! 

  Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen via stoelmassage@utwente.nl

  “Let op, wegens succes zijn soms de beschikbare data allemaal volgeboekt . We proberen wekelijks nieuwe data beschikbaar te stellen “

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met HR Services, tel 053 489 8011.

Voor ideeën, opmerkingen of aanpassingen aan deze pagina, graag mailen naar webteam-hr@utwente.nl

My favorites

About My Favorites
Use the Bookmark this page button on Service Portal pages to add that page to the My Favorites section. To add web applications, use the star icon in the webapplication list. To add pages outside the Service Portal, use the Add custom bookmark button above. Add your favorite apps to your bookmarks by using the favorite button

Please wait a moment...