Fotografen

Language:
NL

Fotografen

Sinds 1 oktober 2018 werken we als UT samen met een nieuwe poule van 5 fotografen. Deze fotografen zullen al het (externe) fotografiewerk voor de UT verzorgen variërend van portretten tot aan sfeerfoto’s, nieuwsfoto’s, onderzoeksfoto’s en onderwijsfoto’s. Allen hebben ruime ervaring in het fotografievak en zijn dan ook geselecteerd op hun kwaliteit!

Onderstaand stellen de fotografen zich voor, vind je meer informatie over de tarieven die ze hanteren en op welke manier je contact met ze kunt opnemen.

 • Portretrecht: Wanneer je personen gaat portretteren, laat hen een quitclaimformulier invullen zodat je de rechten voor het gebruik van de foto goed hebt afgedekt. 
 • Eigendom foto's: Alle foto's die gemaakt zijn in opdracht van UT, blijven eigendom van UT. Foto's die in de beeldbank worden gezet zijn dan ook UT breed te gebruiken. Indien een derde partij interesse heeft in fotomateriaal, is hij verplicht contact op te nemen met de fotograaf om de foto's op te vragen.
 • Samenwerkingen: Indien je als medewerker van UT een opdracht hebt voor een fotograaf, en deze opdracht is voor een project in samenwerking met een derde partij, verwerk de betaalafspraken in de briefing.
 • Reiskostenvergoeding: €40 per uur excl. BTW (reistijd en vervoerskosten, all-in) indien de opdracht uitgevoerd wordt buiten de Gemeente Enschede, maar niet op de campus of ander UT gebied.Fotograaf: Frans Nikkels
Frans Nikkels
Frans Nikkels

Frans Nikkels, Geboren op 7 oktober 1969.

Gelukkig getrouwd, heb 2 kinderen en woonachtig in Enschede.

Al meer dan 20 jaar ben ik werkzaam als fotojournalist / fotograaf voor verschillende regionale en landelijke kranten in Nederland. Ik heb enkele jaren fotografie praktijkles gegeven op Saxion Hogeschool in Enschede.

Fotografie voor mij is vooral mensen in hun omgeving fotograferen. Ook bij abstractie onderwerpen of producten is vaak de menselijke relatie te zien in de foto.

Ik maak gebruik van diverse objectieven en standpunten, en zorg dat het licht zo mooi mogelijk uitkomt op het onderwerp, hetgeen meestel het gezicht is. Of het nu natuurlijk licht, kunstlicht of licht van de flitser is.

Fotograferen is schrijven met licht, en er zijn vele verschillende handschriften.

Tarieven (excl. BTW):

 • Half uur: €60
 • Per uur: €90 
 • Dagtarief: €600
 • Derde partijen: €75 per foto

Bekijk Frans Portfolio.


Fotograaf: Annabel Jeuring
Annabel Jeuring
Annabel Jeuring

Ik benader elke situatie op een natuurlijke manier en laat ruimte voor improvisatie. In die ruimte zit namelijk de spanning en het mooiste beeld/moment.

Ik heb een eigen en herkenbare beeldtaal en werk het liefst met daglicht.

Sinds 2004 ben ik werkzaam als zelfstandig fotograaf (portret-, interieur-, sfeer/product- , food- en reclamefotografie). Mijn opdrachtgevers zijn o.a. : reclamebureaus, architecten, laboratoria, overheid en bedrijven. Ik ben vrolijk en sociaal en dit komt van pas bij bijvoorbeeld het maken van een treffend portret. 

Tarieven (excl. BTW):

 • Half uur: €50
 • Per uur: €100 
 • Dagtarief: €800
 • Derde partijen: €100 per foto

Bekijk Annabel's portfolio.


Fotograaf: Fokke Eenhoorn
Fokke Eenhoorn
Fokke Eenhoorn

Fokke Eenhoorn is fotograaf sinds 1987.

"Mijn specialiteit is 'mensen op locatie'. Je kunt mij inschakelen voor zowel portretten als reportages. Voor mij gaat fotografie over de beste vertaling van de opdracht. Dat betekent niet alleen technisch en inhoudelijk goede foto's leveren, maar ook meedenken of adviseren over het beeldconcept, als daar behoefte aan is. Van opdrachtgevers hoor ik vaak terug dat ik professioneel en vriendelijk overkom en een duidelijke eigen stijl heb. Naturel, clean, met mooi gebruik van licht. Mijn doel is van elke foto iets bijzonders te maken. Daarin kan ik echt iets betekenen voor Universiteit Twente."

Tarieven (excl. BTW):

 • Half uur: €35
 • Per uur: €70 
 • Dagtarief: €540
 • Derde partijen: €75 per foto

Bekijk Fokke's portfolio.


Fotograaf: Eric Brinkhorst
Eric Brinkhorst
Eric Brinkhorst

Even voorstellen:
Eric Brinkhorst, 52 jaar; Ruim 30 jaar zelfstandig werkend als Allround freelance fotojournalist.  

Woonachtig in Beckum met een praktische uitvalsbasis in het westen (Scheveningen). Nieuws, sport, reportages en portretten leg ik al jaren voor de NRC, het AD, ANP en Twentevisie vast.

Met dezelfde journalistieke benadering werk ik ook voor een diversiteit aan tijdschriften, overheid, en doe ik commerciële fotografie. Ook voor enkele faculteiten van de Universiteit Twente mag ik me al jaren de “huisfotograaf” noemen. 

Sinds 2011 maak ik beelden met drones en vlieg met geregistreerde drone onder ROC-light licentie. Op dit moment ben ik voorzitter van de NVJ/NVF en bestuurslid van de zilveren camera.

Tarieven (excl. BTW):

 • Half uur: €60
 • Per uur: €120 
 • Dagtarief: €960
 • Derde partijen: in overleg

Bekijk Eric's portfolio.


Fotograaf: Rikkert Harink
Rikkert Harink
Rikkert Harink

Als fotograaf ben ik telkens op zoek naar een bijzondere invalshoek voor de onderwerpen die ik fotografeer. Ik probeer dat ene onderscheidende moment te vangen in een beeld. Ik leg makkelijk contact en kijk goed naar details.  

Mijn opdrachtgevers zijn voornamelijk magazines, kranten, onderwijsinstellingen, overheden en bedrijven. Ik denk graag mee over de fotografie zodat we samen tot een goed en mooi resultaat kunnen komen. Vorm en inhoud spelen hierbij een grote rol. Portretfotografie behoort tot een van mijn specialiteiten. Die foto’s kunnen ook gemaakt worden in mijn eigen fotostudio.

Door mijn journalistieke achtergrond wil ik graag verhalen vertellen middels fotografie. Ik weet goed hoe ik met licht om moet gaan, of het nu daglicht, kunstlicht of flitslicht is.

Via de onderstaande link kunt u een selectie van mijn werk bekijken.

Tarieven (excl. BTW):

 • Half uur: €60
 • Per uur: €120 
 • Dagtarief: €960
 • Derde partijen: €65 per foto

Bekijk Rikkert's portfolio.


Fotografie richtlijnen

Fotografie is belangrijk in alle communicatiematerialen om een krachtige boodschap over te brengen. Binnen de templates zijn er verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van foto's. Wanneer een afbeelding op een omslag of ander item wordt geplaatst, gebruiken we alleen grote en krachtige afbeeldingen. Compilatiebeelden maken geen deel uit van de beeldtaal van de Universiteit Twente. Hieronder kun je de richtlijnen voor fotografie downloaden en bekijken.

Richtlijnen Fotografie

My favorites

About my favorites
Add your favorite apps to your bookmarks by using the favorite button

Please wait a moment...