UT-informatie voor decanen & scholen

university of grand challenges

Looking for new experiences? 

De Universiteit Twente biedt verschillende activiteiten en informatie om leerlingen te kunnen helpen bij het bepalen van hun studiekeuze. Om decanen, docenten en andere geïnteresseerden te kunnen informeren over deze informatiebronnen geven we een nieuwsbrief uit. Deze verschijnt ongeveer eens per kwartaal, eventueel gerelateerd aan activiteiten van de Universiteit Twente die op het programma staan. De eerstvolgende nieuwsbrief zal in oktober 2017 verschijnen. Ontvangt u deze nieuwsbrief nog niet? Meldt u zich dan aan via de link onderaan deze pagina. 

Twentse Wiskunde Estafette

Op 8 november vindt de Twentse Wiskunde Estafette, een uitdagende wiskunde wedstrijd voor leerlingen uit 4 en 5 vwo, plaats. Leerlingen kunnen zich inschrijven in teams van vier. Tijdens de estafette gaat het om het oplossen van zo veel mogelijk wiskundige opdrachten in een korte tijd. Hoe moeilijker de vraag, hoe meer punten er worden toegekend. Meer informatie vindt u op de website. Aanmelden kan via onderstaande link - let op: aanmelddeadline is 26 oktober! 

Deelemen aan de Twentse Wiskunde Estafette?
meld je team hier aan
aanmelden

Mind blowing open days

De Universiteit Twente opent haar deuren op 17 en 18 november wederom voor alle studiezoekers op zoek naar een geweldige opleiding, een inspirerende universiteit en een prachtige campus. Tijdens onze Mind Blowing Open Days krijg je niet alleen informatie over de opleidingen maar kun je zelf ook deelnemen aan diverse activiteiten. Neem daarom een kijkje op de site en meld je meteen aan. 

universiteit twente komt 30 november naar rotterdam 

Meer informatie over de komende Pop-Up Universities vindt u op de website. Er is ook een speciaal decanenprogramma! 

high tech, high tea vond plaats op 11 oktober

Er kwamen 110 meiden uit 4,5,6 vwo met een interesse in technische opleidingen naar de Universiteit Twente om deze activiteit mee te maken. Op de website van HTHT zijn de foto's te bekijken.  

save the date in uw agenda 

  • 21-29 oktober: Mind the Step - Dutch Design Week. Ontdek de kracht van een ontwerp, onderzoek of technologie tijdens de (interactieve) tentoonstelling. Adres: Klokgebouw 5617 in Eindhoven. Volg hen op Facebook @DDW.TU 
  • 7 november - 15 februari: Profielkeuzedagen, georganiseerd door Pre-U 
  • 8 november: Twentse Wiskunde Estafette - aanmelden kan uiterlijk tot 26 oktober 
  • 17 & 18 november: Mind Blowing Open Days @ UTwente 
  • 24 januari 2018: Lerarenconferentie Twents Meesterschap voor het voortgezet onderwijs. Dit jaar staat het thema “Show me the evidence: bewezen onderwijspraktijken” centraal.
  • 26 januari 2018: Startbijeenkomst Blended Learning Masterclasses georganiseerd door Pre-U 

leuk om te weten

aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de decanennieuwsbrief
Interessante nieuwsbrief voor VWO decanen en docenten
nu aanmelden

Bachelorbrochure  beschikbaar

De nieuwe opleidingsbrochures voor de start in studiejaar 2018-2019 zijn weer beschikbaar. Er is uiteraard een mailing naar uw school gegaan met een aantal exemplaren. Hebt u de mailing gemist, dan kunt u de brochure ook online bekijken: