UT-informatie voor decanen & scholen

university of grand challenges

Looking for new experiences? 

De Universiteit Twente biedt verschillende activiteiten en informatie om leerlingen te kunnen helpen bij het bepalen van hun studiekeuze. Om decanen, docenten en andere geïnteresseerden te kunnen informeren over deze informatiebronnen geven we een nieuwsbrief uit. Deze verschijnt ongeveer eens per kwartaal, eventueel gerelateerd aan activiteiten van de Universiteit Twente die op het programma staan. Ontvangt u deze nieuwsbrief nog niet? Meldt u zich dan aan via de link onderaan deze pagina. 

Best of both worlds: door samenwerking UT & VU nu Bsc mechanical engineering ook in amsterdam

Voor studenten met een NT-profiel die op zoek zijn naar een technologische bachelor in Amsterdam hebben wij goed nieuws! Universiteit Twente en de Vrije Universiteit (VU) bieden vanaf september 2019 samen een bacheloropleiding Mechanical Engineering in Amsterdam aan. Studenten profiteren zo van de specialistische kennis van twee topuniversiteiten.

Meer informatie is te vinden in het persbericht. Zodra er meer te melden is, zullen we dat hier uiteraard ook meedelen.

Inspire U Summer Camp

InspireU - georganiseerd door Pre-U - combineert een uniek summercamp op de Universiteit Twente met een festival en biedt je daardoor een bijzondere ervaring: academische cursussen, muziek, sport, entertainment en inspirerende sprekers op één plek! InspireU vindt plaats op 13 t/m 17 augustus. Het summer camp is voor zowel internationale als Nederlandse vwo-leerlingen in de bovenbouw van hun middelbare school, met een leeftijd van minimaal 15 jaar. De voertaal van het kamp is Engles.    

Meer informatie over Inspire U summer camp is te vinden op de website van Pre-U. 

Inschrijven voor de masterclass Nanotechnologie kan tot 1 oktober

In deze masterclass leren de leerlingen van vwo 5 & 6 waarom structuren van materialen verschillen en hoe je met microscopen nanostructuren kunt herkennen. De theorie wordt uiteraard zelf in praktijk gebracht. Na de masterclass kunnen de leerlingen o.a. uitleggen wat het belang van nanotechnologie is in de huidige maatschappij, verschillende aspecten van nanotechnologie uitleggen in een wetenschappelijke(!) poster en zelf een eigen (nano)chip ontwikkelen en analyseren. Gerelateerde schoolvakken zijn scheikunde en natuurkunde. Aanmelden voor deze masterclass kan tot 1 oktober. De masterclasses voor 5/6 vwo leerlingen vinden plaats op zes donderdagmiddagen van 13.30 tot 16.30 uur op de University of Twente. De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 november.

Meer informatie over deze masterclass, de data & kosten is te vinden op de website van Pre-U.

 

SAVE THE DATE: DE TWENTSE WISKUNDE ESTAFETTE KOMT ER AAN

Voor vwo leerlingen in 4 of 5 vwo die wel toe zijn aan een uitdaging organiseert Pre U de Twentse Wiskunde Estafette op 7 november 2018. Op een gezellige manier worden er zoveel mogelijk vraagstukken in een korte tijd opgelost. Enthousiaste klasgenoten – in teams van 4 personen – kunnen zich na de zomervakantie aanmelden voor de TWE. Voor de begeleidende docenten wordt een docentenprogramma zo ingepland dat er nog voldoende tijd over is om de leerlingen te volgen. Leerlingen hoeven geen kei in wiskudne te zijn, maar het helpt natuurlijk wel. Door de verschillende nivaus van vragen (A, B en C) kan iedereen met voldoende kennis deelemen en.....winnen. Maak alvast ruimte in uw lesrooster om met uw klas deel te kunnen nemen aan deze geweldige wiskundige wedstrijd. 

NEEM EEN KIJKJE HOE HET ER IN 2016 AAN TOE GING

Bachelor open dagen @ UTwente

De eerstvolgende Open Dagen voor bachelor studiezoekers is gepland op 16 en 17 november.  Hoe kom je tot de studiekeuze die écht bij jouw talenten past? Onze mind-blowing Open Dagen helpen de leerlingen zeker bij deze belangrijke keuze! Meer informatie wat er allemaal toe doen is op deze Open Dagen vind je op de Open Dagen website.   

Geweldig Open huis op 23 juni 2018

Op zaterdag 23 juni stonden de deuren van diverse gebouwen op ons universiteitsterrein open om iedereen te laten ervaren wat de wetenschap voor ons kan betekenen, kinderen konden zelf proefjes doen, bezig met diverse computerprogramma's om bijvoorbeeld je naam te coderen, je eigen computerprogramma te maken, of hoe je optimaal in kunt checken op schiphol. Maar er was meer: het robotlab kon je bezoeken, bij Science on Tour konden kids zelf aan de gang, je kon een ritje maken in de rijssimulator of een rondje rijden op een segway. Een bezoekje aan het simulatiecentrum van het TechMed Centre gaf meer inzicht over de technologie in de gezondheidzorg. In de diagonaal van Carré kon je chemische experimenten doen, en.... te veel om op te noemen. Het was een geweldige dag, waar fantastische indrukken zijn opgedaan en is er kennis gemaakt met de wetenschap op onze universiteit. 

Gemist? Of nog even nagenieten? Dat kan via de foto's op de website van het Open Huis

save the date in uw agenda 

Neem ook eens een kijkje op

aanmelden voor de nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden voor onze nieuwsbrief om de laatste nieuwtjes en evenementen in uw inbox te ontvangen.

Bachelorbrochure digitaal beschikbaar

De opleidingsbrochures voor studiejaar 2018-2019 zijn nog beschikbaar. De brochures voor 2019-2020 zullen in september weer naar de scholen verstuurd worden. De huidige brochure is online te bekijken: