UT-informatie voor decanen & scholen

universiteit twente komt 19 april naar Amsterdam


Ontdek Universiteit Twente in Amsterdam

Open Day Amsterdam - 19 april 2017

De Universiteit Twente start met een zogenoemde ‘Pop-up University’ in Amsterdam. Doel van de ‘Pop-up University’ is om het makkelijker te maken voor scholieren van 5 en 6 VWO om kennis te maken met de Universiteit Twente. Op woensdag 19 april zijn de scholieren van harte welkom om deel te nemen aan de eerste open dag van de Universiteit Twente in Amsterdam. De open dag is gebaseerd op de originele versie die normaal gesproken in Enschede wordt gehouden, maar dan in een kleinere vorm. Het is de bedoeling dat er komend jaar meerdere activiteiten in het kader van de ‘Pop-up University’ worden gehouden. De activiteiten worden in de toekomst daarbij niet alleen in Amsterdam, maar ook in andere delen van de Randstad georganiseerd. 

Tijdens de Open Day in Amsterdam krijgen scholieren een brede kijk op de opleidingen, maar ook op de campus en de Twentse universiteit. Scholieren kunnen er achter komen wat ze kunnen gaan studeren en zogenoemde ‘speeddates’ aangaan met studenten van opleidingen die hen interesseren. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan spannende proefjes en experimenten in Science on Tour. Verder is er informatie te krijgen over onder andere studiefinanciering, studievoorschot en zorgverzekering, maar ook over studeren en studentenhuisvesting in Enschede, de unieke campus van de UT en de vele mogelijkheden daar op het gebied van sport en cultuur. 

Scholieren die meer willen weten en/of zich willen aanmelden kunnen terecht op: www.utwente.nl/popupuniversity  Ook decanen zijn van harte welkom. Op de website vindt u alle informatie. 

UNIVERSITEIT TWENTE ZOEKT KNAPPE KOPPEN VOOR HAAR OPLEIDINGEN

De Universiteit Twente biedt verschillende activiteiten en informatie om leerlingen te kunnen helpen bij het bepalen van hun studiekeuze. Om decanen en docenten te kunnen informeren over deze informatiebronnen geven we een nieuwsbrief uit. Deze verschijnt ongeveer eens per kwartaal, eventueel gerelateerd aan activiteiten van de Universiteit Twente die op het programma staan.    

de nieuwsbrief van februari 2017

In de nieuwsbrief hebt u kort iets kunnen lezen over een aantal onderwerpen. Op deze website zullen we ze nog wat nader belichten:

Niet in de nieuwsbrief, maar zeker leuk om te wetenaanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de decanennieuwsbrief
Interessante nieuwsbrief voor VWO decanen en docenten
nu aanmelden