Pro-U: professionalisering in het onderwijs

Informatiebijeenkomst 7 mei
Schrijf je hier in!

PRO-U BIEDT PROFESSIONALISERINGSACTIVITEITEN TER ONDERSTEUNING VAN ONDERWIJSONTWIKKELING EN DE PROFESSIONELE ONTWIKKELING VAN DOCENTEN, ONDERSTEUNEND PERSONEEL EN MANAGEMENT IN HET PRIMAIR EN VOORTGEZET ONDERWIJS. 

WELKOM

Pro-U biedt een palet van professionaliseringsactiviteiten in het kader van docentprofessionalisering en onderwijsontwikkeling, gericht op medewerkers in het PO en VO. Middels deze activiteiten dragen we bij aan de kwaliteit van het onderwijs voor leerlingen. Alle activiteiten komen voort uit een duidelijke praktijkbehoefte en zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek uit de vakgroep ELAN of haar partners. Wilt u meer weten over Pro-U, zoals haar visie, doelgroep, team en partners, kijk dan op de pagina over Pro-U.

Aanbod

Activiteiten hebben tot doel om docenten te inspireren, verdiepen of adviseren. Hieronder vindt u het overzicht van de verschillende typen activiteiten:

Inspirerende activiteiten zijn bedoeld om kort kennis te maken met een bepaald onderwerp, dit kan in de vorm van deelname aan workshops en conferenties.

Verdiepende activiteiten hebben een tijdspanne van meerdere dagen waarbij nog dieper in de inhoud wordt ingegaan, dit kan middels cursussen en docentontwikkelteams of PLG's. De onderwerpen uit het aanbod zijn gericht op specifieke vakken, didactiek en onderwijsontwikkeling en zijn hieronder per type activiteit weergegeven.

Adviserende activiteiten komen voort uit een vraag uit de school en worden behandeld in verandertrajecten en assessments

Hieronder is per thema een overzicht van de inspirerende en verdiepende activiteiten gegeven:

Meer informatie?

Een overzicht van onze activiteiten vindt u in het jaarprogramma dat u hieronder kunt downloaden. Voor vragen kunt u contact opnemen met pro-u@utwente.nl.

aanmelden nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van o.a. de planning en ontwikkelingen kunt u zich hieronder inschrijven voor de nieuwsbrief. In september zal tevens het Pro-U jaarprogramma beschikbaar worden gemaakt.