Pro-U: Docentprofessionalisering

PRO-U IS GERICHT OP DE PROFESSIONELE ONTWIKKELING VAN DOCENTEN IN HET PRIMAIR, VOORTGEZET en hoger ONDERWIJS. 

Pro-U is een samenwerking van Pre-U (Pre-University programma) en de vakgroep ELAN (docentprofessionalisering, inclusief UT-lerarenopleidingen) van de Universiteit Twente. Gezamenlijk bieden we een palet van nascholingsactiviteiten aan, in het kader van docentprofessionalisering en onderwijsontwikkeling.

Aanbod

Het aanbod van Pro-U heeft een wetenschappelijke basis, maar komt samen met de praktijk tot stand. De onderwerpen die in het aanbod van Pro-U zitten, zijn gelinkt aan de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van de vakgroep ELAN en zijn gericht op specifieke vakken, didactiek en onderwijsontwikkeling. 

Het nascholingsaanbod van Pro-U bestaat uit:

De activiteiten onder ‘inspireren’ zijn bedoeld om docenten kort kennis te laten maken met een bepaald onderwerp. Dit kan in de vorm van workshops, studiedagen en/of conferenties. Verdiepingsactiviteiten zijn meerdaagse activiteiten, waarbij nog dieper in de inhoud wordt ingegaan. Dit kan in de vorm van een cursus, docentontwikkelteam en/of professionele leergemeenschap.

Planning

In het voorjaar van 2018 zullen een aantal activiteiten als pilot worden aangeboden, in schooljaar 2018-2019 zal een compleet nascholingsaanbod beschikbaar zijn. Dit nascholingsaanbod komt in een jaarprogramma, afgestemd op een schooljaar en de ontwikkelingsbehoefte van docenten. Dit jaarprogramma is beschikbaar vanaf april 2018.

op de hoogte blijven van Pro-U?
Meld je nu aan voor de Pro-U nieuwsbrief
Ben je docent, teamleider of decaan en wil je graag op de hoogte worden gehouden van de Pro-U activiteiten? Dan kun je je aanmelden voor de Pro-U nieuwsbrief. De eerste nieuwsbrief zal worden verstuurd in juni 2018.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met pro-u@utwente.nl.