UT als onderzoekspartner

Onderzoeksinstituten

In drie gerenommeerde onderzoeksinstituten combineert de Universiteit Twente technologie (hightech) met maatschappelijke relevantie (human touch). Op deze vakgebieden gaan wij samenwerkingsverbanden aan met het bedrijfsleven (kennisintensief MKB of hoger). 

MESA+ Institute

MESA+ is een van ’s werelds grootste onderzoeksinstituten op het gebied van nanotechnologie. De 525 wetenschappers houden zich bezig met halfgeleiders, life sciences, voedseltechnologie, sensortechnologie en energie. MESA+ beschikt over een state-of-the-art NanoLab van 2.500 m2.

Techmed Centre

TechMed behoort tot de grootste en beste onderzoeksinstituten ter wereld op het gebied van biomedische technologie en technische geneeskunde. De ruim 300 onderzoekers van TechMed focussen zich op toptechnologie voor patiënten. Er wordt gewerkt vanuit drie invalshoeken: Imaging & Diagnostics, Neural & Motor Systems en Bionano Technology.

Digital Society Institute

Het Digital Society Institute doet onderzoek op het terrein van ICT en ICT-toepassingen. Onderzoeksgroepen werken multidisciplinair aan hedendaagse technologische, economische en maatschappelijke vraagstukken. Aan het CTIT zijn in totaal 450 onderzoekers verbonden: computerwetenschappers, elektrotechnici, wiskundigen en gedragswetenschappers.