Nieuwste stories
Alle stories- science GezondheidHoe mini-hartjes op een chip miljoenen kunnen besparenElk jaar worden wereldwijd meer dan 126 miljoen mensen getroffen door hart- en vaatziekten. In de zoektocht naar effectieve behandelingen zijn onderzoekers continu bezig om betere oplossingen te ontwikkelen. De huidige dier- en reageerbuismodellen zijn echter vaak niet nauwkeurig genoeg om voorspellingen te doen. Prof. Dr. Robert Passier loopt voorop in dit onderzoek en combineert geavanceerde technologieën om innovatieve menselijke hartmodellen te creëren die functioneren als echte menselijke harten. Deze baanbrekende uitvinding zou kunnen leiden tot veiligere medicijnen en minder afhankelijkheid van dierproeven in onderzoek.
- student Persoonlijke ontwikkelingHet Honoursprogramma: waarom en hoe?Al voordat ik begon met studeren, wist ik dat ik meer wilde doen dan alleen mijn diploma halen. Ik wilde een actief studentenleven, vrienden maken buiten de colleges om en een uitlaatklep naast mijn studie. Ik heb verschillende dingen geprobeerd, waaronder sport- en culturele verenigingen, maar uiteindelijk kwam ik terecht bij het Honoursprogramma en de bijbehorende vereniging; de beste beslissing ooit!
- student StudentenlevenWat je stoelkeuze in de collegezaal over je zegtWanneer je de collegezaal inloopt, loop je waarschijnlijk direct naar je vaste plek, zonder hierover na te denken. Waarschijnlijk zoek je er niet al te veel achter. Toch zegt je stoelkeuze meer over je dan je denkt. Of je nu graag op de eerste rang zit, of juist onopgemerkt achterin plaatsneemt, dit is wat jouw plek in de collegezaal over je onthult.
student Tips van studenten
Jouw kickstart van de universiteit
‘’Je studententijd is de beste tijd van je leven’’. Die zin zul je als aankomend student vast al 100 keer hebben gehoord. Maar hoe start je deze geweldige periode op de best mogelijke manier? In dit artikel lees je alle tips om je tijd aan de universiteit succesvol en zonder stress te beginnen.
Videos & podcasts
- science ChiptechnologieWaarom crashen alle computers in 2038?Stel je voor: vliegtuigen stoppen plotseling met vliegen, de stormvloedkering gaat open, water stroomt Nederland binnen, en dan? Alles valt stil, de beurzen crashen en alle verlichting gaat uit. Het klinkt als iets uit een apocalyptische film, toch? Nou, dit ‘Jaar 2038 probleem’ kan daadwerkelijk gebeuren. Maar waarom en hoe? Ontdek het in de video "Waarom crashen alle computers in 2038?”.
- science KlimaatHoe halen we alle energie uit de zon?Wist je dat de zon elke dag enorme hoeveelheden energie naar de aarde stuurt? Ondanks deze overvloed aan zonlicht, halen we er nog lang niet alles uit wat mogelijk is. Gelukkig staat natuurkundige Angèle Reinders van de Universiteit Twente & TU Eindhoven klaar om ons te laten zien hoe we dat kunnen veranderen.
- science GezondheidPodcast #2: De hypothese-extractorOntdek de toekomst in onze podcastserie "My Future Dream Job", waarin Anic van Damme je meeneemt naar het jaar 2030. Onze wetenschappers verkennen toekomstige carrières in cyberbeveiliging, klimaatadaptatie en energietransitie. Luister mee en kom meer te weten over de beroepen die ontstaan aan de Universiteit Twente.
- science TechnologiePodcast #3: De competentiemakelaarOntdek de toekomst in onze podcastserie "My Future Dream Job", waarin Anic van Damme je meeneemt naar het jaar 2030. Onze wetenschappers verkennen toekomstige carrières in cyberbeveiliging, klimaatadaptatie en energietransitie. Luister mee en kom meer te weten over de beroepen die ontstaan aan de Universiteit Twente.
- science TechnologiePodcast #4: De databeveiliging ontrafelaarOntdek de toekomst in onze podcastserie "My Future Dream Job", waarin Anic van Damme je meeneemt naar het jaar 2030. Onze wetenschappers verkennen toekomstige carrières in cyberbeveiliging, klimaatadaptatie en energietransitie. Luister mee en kom meer te weten over de beroepen die ontstaan aan de Universiteit Twente.