Al weer pech gehad?

Pech moet weg! Maar ja, hoe doe je dat?

Ik sprak laatst met een kunstenaar, die prachtige bronzen beelden maakt, over hoe gevaarlijk dat brons gieten wel niet is. Ach, zei hij stoer, als je in de auto stapt en de hoek om rijdt kun je ook een ongeluk krijgen. In werkelijkheid beschermt hij zich goed tegen het spatten van die vloeibare legering van koper en tin, die een heel hoge temperatuur heeft bij het gieten. En, hij doet dat altijd met hulp van iemand anders. Het vier ogen-principe zou je in termen van risicomanagement kunnen zeggen.

Prof. emeritus mr Antoni Brack, regisseur van het thema 'Legal & Compliance'

Op het Risk & Resilience Festival staan we stil bij actuele juridische risico’s

Prof. emeritus mr Antoni Brack, regisseur van het thema 'Legal & Compliance'

Actuele juridische risico’s

Op het Risk & Resilience Festival staan we stil bij actuele juridische risico’s.  

 Je wilt risico’s voorkomen of beheersen want anders overkomt de pech je juist als je er niet op bedacht bent. In een bedrijf of andere organisatie zou je zo af en toe eens kunnen stil staan bij de risico’s die je loopt. Dat kun je hap-snap doen, maar beter is natuurlijk regelmatig en systematisch en gericht op preventie.   

Wat kunt u verwachten?

We zijn benieuwd naar de eerste indrukken na de recente invoering van de Algemene (Europese) Verordening Gegevensbescherming (AVG, gekscherend ook wel: Allemachtig Veel Gedoe). En hoe bedreigend is de bestuursaansprakelijkheid eigenlijk voor bestuurders en toezichthouders? Welke risico’s lopen werkgevers en opdrachtgevers bij de inschakeling van flexwerkers en opdrachtnemers die hierop lijken?

Wie zijn de sprekers?

En niet in de laatste plaats zijn we geïnteresseerd in een antwoord of misschien wel meerdere antwoorden op de vraag of er zoiets bestaat als juridisch risicomanagement. Kan dat een vakgebied worden? Is het al in ontwikkeling? Zou het handig zijn hierbij een verschil te maken tussen MKB en het grootbedrijf? Voor organisaties met en zonder bedrijfsjuristen?

Kom en denk met ons mee, want anders loop je het risico dit te missen!  

Vriendelijke groet,

Prof. emeritus mr A. Brack
Docent Universiteit Twente
ABC Antoni Brack Consulting
Compliance & Governance  

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies