Contact & FAQ Professional Learning & Development Centre

Heeft u vragen over één van onze opleidingen? We helpen u graag verder!

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag over één van onze opleidingen in het contactformulier hieronder en laat je contactgegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op! 

Bel ons

Heeft u een vraag over één van de opleidingen van het Professional Learning & Development Centre? Of bent u op zoek naar een passend studieadvies? Neem contact met ons op via de onderstaande gegevens, wij helpen u graag verder!

Telefoonnummer: +31 53 489 1275

E-mailprofessional-learning@utwente.nl

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt een opleiding?

  De meeste Master programma’s duren twee jaar plus een half jaar voor de afstudeerscriptie. Alle overige opleidingen verschillen van 1 dag tot 1 jaar. Ga naar de studyfinder voor meer informatie.

 • Waar worden de opleidingen gegeven?

  De opleidingen vinden plaats door het hele land. De Master Public Management vindt bijvoorbeeld grotendeels plaats in Utrecht en de Master Risicomanagement in Amersfoort. In-company programma’s kunnen plaatsvinden binnen uw organisatie of op locatie en een aantal vinden plaats op de Campus van de Universiteit Twente.

 • Ik moet soms een aantal colleges missen in verband met mijn werk, kan ik gemiste colleges inhalen?

  Aanwezigheid tijdens colleges is verplicht. Als het onmogelijk is aan een college deel te nemen dient u vooraf toestemming te vragen aan de programmamanager en samen tot een oplossing komen.

 • Hoeveel werkervaring heb je nodig om de MPM of MRM te volgen?

  Tenminste vijf jaar relevante werkervaring.

 • Hoeveel tijd ben ik kwijt aan zelfstudie?

  Buiten de colleges, kosten de parttime masters ongeveer 5-15 uur per week, dit is ook afhankelijk van wat u er zelf in wilt steken, er uit wilt halen en wat u wilt bereiken. Veel  deelnemers nemen vaker de trein en studeren in hun reistijd.

  Deelnemers van de opleiding zijn allemaal druk bezette mensen, het is dus wel goed te doen.

  Als u daar behoefte aan heeft, kan de programmamanager u in contact brengen met deelnemers om te horen hoe zij het ervaren.

 • Kan ik de opleiding ook in modules volgen?

  Bij de meeste Master opleidingen is dit mogelijk. De Master Public Management en Master Risicomanagement zijn bijvoorbeeld volledig modulair en flexibel. U kunt daarom ook kiezen voor een langer en minder intensief opleidingstraject. Als privé of zakelijke omstandigheden het voor u noodzakelijk maken om uw studie te onderbreken, bieden deze opleidingen u daarvoor alle ruimte.

  Binnen vijf jaar na uw start kunt u in uw eigen tempo en uw eigen volgorde de masterclasses van deze Masters volgen en uw masterthesis schrijven.

  Neem contact op met de programmamanager van de opleiding voor meer informatie.

 • Wat zijn de voordelen voor mijn organisatie?

  De kennis die u opdoet wordt binnen uw organisatie ontwikkeld.

  Het is mogelijk om bepaalde vraagstukken van binnen de organisatie in te brengen om te bespreken met medestudenten en docenten. Er worden afspraken gemaakt met de groep over de vertrouwelijkheid van informatie vanuit organisaties.

 • Kan ik mijn afstudeeropdracht binnen mijn organisatie doen?

  ZEKER! De afstudeerscripties (thesis) blijken vaak erg waardevol voor de organisatie, deze heeft een vergelijkbare waarde als een consultancyrapport. Hierdoor wordt een eventuele inschakeling van een externe partij bespaard en kennis gewaarborgd.

 • Kan ik in termijnen betalen?

  Ja, het is mogelijk om het collegegeld in termijnen te betalen, waardoor het budget gespreid wordt over verschillende boekjaren.

  Voor afwijkende afspraken kunt u contact opnemen met de programmamanager.

 • Ons opleidingsbudget is flink gekort, wat nu?

  Heeft uw organisatie een mobiliteitsfonds of sociaal plan? Wellicht kunt u tijdens/na deze opleiding plaats maken voor iemand anders? We zien namelijk dat veel deelnemers na of zelfs tijdens de opleiding een carrièrestap maken binnen de organisatie.

  U kunt bijvoorbeeld de kosten delen met uw werkgever. U kunt zelf  een aftrek van €15.000,- per kalenderjaar in het kader van buitengewone lasten, met een drempel van €500,- per jaar. Voor meer informatie: www.belastingdienst.nl

  Bij meerdere deelnemers vanuit één organisatie ontvangt u 10% korting over de opleidingskosten.

 • Wat zijn de fiscale mogelijkheden voor het financieren van de opleiding?

  Aftrek van €15.000,- per kalenderjaar in het kader van buitengewone lasten, met een drempel van €500,- per jaar. Voor meer informatie: www.belastingdienst.nl.

 • Kennen de studies van de Universiteit Twente ook PE Punten toe?

  De Universiteit Twente heeft een academische NVAO instellingsaccreditatie. Daarnaast is een groot deel van de opleidingen aanvullend specifiek geaccrediteerd op academisch niveau .

  PE-punten worden verkregen op basis van contacturen van de opleiding. Aanvullende studietijd, coaching, toetsen en reistijd dragen niet bij aan het behalen van PE-punten. De masterclasses geven recht op PE punten en bieden de mogelijkheid om door te stromen in een academische master of MBA programma.


  Master Public Management: 450 PE punten

  Master Risicomanagement: 363 PE punten

  Masterclass binnen Public Management: 63 PE punten

  Masterclass binnen Risicomanagement: 45 PE punten (basisvak) of 30 PE punten (keuzevak) 

  Toekomstgericht Toezichthouden: 36 PE punten

  CEO Master Course: 38 PE punten

 • Welke kosten zijn niet inbegrepen?

  Bijkomende studiekosten zijn reiskosten (woon-werk).

 • Wat is een optie nemen?

  Het aantal plekken binnen een opleiding zijn beperkt. Een optie biedt u garantie van een plaats binnen de opleiding. U heeft een maand de tijd om de tijdsbesteding en financiële investeringen af te stemmen met uw werkgever.

 • Wat is de deadline voor een inschrijving?

  De deadline voor een inschrijving van een master is 3 weken en voor een masterclass/course 2 weken. Een andere factor waar rekening mee wordt gehouden is het aantal aanmeldingen. Als er nog een plek vrij is, is aanmelden nog altijd mogelijk.

Postadres:

Professional Learning & Development Centre
Postbus 217
7500 AE  Enschede

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden vindt u hier.