Contact & FAQ Professional Learning & Development Centre

Heb je vragen over één van onze opleidingen? We helpen je graag verder!

Heb jij een vraag?

Stel je vraag over één van onze opleidingen in het contactformulier hieronder en laat je contactgegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op! 

Wil je liever direct contact met één van onze medewerkers? Maak dan gebruik van de livechat, rechtsonderin. 

Contact ons

Heb je een vraag over één van de opleidingen van het Professional Learning & Development Centre? Of ben je op zoek naar een passend studieadvies? Neem contact met ons op via de onderstaande gegevens, wij helpen je graag verder!

E-mailprofessional-learning@utwente.nl

Veelgestelde vragen

  • Hoe lang duurt een opleiding?

    De meeste Master programma’s duren twee jaar plus een half jaar voor de afstudeerscriptie. Alle overige opleidingen verschillen van 1 dag tot 1 jaar. Ga naar de studyfinder voor meer informatie.

  • Waar worden de opleidingen gegeven?

    De Master Public Management vindt grotendeels plaats in Utrecht en de Master Risicomanagement in Enschede. In-company programma’s kunnen plaatsvinden binnen jouw organisatie of op locatie en een aantal vinden plaats op de Campus van de Universiteit Twente.

  • Ik moet soms een aantal colleges missen in verband met mijn werk, kan ik gemiste colleges inhalen?

    Aanwezigheid tijdens colleges is verplicht. Als het onmogelijk is aan een college deel te nemen dien je vooraf toestemming te vragen aan de programmamanager en samen tot een oplossing komen.

  • Hoeveel werkervaring heb je nodig om de Master Risicomanagement of deeltijdopleiding Public Management te volgen?

    Tenminste vijf jaar relevante werkervaring.

  • Hoeveel tijd ben ik kwijt aan zelfstudie?

    Buiten de colleges, kosten de parttime masters ongeveer 5-15 uur per week, dit is ook afhankelijk van wat je er zelf in wilt steken, er uit wilt halen en wat je wilt bereiken. Veel  deelnemers nemen vaker de trein en studeren in hun reistijd.

    Deelnemers van de opleiding zijn allemaal druk bezette mensen, het is dus wel goed te doen.

    Als je daar behoefte aan hebt, kan de programmamanager je in contact brengen met deelnemers om te horen hoe zij het ervaren.

  • Kan ik de opleiding ook in modules volgen?

    Bij de meeste Master opleidingen is dit mogelijk. De Master Public Management en Master Risicomanagement zijn bijvoorbeeld volledig modulair en flexibel. Je kunt daarom ook kiezen voor een langer en minder intensief opleidingstraject. Als privé of zakelijke omstandigheden het voor je noodzakelijk maken om je studie te onderbreken, bieden deze opleidingen je daarvoor alle ruimte.

    Binnen vijf jaar na de start kun je in je eigen tempo en je eigen volgorde de masterclasses van deze Masters volgen en jouw masterthesis schrijven.

    Neem contact op met de programmamanager van de opleiding voor meer informatie.

  • Wat zijn de voordelen voor mijn organisatie?

    Het is mogelijk om bepaalde vraagstukken van binnen de organisatie in te brengen om te bespreken met medestudenten en docenten. Er worden afspraken gemaakt met de groep over de vertrouwelijkheid van informatie vanuit organisaties.

  • Kan ik mijn afstudeeropdracht binnen mijn organisatie doen?

    Zeker! De afstudeerscripties (thesis) blijken vaak erg waardevol voor de organisatie, deze heeft een vergelijkbare waarde als een consultancy-rapport. Hierdoor wordt een eventuele inschakeling van een externe partij bespaard en kennis gewaarborgd.

  • Kan ik in termijnen betalen?

    Ja, het is mogelijk om het collegegeld in termijnen te betalen, waardoor het budget gespreid wordt over verschillende boekjaren.

    Voor afwijkende afspraken kun je contact opnemen met de programmamanager.

  • Ons opleidingsbudget is flink gekort, wat nu?

    Heeft jouw organisatie een mobiliteitsfonds of sociaal plan? Wellicht kun je tijdens/na deze opleiding plaats maken voor iemand anders? We zien namelijk dat veel deelnemers na of zelfs tijdens de opleiding een carrièrestap maken binnen de organisatie.

    Bij meerdere deelnemers vanuit één organisatie ontvangt je 10% korting over de opleidingskosten.

    Bekijk hier de pagina voor de financieringsmogelijkheden.

  • Wat zijn de fiscale mogelijkheden voor het financieren van de opleiding?

    Bekijk hier de pagina over de financieringsmogelijkheden. 

  • Kennen de studies van de Universiteit Twente ook PE Punten toe?

    De Universiteit Twente heeft een academische NVAO instellingsaccreditatie. Daarnaast is een groot deel van de opleidingen aanvullend specifiek geaccrediteerd op academisch niveau .

    PE-punten worden verkregen op basis van contacturen van de opleiding. Aanvullende studietijd, coaching, toetsen en reistijd dragen niet bij aan het behalen van PE-punten. De masterclasses geven recht op PE punten en bieden de mogelijkheid om door te stromen in een academische master of MBA programma.


    Master Public Management: 450 PE punten

    Master Risicomanagement: 363 PE punten

    Masterclass binnen Public Management: 63 PE punten

    Masterclass binnen Risicomanagement: 45 PE punten (basisvak) of 30 PE punten (keuzevak) 

    Toekomstgericht Toezichthouden: 36 PE punten

    CEO Master Course: 38 PE punten

  • Welke kosten zijn niet inbegrepen?

    Bijkomende studiekosten zijn reiskosten (woon-werk) en hard-copy boeken.

  • Wat is een optie nemen?

    Het aantal plekken binnen een opleiding zijn beperkt. Een optie biedt je garantie van een plaats binnen de opleiding. Je hebt een maand de tijd om de tijdsbesteding en financiële investeringen af te stemmen met je werkgever.

  • Wat is de deadline voor een inschrijving?

    De deadline voor een inschrijving van een master is 3 weken en voor een masterclass/course 2 weken. Een andere factor waar rekening mee wordt gehouden is het aantal aanmeldingen. Als er nog een plek vrij is, is aanmelden nog altijd mogelijk.

Postadres:

Professional Learning & Development Centre
Postbus 217
7500 AE  Enschede

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden vind je hier.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies