Risk & Resilience Festival

Safety doesn't happen by accident 

Op 10 november 2022 wordt het Risk & Resilience Festival; safety doesn’t happen by accident, georganiseerd op de campus van de Universiteit Twente. Een festival waar het thema veiligheid centraal staat. Het festival dient als platform om kennis en kunde te delen onder professionals, academici en studenten. De onderlinge interactie tussen sprekers en deelnemers maakt het festival zo succesvol. Het festival wordt samen georganiseerd met PRIMO en het Genootschap voor Risicomanagement.

Veiligheid is er niet zomaar. Daar moet iets voor gedaan worden. Veiligheid is een dun begrip als we daar niet wat aan of mee doen. De afgelopen jaren hebben we hier op verschillende fronten mee te maken gehad.

Tijdens het festival wordt binnen het overkoepelende onderwerp veiligheid verschillende thema’s besproken;

Daarnaast wordt er ruimte geboden aan diverse informatiestands en zijn er posterpresentaties van de Master Risicomanagement studenten. Door middel van posters geven zij een korte toelichting over zijn/haar scriptie en welk vraagstuk ze behandeld hebben. 

Het BMS-lab laat de mogelijkheden zien van Virtual Reality. VR is een online omgeving waarin een realistische situatie wordt nagebootst. Dit biedt mogelijkheden voor zowel entertainment als onderzoeksdoeleinden. Het BMS lab ondersteunt onderzoekers in hun studies waarin Virtual Reality een rol speelt.

Ja, ik ben erbij!
Registreer nu!

Van global to local

Veiligheid speelt op verschillende niveaus. Van global in klimatologische uitdagingen naar veiligheid op wereldniveau, naar landelijk niveau, veiligheid op organisatieniveau, tot lokale veiligheidstaken tot ieders persoonlijke veiligheid. Problematiek wat zich op een bepaald niveau voordoet heeft immers vaak effect op andere niveaus.

Cybersecurity: Don’t worry, its only getting worse

Onder cybersecurity verstaan we de bescherming van systemen, netwerken en programma’s tegen digitale aanvallen. Er zijn verschillende factoren van invloed op het tot stand brengen van een goede cybersecurity. Cyberbeveiliging gaat niet meer over het beveiligen van systemen; het gaat over het beschermen van mensen in een digitale samenleving. Aanvallen nemen niet af, en de gevolgen zullen alleen maar erger worden nu onze wereld steeds meer verbonden is. Er is echter hoop op een mooie toekomst. Die toekomst begint met voorbereiding en het veranderen van onze mentaliteit. Als je op zoek bent naar een positief maar eerlijk verhaal over cyberbeveiliging, mag je de keynote van Dave Maasland niet missen!

Keynotes

Keynotes 2022
Dave Maasland - Cybersecurity expert

Dave Maasland spreekt vanuit zijn vakgebied cybersecurity over de risico’s, maar vooral mogelijkheden die de digitale wereld biedt. Met zijn passie voor IT en technologie wil hij mensen enthousiasmeren en angst door onwetendheid wegnemen. Regelmatig is hij te zien op de Nederlandse TV bij onder andere RTL Z, Vandaag Inside en HLF 8. 

Lees meer

Tickets

 • Early-bird ticket

  €80,- (dit ticket is geldig tot 1 september). 

 • Regular ticket

  €120,- (normale ticketprijs na 1 september).

 • UT-student en werknemer ticket

  Zowel voor studenten als werknemers van de Universiteit Twente, kost een ticket €25,-. 

  *Studenten van de Master Risicomanagement hebben gratis toegang tot het festival. Mail ons voor de kortingscode!

 • Student ticket hoge scholen en andere universiteiten

  Student ticket: €25,-. Vraag hier je kortingscode aan!

 • Wat gebeurt er met jouw ticket als het festival niet doorgaat?

  Als het Risk & Resilience Festival niet doorgaat (i.v.m. COVID-19), wordt het ticket doorgezet naar 2023. Er wordt geen online alternatief aangeboden. 

Contactpersoon

Heb jij vragen over het programma, tickets of een vraag over de sponsoring? Neem dan contact op met Jacqueline Veltman.

E.G.M. Veltman - van der Woning (Jacqueline)
Contactpersoon Risk & Resilience Festival

Organisatoren

Risk & Resilience in het kort

 • Thema

  Safety doesn't happen by accident

 • Wanneer

  Donderdag 10 november 2022

 • Doel

  Onderzoeksresultaten, onderzoeksmethoden, kennis, ideeën en ervaringen bij elkaar brengen en met elkaar vaststellen  wat de impact is op ons vakgebied: het managen van risk en resilience. Wat kunnen we ervan leren en wat gaan we doen? Wat moeten we nu doen?

 • Organisatie

  Universiteit Twente, Genootschap voor Risicomanagement, & PRIMO

 • Waar

  Fysiek op de campus van de Universiteit Twente (gebouw: Waaier)

Sponsoren 2022

Jij kan met jouw organisatie een bijdrage leveren aan dit festival. Bekijk het aantrekkelijke sponsor aanbod en wordt onderdeel van de risico-community!

Welke sponsor word jij?
Bekijk het aanbod!
Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies