Post academisch onderwijs - Leven Lang Leren

Het Professional Learning & Development Centre biedt diverse onderwijsprogramma's voor professionals en managers die werkzaam zijn in zowel de private en publieke sector. Onze studenten worden uitgedaagd over de grenzen van hun vakgebied heen te kijken en dwarsverbanden met andere disciplines te leggen

Postacademisch onderwijs, vaak aangeduid als post-master programma's, biedt professionals de kans om hun kennis verder te verdiepen en zich te specialiseren in een specifiek vakgebied. Deze programma's zijn bedoeld voor mensen die hun expertise willen uitbreiden of een nieuwe richting willen inslaan in hun carrière.

Post-master programma's zijn meestal gericht op praktijkgericht leren en voorzien deelnemers van vaardigheden en kennis die direct toepasbaar zijn in de beroepspraktijk. De voordelen van post-master onderwijs zijn talrijk. Het stelt professionals in staat om hun waarde op de arbeidsmarkt te vergroten, hun loopbaanvooruitzichten te verbeteren en zich aan te passen aan de steeds veranderende eisen van de industrie. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om in contact te komen met gelijkgestemde professionals en netwerken op te bouwen die waardevol kunnen zijn voor toekomstige samenwerkingen.

Doelstellingen onderwijsprogramma's PLD

Onze multidisciplinaire benadering stimuleert innovatie in wetenschap en samenleving en is een kenmerk van ons ondernemende karakter. De 3 O’s staan centraal in het onderwijs in Twente: onderzoek, ontwerp en organiseren. In de onderwijsprogramma’s maken we de verbinding tussen de kennisgebieden van onze universiteit en kennisbehoeftes binnen organisaties.

De onderwijsprogramma's zijn interessante ontmoetingen met docenten, hoogleraren, experts van andere universiteiten en specialisten uit de praktijk. Het onderwijs varieert van korte modules tot volledige graad verlenende master opleidingen. Het onderwijs is parttime ingericht zodat het te volgen is naast een drukke baan en vele sociale verplichtingen. De programma's vinden veelal centraal in het land plaats of op locaties binnen de eigen organisatie. De opleidingsgroepen zijn klein, er is veel ruimte voor inbreng van eigen ervaringen en praktijkvraagstukken. Het stelt deelnemers ook in staat van en met elkaar te leren en over de muren van hun eigen werkelijkheid heen te kijken.

Universiteit Twente, High Tech Human Touch

Universiteit Twente is een moderne research universiteit met een uitgesproken ondernemend karakter. Hier komen technologie en menswetenschappen samen. De ontwikkeling en toepassing van relevante moderne technologie staan centraal.

  • Locatie deeltijdopleidingen

    Ben je van plan een deeltijdopleiding te volgen? De seminars vinden plaats in Utrecht (La Vie) of op campus van de Universiteit Twente (U Parkhotel)

  • Campus van de Universiteit Twente

Nieuwsbrief

Benieuwd wat de nieuwe ontwikkelingen zijn in jouw vakgebied? Of welke nieuwe opleidingen binnenkort gaan starten? Lees het in onze nieuwsbrief. Schrijf je nu in!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies