Over het PLD Centre

Het Professional Learning & Development Centre biedt diverse onderwijsprogramma's voor professionals en managers die werkzaam zijn in zowel de private en publieke sector. Onze studenten worden uitgedaagd over de grenzen van hun vakgebied heen te kijken en dwarsverbanden met andere disciplines te leggen

Met kennis maakt u het verschil!
Meer informatie

Doelstellingen onderwijsprogramma's PLD

Onze multidisciplinaire benadering stimuleert innovatie in wetenschap en samenleving en is een kenmerk van ons ondernemende karakter. De 3 O’s staan centraal in het onderwijs in Twente: onderzoek, ontwerp en organiseren. In de onderwijsprogramma’s maken we de verbinding tussen de kennisgebieden van onze universiteit en kennisbehoeftes binnen organisaties.

De onderwijsprogramma's zijn interessante ontmoetingen met docenten, hoogleraren, experts van andere universiteiten en specialisten uit de praktijk. Het onderwijs varieert van korte modules tot volledige graad verlenende master opleidingen. Het onderwijs is parttime ingericht zodat het te volgen is naast een drukke baan en vele sociale verplichtingen. De programma's vinden veelal centraal in het land plaats of op locaties binnen de eigen organisatie. De opleidingsgroepen zijn klein, er is veel ruimte voor inbreng van eigen ervaringen en praktijkvraagstukken. Het stelt deelnemers ook in staat van en met elkaar te leren en over de muren van hun eigen werkelijkheid heen te kijken.

Universiteit Twente, High Tech Human Touch

Universiteit Twente is een moderne research universiteit met een uitgesproken ondernemend karakter. Hier komen technologie en menswetenschappen samen. De ontwikkeling en toepassing van relevante moderne technologie staan centraal.

 • De nummer 1 technologische universiteit van Nederland

  *Bron: Keuzegids Universiteiten 2018

  ENGINEERING OUR RESILIENT SOCIETY

  Universiteit Twente
  “Digitalization is forming entirely new worlds, redistributing power.”
  Universiteit Twente

  Speerpunten UT

  Speerpunten op het gebied van onderzoek bij de UT zijn nanotechnologie, biomedische technologie, ICT, groene energie en governance. Technische -, natuur-, maatschappij-, bedrijfs- en gedragswetenschappen stevig verankerd in disciplines en technologieën, werken gezamenlijk aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Dit impliceert dat technologie gericht is op toepassing. Kennis vanuit de menswetenschappen draagt hier voor een belangrijk deel aan bij. De huidige periode van majeure nationale veranderingen vereist dat we versterkt inzetten op het handhaven van onze identiteit.

  Ruim 3.000 wetenschappers en professionals werken aan baanbrekend onderzoek, relevante innovaties en inspirerend onderwijs. Universiteit Twente deelt nieuwe kennis, inzichten en toepassingen graag met managers en professionals. Twente is onder meer de bakermat van bestuurskunde in Nederland.

Nieuwsbrief

Benieuwd wat de nieuwe ontwikkelingen zijn in uw vakgebied? Of welke nieuwe opleidingen binnenkort gaan starten? Lees het in onze nieuwsbrief. Schrijf u nu in!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies