Wat is een PDEng?

Verschil tussen PDEng en PhD

Ondanks dat zowel de PDEng als de PhD postacademische titels zijn, zijn beide programma’s niet hetzelfde. Zo is de PDEng meer praktisch georiënteerd en is het meer gefocust op de behoeften van de industrie (en minder op de wetenschap). De drie grootste verschillen tussen de PDEng en PhD zijn:

• Een PDEng programma heeft een duur van 2 jaar, waar een PhD traject 4 jaar duurt;
  • Een PDEng trainee is nauw verwant met het bedrijfsleven/industrie, een PhD met de Universiteit;
  • De focus bij de PDEng ligt op (technologisch) ontwerpen, waar de focus van de PhD op wetenschap ligt.

Ben jij een ambitieuze (bijna) afgestudeerde Masterstudent die is geïnteresseerd in praktisch ontwerpen voor de industrie? Dan is een PDEng programma de perfecte mogelijkheid voor jou!