Sport en cultuur

Teamsport, in je eentje sporten of liever creatief en expressief bezig zijn? Op de campus vind je tientallen sport- en culturele verenigingen.

Als je lid wilt worden, heb je een UnionCard nodig.

Sportverenigingen

Sporten is een perfecte manier om je te ontspannen na een college. Aan accommodatie en mogelijkheden geen gebrek: op de campus kun je vrijwel elke denkbare sport beoefenen. Het sportcentrum heeft vier sporthallen, een fitnessruimte, een dojo en een binnenzwembad. Voor de buitensporters zijn er beachvolleybalvelden, een honkbalveld, een basketbalplatform, een dertig meter hoge buitenklimwand, hockey- en voetbalvelden (kunstgras), een verlicht en verwarmd openluchtzwembad, tennisbanen en een sintelbaan van 400 meter.

Cultureel aanbod

Op de campus vind je meer dan twintig culturele verenigingen en het Vrijhof Cultuurcentrum. Je kunt dus rekenen op een groot, gevarieerd programma met theatervoorstellingen, tentoonstellingen, jazz- en popconcertenconcerten en filmvoorstellingen. En dat het hele jaar door.

Je kunt ook zelf aan de slag. Elk trimester is er een nieuw cursusaanbod met onder meer workshops en masterclasses voor toneel, poëzie en cabaretteksten schrijven. Het cultuurcentrum organiseert cursussen op het gebied van fotografie, tekenen en schilderen, zeefdrukken, lassen en nog veel meer. Ben je muzikaal? Er zijn studio’s, werkplaatsen en oefenruimtes beschikbaar  en instrumenten, versterkers  en filmapparatuur kun gratis of voor weinig geld huren. 

UnionCard

Om lid te worden van een vereniging heb je de UnionCard nodig. Met de UnionCard kun je profiteren van allerlei extra's, zoals gratis zwemmen in Enschede, gratis gebruik maken van popstudio's of diverse sport- en cultuurcursussen volgen.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies