De campus

Bekijk de presentaties van onze bachelors

De campus van de Universiteit Twente is een broedplaats voor briljante ideeën.

Onze campus is een dynamische woon-, werk- en leefgemeenschap voor jonge mensen. Het is de plek waar je met vrienden afspreekt, samen gaat sporten of een theatervoorstelling bezoekt. Bovendien fiets je in tien minuten naar het centrum van studentenstad Enschede waar je kunt genieten van de vele cafés, restaurants en winkels.

Kaart van de campus

Persoonlijk contact

De Universiteit Twente is ‘groot in kleinschaligheid’. Hoorcolleges volg je niet in enorme collegezalen en je werkt veel in kleine groepen. Je gaat hier dus niet kopje onder in de massa. Wel is het campusterrein een dorp zich, met het aanbod van een grote stad. Zelfs voor kiespijn of andere ongemakken hoef je de poort niet uit, want we hebben een eigen medische en tandheelkundige dienst. En de campus is ook ‘draadloos’, zodat je bij mooi weer met je laptop op het gras kunt werken.

buiten de collegebanken

De meeste faciliteiten op de campus worden beheerd door studenten. Daarvoor zorgt de Student Union. Het aanbod is enorm. Op de campus kun je vrijwel elke denkbare sport beoefenen. Zit jouw sport er niet bij? Dan zoek je gewoon een paar gelijkgestemden en richt je een eigen vereniging op. Je zult niet de eerste zijn. Meer informatie over sporten op de campus vind je onder het kopje ‘Sport’ in het menu. Ook als je van muziek houdt, zit je hier goed. Er zijn tal van studentenbandjes die regelmatig nieuwe bandleden zoeken, er is een jazz-bigband en je kunt meespelen in een symfonieorkest. Het fijne voor je buren is dat we speciale oefenstudio’s hebben waarin je zoveel lawaai kunt maken als je wilt.

Negen dagen Kennismaken

Jouw studiejaren beginnen met de Kick-In, een periode van negen dagen waarin je de universiteit, de campus, Enschede en Hengelo leert kennen. Met acht tot twaalf medestudenten vorm je een introductiegroep. Ouderejaarsstudenten begeleiden jouw groep en maken je wegwijs in het studeren en het studentenleven. Met deze groep trek je verder in je studie veel op: samen naar colleges, studieopdrachten doen, maar ook samen stappen, uit eten of naar de film. Kortom, de introductieperiode zal je niet snel vergeten!

De ondernemende universiteit

Trekt het ondernemerschap je? Ook dan is Twente een goede keuze. We zijn trots op de 1.000 spin-offbedrijven die uit onderzoek aan de universiteit zijn ontstaan. Een deel is gevestigd op innovatiecampus Kennispark Twente, waar onze campus op staat. Daarnaast zijn er 130 studentenbedrijven; ongekend veel voor Nederlandse begrippen. En je hoeft het niet allemaal alleen te doen. De UT en Novel-T stimuleren en helpen startende ondernemers. Zo zijn ook Thuisbezorgd.nl, Flipboard en Booking.com ooit hier begonnen. Begin jij de volgende succesvolle start-up?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies