Over het Fonds

over het fonds

Het Universiteitsfonds maakt het verschil!
U ook?

De Stichting Universiteitsfonds Twente dateert terug tot het jaar 1948 waarin ondernemers en overheden zich verenigden om gezamenlijk te lobbyen om de komst van een hogeschool in Noord-Oost Nederland te realiseren. Ook na oprichting van de Technische Hogeschool Twente in 1961 bleef de stichting de universiteit en haar academische gemeenschap ondersteunen. Donaties van bedrijfsleven en particulieren maken dit mogelijk. U maakt dit mogelijk!

Het Universiteitsfonds Twente is een onafhankelijke stichting en een erkend goed doel. Ontvangen donaties worden besteed volgens de bedoelingen van de gevers. Elke gift komt volledig ten goede aan het gekozen doel.

Meer over de historie van het Universiteitsfonds Twente kunt u lezen in het boek 'Aanjager' die het Universiteitsfonds Twente in mei 2014 heeft uitgebracht. Hieronder kunt u de 'Aanjager' vinden, voor een groter exemplaar kunt op deze pagina terecht.

Voor meer informatie over de Organisatie, Bestuur en Commissies of wilt u grafisch materiaal dan kunt u terecht op de voorgaande pagina's.