HomeIk word donateurPeriodieke schenking

Periodieke schenking

PERIODIEKE GIFTEN LEVEREN ZOWEL U ALS HET UNIVERSITEITSFONDS VOORDELEN OP. BEKIJK HIER WELK VOORDEEL U KUNT HALEN UIT PERIODIEKE GIFTEN.

Met een periodieke schenking is uw gift geheel aftrekbaar van de inkomstenbelasting. U kunt dus meer schenken zonder dat het extra geld kost. Stel u doneert jaarlijks € 200 euro aan het universiteitsfonds. Onderaan ziet u, aan de hand van enkele rekenvoorbeelden, wat een periodieke schenking dan voor u kan betekenen. In deze voorbeelden is uitgegaan van een belastingtarief van 42%. Als voor u een hoger belastingtarief geldt (tot 52%), kan het voordeel nog hoger oplopen.

De formulieren zijn in tweevoud: één voor de schenker (u) en één voor de ontvanger (het Universiteitsfonds). Wanneer u het eerste formulier online invult, wordt het tweede formulier automatisch ook ingevuld. Vervolgens dient u de formulieren uit te printen en beiden te voorzien van uw handtekening en (indien van toepassing) de handtekening van uw partner.

Stuurt u vervolgens de formulieren van de overeenkomst en, eventueel, de machtiging naar:

Stichting Universiteitsfonds Twente
Antwoordnummer 323
7500 VB Enschede

Stuurt u alstublieft alle formulieren in tweevoud op. U krijgt uw versie na ondertekening door het Universiteitsfonds per post retour.

Schenken met belastingvoordeel

Bij een periodieke schenking doneert u jaarlijks een vast bedrag voor vijf jaar of langer. Uw volledige donatie telt dan mee als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Daarom is dit vaak de meest aantrekkelijke manier van schenken.

Bereken het voordeel in uw situatie met de online rekentool van ANBIgift. De indicatie is van toepassing als u in Nederland belastingplichtig bent. Schenkt u vanuit het buitenland? Neem dan contact met ons op.

Schenkingsovereenkomst

Een periodieke schenking regelt u gemakkelijk met onze schenkingsovereenkomst. Klik hier om de PDF te downloaden. Het is niet nodig om naar een notaris te gaan. Het minimale bedrag is 100 Euro per jaar.

Neem voor meer informatie contact op met:

drs. M.L.G. Essers (Maurice)
Directeur Stichting Universiteitsfonds Twente
drs. J.E. Meerburg (Josine)
Relatiemanager Stichting Universiteitsfonds Twente