Universiteitsfonds Twente

Voordelig doneren? Dat kan via een periodieke schenking!

1948-Heden: 75 jaar impact!

Met forse steun vanuit de industrie werd op 17 december 1948 de ‘Stichting Technisch Hoger Onderwijs voor Noord- en Oost-Nederland’ opgericht. Doel van de stichting was technisch hoger onderwijs in Noord- of Oost-Nederland te bevorderen en na vestiging daaraan daadwerkelijk steun te verlenen. De lobby was vasthoudend en in 1961 besloot de regering tot de oprichting van een Technische Hogeschool in Noordoost-Nederland. Het draagvlak in de regio, maar met name de nabijheid van de krachtige Twentse industrie bepaalden de keuze op Enschede als vestigingslocatie. Binnen vijf dagen bracht een groot aantal bedrijven en weldoeners spontaan een aanzienlijk bedrag bijeen. Het beheer hierover werd toevertrouwd aan de stichting. Naast de steun van het bedrijfsleven en weldoeners groeide in de latere jaren de steun vanuit alumni en oud-medewerkers. De doelstelling van de stichting is in al die jaren ongewijzigd gebleven: het verlenen van daadwerkelijke steun aan de Universiteit Twente.

het universiteitsfonds twente maakt dankzij bijdragen van donateurs bijzondere voorzieningen mogelijk voor de universiteit twente en haar studenten.

Voorkant van het Universiteitsfonds Twente jaarverslag 2022
UFonds Jaarverslag 2022

Bekijk hier het UFonds jaarverslag 2022

Campagne gezamelijke Universiteitsfondsen

Vooruitgang begint altijd met een vraag. Met de behoefte om problemen te onderzoeken en op te lossen. Op universiteiten in heel Nederland zoeken getalenteerde onderzoekers naar antwoorden waar de wereld om zit te springen. Of het nu gaat om een vaccin tegen corona, of een manier om onze online veiligheid te vergroten, onze onderzoekers zijn ermee bezig.

Noodfonds Oekraïne

We are shocked by the terrible events currently taking place in Ukraine. Also within the UT community there are employees, students, alumni and others who feel personal involvement in the situation there, in one way or another. Because they have their roots there, because they have family and friends there, or are otherwise touched by what is happening at the moment.

Flyer UFonds team up for talent
Team up for Talent! Brochure UFonds

Bekijk hier de brochure voor het UFonds Twente!

Marina van Dammebeurs

De Marina van Dammebeurs wordt jaarlijks uitgereikt aan een succesvolle alumna van de Universiteit Twente. Deze beurs, bestaande uit een geldbedrag van € 9.000,= en een award, wordt mogelijk gemaakt dankzij een schenking van mevrouw dr.ir. M.A. van Damme-Van Weele. Zij was in 1965 de eerste gepromoveerde aan de toenmalige Technische Hogeschool Twente.

Team up for Talent

Studiebeurzen voor jonge talenten, Twentse nanotechnologie ten van behoeve kanker bestrijding, een auto op zonne-energie en een duurzaamheidsfonds voor studenten: dit alles kan mogelijk gemaakt worden door de bijdrage en de betrokkenheid van de alumni van de Universiteit Twente! Samen kunnen we het verschil maken dus help mee en Team up for Talent!

Volg ons op Facebook!

Volg ons op Facebook om up-to-date te blijven

Crowdfunding

Bezoek onze crowdfunding website voor meer projecten