CTIT University of Twente
Research Business & Innovation About CTIT Research Calls Looking for a job? Intranet

Nikky Kortbeek doneert prijsgeld van ORTEC Excellence in Advanced Planning Award 2010 aan KWF Kankerfonds

Prijsgeld van ORTEC Excellence in Advanced Planning Award 2010 gedoneerd aan KWF Kankerfonds

Donderdag 14 januari jongstleden heeft Nikky Kortbeek, promovendus bij de vakgroep Stochastic Operations Research, samen met een UvA-collega de ORTEC Excellence in Advanced Planning Award 2010 gewonnen. Deze prijs is in het leven geroepen door het Nationaal Genootschap Besliskunde (www.ngb-online.nl <http://www.ngb-online.nl> ) en ORTEC (www.ortec.nl <http://www.ortec.nl> ) en wordt uitgereikt aan innovatief, succesvol en praktisch onderzoek van promovendi aan Nederlandse universiteiten in het Operations Research vakgebied (http://www.ortec.nl/news/2009/nl/26102009%20ortec%20excellence%20in%20advanced%20planning%20award.aspx <http://www.ortec.nl/news/2009/nl/26102009%20ortec%20excellence%20in%20advanced%20planning%20award.aspx> ).

Hij ontving de award voor het onderzoek "Optimaal voorraadbeheer van bloedplaatjes". Sanquin Bloedbank Regio Zuidoost werkt sinds September 2008 volgens de door de onderzoekers voorgeschreven strategie en is hiermee in staat gebleken het bederven en daardoor weggooien van bloedplaatjesconcentraten te reduceren van ongeveer 10% tot minder dan 2%. Met behulp van de ontwikkelde softwaretool TIMO (Thrombocytes Inventory Management Optimizer), is Sanquin zelf voortdurend in staat haar voorraadstrategie up-to-date te houden. Nikky doneert zijn deel van het prijzengeld van in totaal 1000 euro aan Het KWF Kankerfonds.

"Een geweldige erkenning voor onze inspanning van de afgelopen jaren", aldus Nikky. "in het voorjaar ga ik meerdere malen op één dag de Alpe d'Huez beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar en behandeling van kanker. Het winnen van deze prijs is een prachtige eerste aanzet tot het binnenhalen van een groot bedrag. Ik roep dan ook al mijn collega's op om mijn voorbeeld te volgen. Ik zou het enorm waarderen als mijn collega's een donatie doen via mijn website (http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/nkortbeek/team/ ) ."