CTIT University of Twente
Research Business & Innovation About CTIT Research Calls Looking for a job? Intranet

Mission Impossible Twente

Van 28 september tot 3 oktober neemt een team robotjes van de Universiteit Twente deel aan de FIRA World Championship 2003, het wereldkampioenschap robotvoetbal in Wenen. In totaal doen 107 teams uit 22 landen mee. IBM is een nieuwe sponsor van het UT team. Tijdens de FIRA European Robotsoccer Championship 2003 afgelopen juni eindigde ons team op de vierde plaats.

Deelname aan de robotvoetbalcompetitie is een manier om baanbrekend onderzoek te verrichten en de mogelijkheden van ‘open source' te benutten. IBM en het CTIT hopen dat deelname leidt tot meer publieke interesse in wetenschap en technologie, gebaseerd op open standaarden. 


Het UT-team gaf begin september een mooie demonstratie op het ICT Kenniscongres in Den Haag.
Het UT team trekt ten strijde met behulp van een Linux-cluster van IBM. De robots spelen hun wedstrijd volledig autonoom, de studenten hoeven alleen in te grijpen als de scheidsrechter fluit. Het kampioenschap geldt als een proeftuin voor uiterst geavanceerde, innovatieve technologie. "De robotjes van concurrerende teams zijn qua hardware gelijk. Dat is het mooie van het spel: je wint niet met een snellere robot, je wint vooral door slim te programmeren." aldus Thijs Verschoor, een van de deelnemende UT-studenten. “Het continu bezig zijn met een innovatieve inzet van technologie én het delen van de opgedane kennis zijn belangrijke voorwaarden voor vooruitgang," aldus Bart Fehmers, directeur IBM Nederland N.V.
More information: Homepage Mission Impossible Twente / IBM news / Webwereld