CTIT University of Twente
Research Business & Innovation About CTIT Research Calls Looking for a job? Intranet

Patricia Dockhorn Costa is awarded with the Civi Industry price

Patricia Dockhorn Costa is awarded with the Civi Industry price in the discipline "Informatica en Technische Informatica".

The "Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen" yearly presents 4 prices of each 12.000 Euro to Master students with exceptional study results. Patricia completed her MSc project on "a services platform for context-aware applications" in August 2003.

---

Patricia Dockhorn Costa heeft in Haarlem een prijs van twaalfduizend euro voor haar afstudeeronderzoek ontvangen. De prijs wordt ter beschikking gesteld door het Centraal Instituut Voor Industrie Ontwikkeling (Civi).

Patricia Dockhorn Costa is Braziliaanse en volgde de masteropleiding Telematica aan de UT. Momenteel is zij als AIO werkzaam bij het CTIT. Dockhorn Costa won de prijs voor haar afstudeeronderzoek naar Context Aware Systems, computers die zich bewust zijn van hun omgeving. Deze computers zijn in staat het leven van consumenten te vergemakkelijken door bijvoorbeeld het licht en de verwarming in huis aan te zetten, deuren te openen of bewakingstaken te ondersteunen. Een andere toepassing is de controle van hartpatiënten: het systeem onderneemt automatisch actie onderneemt, zodra de hartslag onregelmatig wordt.

Patricia Dockhorn werkt nu als CTIT-AIO aan een elektronisch systeem voor toeristische informatie, in samenwerking met het Telematica Instituut, het VVV Enschede en Ericsson. De gebruiker van dit systeem krijgt via zijn mobiele telefoon, afhankelijk waar hij zich in de stad bevindt, gericht informatie toegespeeld over zijn omgeving, zoals attracties, winkels en restaurants.