HIGH TECH HUMAN TOUCH

Welkom bij de Universiteit Twente! Start de rondleiding, kijk rond op de campus en laat je inspireren door studenten en wetenschappers die hun persoonlijke TOUCH STORY met je delen. Wil je meer ontdekken?

Scroll met je muis, druk op de pijltjes van je toetsenbord of swipe op je
telefoon/tablet om door de video te navigeren!

Universiteit Twente

Unieke campusuniversiteit

Welkom op de enige campusuniversiteit van Nederland! Geïnspireerd door beroemde universiteiten als Oxford en Cambridge ontwierpen gerenommeerde architecten in de jaren zestig deze levendige plek waar onderwijs, onderzoek, wonen, sport, cultuur en studentenleven samenkomen. Van studiezalen, hightech onderzoeksfaciliteiten en sportvoorzieningen tot een cultuurcentrum, supermarkt, restaurants en cafés, je hebt hier echt alles bij de hand. De campus ligt op landgoed Drienerlo: een groene, bosrijke omgeving.

Point of interest

Studeren aan de Universiteit Twente

Studeren aan de Universiteit Twente betekent ondernemend handelen, internationaal denken en interdisciplinair werken. We houden ons bezig met relevante vraagstukken op het snijvlak van techniek en maatschappij, zoals duurzaamheid, energie, gezondheid en veiligheid.

Ontdek waar je kracht ligt als onderzoeker, ontwerper of organisator. Door te werken in projecten maak je kennis met verschillende professionele rollen en thema’s binnen je vakgebied. Samen met je studiebegeleiders bepaal je zelf waar jij je accenten legt. Het verwerven én toepassen van kennis gaan bij ons hand in hand. Nieuw is ATLAS, het eerste University College gericht op engineering in Nederland.

Wil jij echt iets betekenen voor de maatschappij van de toekomst? En spreekt de combinatie van technische en maatschappelijke vraagstukken je aan? Dan zit je goed op de Universiteit Twente!

Point of interest

Levensecht levens redden

Het ECTM (Experimental Centre for Technical Medicine) is een levensechte ziekenhuisomgeving, speciaal voor studenten Technische Geneeskunde. Hier telt elke seconde!

Touch Story

Elke dag een warme hap

Geen tijd of zin om te koken? In de Mensa, het studentenrestaurant, kun je elke dag terecht voor een warme, betaalbare maaltijd. Eenvoudig of luxe, net wat jij wilt. Ook is er een ruim aanbod aan broodjes, snacks, desserts en dranken. De coffeecorner is hier favoriet! De Mensa is gevestigd in het kleurrijke gebouw de Waaier.

Point of interest

Pionieren op het University College

Aan het O&O-plein vind je vanaf 2013 ATLAS: de Academy of Technology and Liberal Arts & Sciences. Een uniek University College in Nederland voor talenten met belangstelling voor zowel exacte als niet-exacte vakken.

ATLAS is opgericht voor ambitieuze toptalenten die zich breed willen ontwikkelen en het creatief oplossen van complexe problemen een uitdaging vinden. Het University College onderscheidt zich door een thematische opzet, de aandacht voor technologie en de ingenieursaanpak. Daarnaast krijg je de kans een eigen onderwerp te kiezen (personal pursuit) waarmee je een hele andere kant van jezelf kunt ontwikkelen, bijvoorbeeld in muziek, drama, sport of ontwikkelingswerk.

Point of interest

Groots in nano

Prof. dr. ing. Dave Blank is hoogleraar en wetenschappelijk directeur van MESA+, het onderzoeksinstituut voor nanotechnologie.

Bekijk
Touch Story

Keep it cool

10 meter diep, 30 meter doorsnee en capaciteit voor 10.000 m3 water: dit is de Koudecirkel. Deze koelvijver wordt gebruikt als koelsysteem en sprinklerbuffer voor de gebouwen op het O&O-plein. Een innovatieve en energiebesparende oplossing.

Point of interest

Is this real?

In het Virtual Reality Lab werken studenten Industrieel Ontwerpen, Werktuigbouwkunde en andere disciplines samen in een hightech omgeving. Alles is hier mogelijk!

Touch Story

Vol spanning de weg op

Schrik niet als de geruisloze Renault Twizy opeens voorbij zoeft! Deze innovatieve vierwieler speelt een belangrijke rol in het onderzoek naar elektrisch vervoer in steden. Vanuit het Mobility Lab Twente onderzoeken wetenschappers en studenten Industrieel Ontwerpen en Electrical Engineering hoe gebruikers reageren op elektrische voertuigen en hoe zij ermee omgaan. Dit onderzoek vindt plaats op en rond de campus.

Point of interest

Enschede Studentenstad

Met zo’n 22.000 studenten is in Enschede altijd wat te beleven. Het gezellige oude centrum barst van de kroegen en discotheken en er zijn meer dan 100 cultuur-, gezelligheids-, sport- en studieverenigingen. Ook ITC, onze faculteit voor Geo-Informatie, Wetenschappen en Aardobservatie, is gevestigd in de stad.

Point of interest

Gigasnel internetten

De Universiteit Twente is wereldwijd de eerste universiteit met een razendsnelle gigabitverbinding op de campus. Met 1 gigabit per seconde werk je hier sneller dan waar dan ook.

Point of interest

Alle ruimte voor ondernemers

Van student tot succesvol ondernemer: Remco van der Elzen veroverde de Amerikaanse markt.

Bekijk
Touch Story

Mystery shoppen is óók werk

Joris van Hoof is universitair docent Communicatiewetenschap en expert in mystery shopping. Een maatschappelijk belangrijke én spannende onderzoeksmethode.

Bekijk
Touch Story

Driesterren slapen

Conferentiehotel Drienerburght is al 25 jaar een begrip op de campus. Iedereen is hier welkom! In het hotel vinden veel conferenties, bijeenkomsten en vergaderingen plaats, waar gasten uit de hele wereld op afkomen.

Point of interest

Op de planken

De Vrijhof is het cultuurcentrum op de campus. Je kunt hier concerten, exposities en culturele cursussen bezoeken. Er is een kunstuitleen en je kunt lid worden van één van de twintig culturele studentenverenigingen. Terwijl je uitkijkt over het water en de campus, geniet je op het terras van een goede kop koffie en een heerlijke lunch. Vlakbij de Vrijhof ligt het evenemententerrein waar regelmatig feesten en festivals plaatsvinden. Campuspop is slechts één van de vele hoogtepunten van de afgelopen jaren.

Point of interest

Het Torentje

Den Haag heeft een torentje, maar onze campus ook. Het Torentje van Drienerlo is één van de bekendste plekken op de campus. Waarom het half onder water staat? Daarover doen vele verhalen de ronde... Het kunstwerk, een ontwerp van Wim T. Schippers, werd gebouwd in 1979 en was jarenlang onderdeel van het logo van de Universiteit Twente.

Point of interest

Ga de uitdaging aan

Student Lisanne Jansen Holleboom zit in de organisatie van de grootste estafetteloop ter wereld.

Bekijk
Touch Story

Sky-high

Student Gido Lagro loopt stage bij het Laser Applicatie Centrum: een spin-off van de Universiteit Twente, gevestigd op de campus. In zijn vrije tijd is hij instructeur bij klim- en alpinistenvereniging TSAC.

Bekijk
Touch Story

Super-de-luxe sportcentrum

Even niet met je neus in de boeken? Leef je dan uit in het Sportcentrum. Het aanbod aan faciliteiten en groepslessen is enorm. Sport je liever samen? Sluit je dan aan bij een van de vele studentensportverenigingen. Van voetbal tot boksen, kitesurfen en zweefvliegen, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een vereniging voor. Met 15 man kun je ook zelf een vereniging oprichten.

Point of interest

Je eigen plek

Op de campus woon je dicht bij alles en iedereen. In totaal wonen er zo’n 2.200 studenten. Je kunt kiezen uit allerlei soorten woningen, van studentenhuis tot appartement. Net wat je leuk vindt en wat je portemonnee toelaat. Een supermarkt, kapper, uitzendbureau, sportcentrum, restaurants en cafés liggen op loopafstand. En met het openbaar vervoer of de fiets sta je zo in het centrum van Enschede.

Point of interest

Let the games begin

Naast het grote Sportcentrum telt de campus maar liefst negen beachvelden. De beachvolleybalbak is de grootste van Nederland! Je kunt er handballen, volleyballen en voetballen. Zoek je meer adrenaline? Test dan je skills op de 29 meter hoge klimwand op de buitenmuur van studentenflat Sky.

Point of interest

Een kijkje in de keuken

Op de campus voel je je heel snel thuis, zeker in een van de vele studentenhuizen!

Touch Story
De campus tour

Dit was je eerste kennismaking met de Universiteit Twente. Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken. Wil je meer zien en beleven?

Schrijf je in!

Bekijk meer TOUCH STORIES

Deel op FacebookDeel via Twitter

Touch Help

Scroll met je muis door de video. Wanneer je een Touch tegen komt kun je deze aanklikken en verschijnt er een venster met meer informatie.


Tip: Bekijk deze website in Chrome, Safari of Firefox voor de optimale beleving.

close