Bereikbaarheid

De campus van de Universiteit Twente ligt tussen Enschede en Hengelo en is goed bereikbaar met auto, fiets of openbaar vervoer (trein en bus).

Het centrale adres van de UT is Drienerlolaan 5, Enschede. Voor de adressen van de specifieke gebouwen, zie de adressenlijst.

Bereikbaarheid per vervoersmiddel

 • Auto

  Vanaf de A1 de A35 volgen richting Enschede. Neem de afslag nr. 26 Enschede-West/Universiteit. Volg de borden 'Universiteit Twente'. Maak je gebruik van een navigatiesysteem, voer dan als bestemming het adres Drienerlolaan 5, Enschede in. Vanaf de UT-hoofdingang (bij het grote led-scherm) zijn gebouwnummers en parkeerplaatsen op borden aangegeven. Op enkele parkeerplaatsen zijn oplaadpalen voor elektrische auto's beschikbaar. De centrale goederenontvangst voor leveranciers is in gebouw Garage (gebouw 5). 

  LET OP: Bij wedstrijden van FC Twente is de campus maar beperkt toegankelijk voor auto's, zie verder beneden.

 • Bus

  Voor het plannen van een reisroute naar de universiteit met het openbaar vervoer raden wij altijd aan gebruik te maken van het reisadvies van 9292.

  MET DE BUS

  Vanuit Enschede: Lijn 1 richting Universiteit rijdt over de campus (verschillende haltes), lijn 8 en 9 naar Hengelo rijden niet over de campus maar stoppen wel bij de hoofdingang (halte Kennispark/UT).

  Vanuit Hengelo: Lijn 8 en 9 rijden van Hengelo naar Enschede en stoppen beiden in de buurt van de hoofdingang.  

  LET OP: in het weekend rijden er minder bussen en zijn de routes aangepast. Bij thuiswedstrijden van FC Twente rijden de bussen niet de campus op. Tijdens spitsuren rijden extra buslijnen.

 • Trein

  Voor het plannen van een reisroute naar de universiteit met het openbaar vervoer raden wij altijd aan gebruik te maken van het reisadvies van 9292.

  MET DE TREIN

  Met de trein (stoptrein), uitstappen op station Enschede Kennispark. Van hieruit vertrekken er regelmatig bussen richting universiteit (buslijn 1). De loopafstand via het Innovatiepad vanaf station Enschede Kennispark tot aan de hoofdingang van de Universiteit Twente is ongeveer tien minuten, naar andere gebouwen iets langer.

Toegang tot de campus

Slagbomen

Voor bezoekers is de campus alleen toegankelijk via de hoofdingang aan de Hengelosestraat en de ingangen aan de Bosweg. De overige ingangen zijn afgesloten met slagbomen. Medewerkers en studenten in bezit van een auto kunnen in sommige gevallen een slagboompas aanvragen.

Beperkte toegang bij Thuiswedstrijden FC Twente

Bij thuiswedstrijden van FC Twente wordt de campus ook ingezet als extra parkeermogelijkheid voor bezoekers van de wedstrijden. De slagbomen van het terrein zijn dan dicht, stadbussen rijden om en op een aantal punten staan stewards om ervoor te zorgen dat supporters alleen op de daartoe aangewezen plekken kunnen parkeren. Door middel van legitimatie kunnen bewoners, studenten en medewerkers wel op de locatie komen waar zij moeten zijn.

rolstoeltoegankelijkheid

Alle gebouwen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De grote onderwijsgebouwen hebben tevens een ITS-keuring. 

Afleveren goederen

Alle goederen die op de Universiteit Twente worden afgeleverd moeten worden afgeleverd op het volgende adres:

Centrale Ontvangst Goederen
Garage (gebouw 5)
Dienstweg 10
7522ND Enschede

De te volgen procedure staat hier beschreven.