HomeCampusGebouwen en huisregels

Ontdek de campus

Raak bekend met de talloze on- en offline verkenningsmogelijkheden van de campus.

Het verkennen van een campus ter grootte van ongeveer 200 voetbalvelden is niet eenvoudig en kan veel tijd in beslag nemen. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om op locatie of op afstand bekend te raken met de campus.

Campuswandeling

Kom op eigen gelegenheid ontdekken hoe mooi onze Campus eruit ziet. Lees meer over onze onderwijsgebouwen, ontdek onze sport- en cultuurfaciliteiten en ontmoet digitaal onze studenten door op de QR-codes te klikken en de video’s te bekijken.

Je kunt verbinding maken met het netwerk 'Enschede stad van nu' voor gratis internet.

Looproute campuswandeling en bijbehorend feitenboekje

Plattegrond (.pdf) campusterrein met locaties campuswandeling (A tot Z)
Download
De campus van A tot Z

Plattegrond campus

De onderstaande kaart brengt het hele gebied van de Universiteit Twente en Kennispark Twente in kaart en geeft een mooi overzicht van de campus en het omliggende gebied.

Plattegrond (.pdf) campusterrein met routebeschrijving en gebouwnummers
Download

Kunst- & Architectuurwandeling

De campus van de Universiteit Twente is in de jaren zestig aangelegd in een parkachtige omgeving tussen Enschede en Hengelo. Het was een experiment: Nederland kende nog geen campusuniversiteit.

In de ruim 50 jaar dat de Universiteit Twente bestaat is er heel wat veranderd en verbouwd, maar sommige oorspronkelijke architectonische of stedebouwkundige ideeën hebben de tand des tijds ruimschoots weerstaan.

Bezoek de website van Studium Generale voor de meest actuele informatie rondom de (begeleide) architectuur- & kunstrondleiding.

Boeken over de campus

In de afgelopen jaren zijn een aantal boeken over de campus gepubliceerd. Het boek 'De nieuwe Campus' is volledig tweetalig en gepresenteerd bij de opening van gebouw Carré, tevens de afronding van het masterplan vastgoed (2011). Daarnaast is er een boek verschenen over de geschiedenis van de UT, gepresenteerd in het kader van het 50 jarig bestaan van de UT in 2011. Beide boeken zijn hieronder digitaal in te zien.