Zie Campus

Ontdek de campus

Raak bekend met de talloze on- en offline verkenningsmogelijkheden van de campus.

Het verkennen van een campus ter grootte van ongeveer 200 voetbalvelden is niet eenvoudig en kan veel tijd in beslag nemen. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om op locatie of op afstand bekend te raken met de campus.

Campus App

Met de (Engelstalige) Campus App vind je de weg naar je afspraak, de parkeerplek die je daarvoor moet hebben of andere interessante plekken op de campus. De Campus App kun je installeren op Android of IOS.


              

Campuswandeling

Kom op eigen gelegenheid ontdekken hoe mooi onze Campus eruit ziet. Lees meer over onze onderwijsgebouwen, ontdek onze sport- en cultuurfaciliteiten en ontmoet digitaal onze studenten door op de QR-codes te klikken en de video’s te bekijken.

Je kunt verbinding maken met het netwerk 'Enschede stad van nu' voor gratis internet.

Looproute campuswandeling en bijbehorend feitenboekje

Plattegrond (.pdf) campusterrein met locaties campuswandeling (A tot Z)
Download
De campus van A tot Z

Plattegrond campus

De onderstaande kaart brengt het hele gebied van de Universiteit Twente en Kennispark Twente in kaart en geeft een mooi overzicht van de campus en het omliggende gebied.

Plattegrond (.pdf) campusterrein met routebeschrijving en gebouwnummers
Download

Kunst- & Architectuurwandeling

De campus van de Universiteit Twente is in de jaren zestig aangelegd in een parkachtige omgeving tussen Enschede en Hengelo. Het was een experiment: Nederland kende nog geen campusuniversiteit.

In de ruim 50 jaar dat de Universiteit Twente bestaat is er heel wat veranderd en verbouwd, maar sommige oorspronkelijke architectonische of stedebouwkundige ideeën hebben de tand des tijds ruimschoots weerstaan.

Tijdens de speciale campuswandeling die we voor kunst- en architectuurliefhebbers hebben uitgestippeld kun je dat ontdekken. Download het boekje Kunst- en Cultuurwandeling (Nederlands) of Art & Architecture walking tour (Engels) of haal een papieren exemplaar bij de portier van gebouw de Spiegel.

 • Wandelen met gids

  Liever een wandeling over de campus onder leiding van een professionele gids? De rondleiding kost €70 per uur en duurt 1 tot 1,5 uur. Maximale groepsgrootte is 25 personen per gids. Bij grotere groepen worden meerdere gidsen ingezet. 

  gids


  Neem minimaal twee weken voor de geplande rondleiding contact met ons op, vanwege de variërende beschikbaarheid van de (student) gidsen:

  Secretariaat Eenheid Campus 
  Aleida ter Steege-Ballast
  Telefoon: 053 489 2574
  a.tersteege-ballast@utwente.nl

Boeken over de campus

In de afgelopen jaren zijn een aantal boeken over de campus gepubliceerd. Het boek 'De nieuwe Campus' is volledig tweetalig en gepresenteerd bij de opening van gebouw Carré, tevens de afronding van het masterplan vastgoed (2011). Daarnaast is er een boek verschenen over de geschiedenis van de UT, gepresenteerd in het kader van het 50 jarig bestaan van de UT in 2011. Beide boeken zijn hieronder digitaal in te zien.