Open Dagen
NL EN DE
Open Dagen

University of mind-blowing
open days

Een Open Dag moet nieuwe openingen bieden, nietwaar? Doorgangen. Vergezichten. Nieuwe ruimte. Een aha-gevoel! Kom langs en laat je via de University of Twente transporteren naar een heel andere dimensie. Betreed een wereld waaruit geen terugkeer mogelijk is…

OPEN DAGEN 2016: MIS ZE NIET

Ben je op zoek naar een universitaire bachelor- of masteropleiding? Kom dan langs op onze open Dag van de University of Twente. Je kunt je hier aanmelden en de app downloaden.

Aanmelden

Master Open Dag

Ben je op zoek naar de juiste masteropleiding? Kom op donderdag 17 maart naar onze Master Open Dag.
Aanmelden

Bachelor Open Dagen

Ben je een vwo-scholier? Kom op vr 18 en za 19 maart naar onze Bachelor Open Dagen.

4 overtuigende redenen om voor TWENTE te KIEZEN

  1. Wij zijn anders dan andere uni’s vanwege onze unieke ‘High Tech Human Touch’ benadering, waarin we technologie en sociale wetenschappen samenbrengen
  2. De enige echte campus van Nederland moet je zelf ervaren
  3. De University of Twente is de meest ondernemende universiteit van Europa
  4. Uitgebreid aanbod van hoogstaande bachelor- en masteropleidingen

TOPTALENT? CHECK UNIVERSITY COLLEGE TWENTE

Voor topstudenten bieden wij University College Twente, een unieke Liberal Arts & Sciences opleiding, waarin technologie en sociale wetenschappen worden gecombineerd. Deze bacheloropleiding heet Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS).

LOCATIE EN ROUTE NAAR DE UNIVERSITEIT

Je vindt de University of Twente tussen Enschede en Hengelo. Benieuwd hoe de campus er uit ziet? Bekijk dan onze interactieve plattegrond.

Help, ik kan niet!

Als je in maart niet kunt, is er niets aan de hand. Ook in november organiseren we Open Dagen. Kun je niet wachten op de Open Dagen? Geef je dan op voor een Meeloopdag en laat je een dagje meenemen in de studie van jouw keuze.

Meld je aan

Wil je deelnemen? Meld je dan aan voor de Bachelor Open Dagen of de Master Open Dag en download de app waarmee je alles bij de hand hebt: je persoonlijke programma die dag, maar ook de QR-code die je nodig hebt. Geen smartphone? Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je ook een E-ticket vlak voor de Open Dagen, die je dan kunt uitprinten en meenemen.

Contact en vragen

Nog vragen? Neem contact op met studenten van ons studie-informatiecentrum via chat, mail of telefoon.


Advanced Technology is een unieke, brede, Engelstalige opleiding. Je combineert de nieuwste technische kennis met een scherp gevoel voor wat onze samenleving nodig heeft.
Biomedische Technologie is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.
Deze opleiding biedt je de perfecte mix van informatica en bedrijfskunde. Met jouw kennis van de ontwikkeling en het gebruik van geavanceerde IT-systemen word je de spil van het bedrijf.
Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote bouwwerken. Bij Civiele Techniek aan de Universiteit Twente wordt techniek gecombineerd met de organisatie daaromheen.
Communicatie maakt het verschil tussen effectieve en ineffectieve organisaties en tussen geslaagde en mislukte producten. In de opleiding bestudeer je communicatievraagstukken van organisaties.
Hoe kun jij de modernste technologie inzetten voor interactie met gebruikers? Deze Engelstalige opleiding daagt je uit om met nieuwe technologie innovatieve toepassingen te ontwikkelen.
De Engelstalige opleiding is gericht op het ontwikkelen en verbeteren van elektronische systemen. Je werkt met hightech systemen, zoals een chirurgische robotarm, satelliet of car-to-car communicatie.
Deze studie is een combinatie van European Studies en Bestuurskunde. Je leert over de oorzaken van complexe vraagstukken op lokaal, nationaal, en internationaal niveau en hoe je die kunt oplossen.
In deze opleiding leer je de organisatie en kwaliteit van de gezondheidzorg verbeteren. Hoe organiseer je de zorg het best voor de patiënt en houd je zorg tegelijkertijd betaalbaar en efficiënt?
Overal waar wordt gerekend en gemodelleerd, speelt wiskunde een doorslaggevende rol. De bacheloropleiding Industrial & Applied Mathematics draait om de toepassing van wiskunde in de praktijk.
De bacheloropleiding Industrial Design combineert techniek en creativiteit om consumentenproducten te ontwerpen die praktisch zijn in het gebruik, goed zijn vormgegeven en passen bij de doelgroep.
Tijdens deze Engelstalige opleiding doe je kennis en vaardigheden op over zakelijke strategieën, die je nodig hebt voor een succesvolle carrière in het internationale bedrijfsleven.
Hoe ontstaat gedrag? Waarom gedragen mensen zich anders dan anderen? Wat is afwijkend gedrag? En wat normaal? Hoe kun je gedrag beïnvloeden? Welkom in de wereld van de psychologie!
Nieuwe materialen, producten en processen ontwikkelen en verbeteren: daar draait het om bij de bacheloropleiding Scheikundige Technologie aan de Universiteit Twente.
Technical Computer Science gaat over het uitwisselen, verwerken en opslaan van informatie, en ligt ten grondslag aan systemen die we dagelijks gebruiken, zoals internet, zoekmachines en social media.
Als technisch bedrijfskundige gebruik je modellen en technieken om systematisch de sterke en zwakke plekken van een bedrijf te analyseren en voer je verbeterslagen uit.
Hoe help je patiënten met de modernste techniek? Een technisch geneeskundige verbetert patiëntenzorg door het inzetten van medische technologie.
Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het om bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde.
Dit is een unieke, multidisciplinaire, Engelstalige opleiding voor topstudenten waarbij sociale en technische perspectieven worden geïntegreerd tot een nieuwe kijk op technologie.
Werktuigbouwkunde is iets voor jou als je wilt leren hoe iets werkt en zoekt naar een brede technische studie. Een werktuigbouwer ontwerpt, verbetert en onderhoudt machines, constructies of processen.
Bachelor opleidingen
Advanced Technology
Biomedische Technologie
Business & IT
Civiele Techniek
Communication Science
Creative Technology
Electrical Engineering
European Public Administration
Gezondheids­wetenschappen
Industrial & Applied Mathematics
Industrial Design
International Business Administration
Psychology
Scheikundige Technologie
Technical Computer Science
Technische Bedrijfskunde
Technische Geneeskunde
Technische Natuurkunde
Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS)
Werktuigbouwkunde
Als toegepast wiskundige speel je een cruciale rol in de wetenschappelijke wereld. Door wiskundige modellen pak je de essentie van een probleem en zie je verbanden tussen niet-gerelateerde fenomenen.
Verdiep je in een van de oudste wetenschappen: natuurkunde. Doe fundamentele inzichten op in je eigen vakgebied, terwijl je jouw onderzoeksvaardigheden aanscherpt.
Biomedical Engineering is een ingenieursopleiding waarin je nieuwe technologie ontwerpt en ontwikkelt voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.
Wil je oplossingen bedenken voor complexe bedrijfskundige vraagstukken? Wij leren je hoe je wetenschappelijke methodes toepast in de praktijk en stomen je klaar voor een carrière in het bedrijfsleven.
Na de masteropleiding Business Information Technology ben je een expert in het bedenken van IT-gerichte innovaties die de manier waarop bedrijven werken drastisch veranderen.
Chemical Engineering richt zich op de vakgebieden chemie, materiaalkunde en procestechnologie. Chemisch ingenieurs hebben ook een gedegen kennis van stromingsleer en thermodynamica.
Als je je graag wilt richten op de technische én niet-technische aspecten van civiele projecten en systemen, dan is Civil Engineering and Management de juiste masteropleiding voor jou.
Overal ter wereld vertrouwen succesvolle organisaties op effectieve communicatie. Deze opleiding combineert academische kennis met praktische relevantie en leidt je op tot een communicatiedeskundige.
ICT is overal in de moderne samenleving te vinden. De nieuwste hardware- en softwareontwikkelingen zijn cruciaal voor ICT, sociale media, veiligheid, zorg, energie, financiën en telecommunicatie.
Complexe, innovatieve en multidisciplinaire projecten in een dynamische omgeving vragen om een nieuwe lichting ingenieurs die technische kennis combineren met managementvaardigheden.
De masteropleiding Educational Science and Technology is er voor iedereen die geïnteresseerd is in onderwijs en training, maar zelf niet voor de klas wil staan.
Deze masteropleiding daagt je uit om nieuwe methodes en technologieën te ontwikkelen voor high-tech elektronische systemen in nano, robotica, elektronica, telecommunicatie of biomedische systemen.
Deze masteropleiding richt zich op het design van embedded systemen: de hardware en software waaruit een apparaat, proces of systeem bestaat, zoals smartphones, pacemakers of navigatiesystemen.
Deze master leidt toekomstige managers op die milieu, water of energie managementprogramma’s en -projecten kunnen ontwikkelen, toepassen, monitoren en evalueren.
Het besturen van Europa is een complexe uitdaging. Bij European Studies doe je de expertise op om te kunnen werken in deze fascinerende omgeving waar verschillende overheidsniveaus samenkomen.
Geo-informatie en aardobservatie hebben betrekking op het inwinnen, verwerken en gebruiken van informatie over de aarde en vooral over processen die op het aardoppervlak plaatsvinden.
Dit Master programma heeft tot doel studenten en professionals op te leiden tot all-round managers en/of onderzoekers op het gebied van geo-informatie.
De kwaliteit en efficiëntie van de zorg verbeteren door middel van het ontwerpen en evalueren van medisch-technologische, organisatorische en patiëntgerichte interventies en de toepassing daarvan.
Deze masteropleiding richt zich op intelligente, sociaal bewuste, interactieve systemen ontworpen om automatisch te voldoen aan de wensen van gebruikers.
Nieuwe producten ontwerpen en verbeteren is een continu proces. Tijdens de masteropleiding IDE ontdek je alle facetten van de interactie tussen ontwerp en techniek.
Tijdens deze opleiding leer je om processen te ontwerpen, beheren en optimaliseren in complexe organisaties en bedrijven, in een globale context, met wiskundige modellen, computersimulaties en ICT.
Wil je na je master Sociologie, Politicologie of Bestuurskunde leraar worden? Haal dan in één jaar je eerstegraads-lesbevoegdheid en word docent Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen.
U verwerft diepgaande kennis en vaardigheden die passen bij een breed georiënteerde risicomanagementprofessional. U leert systematisch risico’s te identificeren, beoordelen en prioriteren.
Werktuigbouwkunde richt zich op het ontwerp, analyse en onderhoud van machines, constructies, producten en productieprocessen. Mechanical Engineering laat je verdiepen in een van deze disciplines.
Door het monitoren en meten van processen wordt er steeds meer data verzameld. Professionals op het gebied van methodologie en statistiek zijn nodig die informatieve oplossingen bieden gegeven data.
De masteropleiding Nanotechnology richt zich op het ontwerpen, maken en onderzoeken van functionele materialen, structuren, apparaten en systemen door materie rechtstreeks op nanoschaal te beheersen.
In de master Philosophy of Science, Technology and Society leer je hoe je de impact van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij kritisch kunt analyseren en beoordelen.
Hoe handelen mensen? En hoe kunnen we psychologische kennis inzetten om problemen uit de praktijk op te lossen? Typisch vragen die aan bod komen tijdens de masteropleiding Psychology.
De master Public Administration bereidt je voor op de politieke en bestuurlijke uitdagingen van onze complexe en steeds veranderende samenleving.
Heb jij een technische bachelor gevolgd? En wil je jouw kennis graag delen met jongeren of volwassenen? Dan is de eerstegraads-lerarenopleiding Science Education and Communication iets voor jou.
Bereid je voor op een internationale carrière als ingenieur of onderzoeker in staat om grote, multilevel ruimtelijke problemen aan te pakken door technische en sociaaleconomische kennis te combineren.
De masteropleiding Sustainable Energy Technology leidt een nieuwe generatie ingenieurs en onderzoekers op die voorop gaan in de energierevolutie.
Tijdens deze tweejarige masteropleiding leer je hoe je het gedrag kunt beheren van dynamische fenomenen en systemen die interacteren met hun omgeving.
Technische Geneeskunde is een jonge wetenschap met toekomst. De maatschappij heeft namelijk steeds meer medici nodig die goede zorg en hoogwaardige technologie weten te combineren.
Communicatienetwerken, vooral het Internet, zijn een cruciaal onderdeel van het dagelijks leven geworden. Deze master onderzoekt alle aspecten van deze netwerken, van basistechnologie tot toepassing.
De tweejarige masteropleiding Water Technology wordt in het Engels gegeven. De opleiding start in september en februari.
Master opleidingen
Applied Mathematics
Applied Physics
Biomedical Engineering
Business Administration
Business Information Technology
Chemical Engineering
Civil Engineering and Management
Communication Studies
Computer Science
Construction Management and Engineering
Educational Science and Technology
Electrical Engineering
Embedded Systems
Environmental and Energy Management
European Studies
Geo-information Science and Earth Observation
Geographical Information Management and Applications
Health Sciences
Human Media Interaction
Industrial Design Engineering
Industrial Engineering and Management
Leraar VHO Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen
Master Risicomanagement
Mechanical Engineering
Methodology and Statistics for the Behavioural, Biomedical and Social Sciences
Nanotechnology
Philosophy of Science, Technology and Society
Psychology
Public Administration
Science Education and Communication
Spatial Engineering
Sustainable Energy Technology
Systems and Control
Technical Medicine
Telematics
Water Technology
Media
Op zoek naar een studie...

Gratis wifi
Gratis WiFi
#UTwente

Gratis WiFi op de campus. Aanmelden op ‘Enschede_stad_van_nu’. Praat ook met ons via social media.